• Marc Facchini koncert Atlas Aarhus
  • Søren Manscher koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Marc Facchini er af anmelderne blandt andet blevet kaldt ”en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden”.

… Læs mere

 

Med sin plade nummer to, “Mørk Mandala”, tager den unge sangskriver visetraditionen ud af højskolesangbogen og videre med vildskab, humor og spilleglæde.

”Min hensigt er at skabe musikalske oplevelser, som er magiske, sjove, kærlighedsfyldte og livsbekræftende. Det skal både gøre godt og ondt, så man kommer til at tænke over, hvad et menneskeliv er, og hvad man kan bruge det til.”

Sådan beskriver Marc Facchini nogle af tankerne bag hans virke. Siden 2010 har han spillet over 160 koncerter i ind- og udland med forskellige grupper, og med dén erfaring satte han i 2014 sit soloprojekt i søen. Debutpladen “Vidunderlige drømme” rummede gæstestjerner fra blandt andre Gnags og Love Shop, mens den nye “Mørk Mandala” er en regulær soloplade, kun med vokal, guitar og ekkomaskine.

Musikmagasinet Gaffa kvitterede for den nye udgivelse ved at kalde Marc Facchini for en ”solist med med en stærk, egen stemme – i både bogstavelig og overført forstand”.

Dagbladet Informations musikanmelder, Ralf Christensen, var ligeledes begejstret og leverede skudsmålet: ”Hos Facchini dirrer livet privat såvel som politisk i guitarkroppen, mens stemmelæberne genopfinder 70’ernes visesang. For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører.”

Også live, både solo og med band, gør Marc Facchini indtryk, når han med sine sange behandler eksistentielle emner som liv, død, sorg og glæde. Senest blev releasekoncerten for ‘Mørk Mandala’, på Copenhagen Jazzhouse, beskrevet med følgende ord, af rockbloggen GFR: ”Jeg burde nok egentlig have set den komme, at Marc Facchini ville være personificeringen af hans underfundige, skæve, tænksomme og til tider absurde sangunivers. Men at han i den grad ejede en scene, fra han alene, kun bevæbnet med akustisk guitar, indtog Jazzhouse’s dæmpet belyste scene, og gav tre solo-numre inden bandet kom på […], det havde jeg ikke lige luret.”

Søren Manscher
Søren Manscher kombinerer poesi og jordbundenhed med udgangspunkt i den klassiske singer/songwriter-stil, hvor betragtninger af forholdet til en selv og andre mennesker bliver malet op på dansk med poetisk nærvær. Genremæssigt befinder vi os i et sparsomt guitararrangeret indiehjørne, der lander et sted mellem Mads Mouritz’ hverdagslyrik og HC Andersens eventyrfortællinger.

Links
Marc Facchinis hjemmeside
Marc Facchini på Facebook
Marc Facchini på SoundCloud
Søren Manscher på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.