• The Eclectic Moniker koncert Atlas Aarhus
  • Saint Kodiak koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Med første single fra deres kommende album indvarsler The Eclectic Moniker en strammere og mere 80’er-poppet lyd. “The Wonder” er samtidig en fortælling om at skabe sine egne mirakler i stedet for at vente på dem.

… Læs mere

 

The Eclectic Moniker bragede ind på den danske musikscene i 2011 og indtog de danske sendeflader, spillesteder og festivaler med deres uregerlige indiepop og varme sommerhits som “Easter Island”, “Sports” og “Going To Paris”. Der er gået over to år siden The Eclectic Monikers sidste udspil. Dengang talte bandet syv medlemmer – de er i mellemtiden blevet et fem mands-orkester.

”Vi har brugt de sidste to år på at finde hinanden igen som venner og tætte musikalske samarbejdspartnere, og det er med stolte og lettere bævende hjerter, at vi i dag hejser vores flag i det danske musiklandskab igen,” fortæller sanger og sangskriver Frederik Vedersø og fortsætter:

”Vi har været nødt til at redefinere den måde, vi laver musik på. Vi har barberet det overflødige væk og er strammere og mere direkte i vores udtryk nu. Og så har vi gerne ville lave noget musik, der lyder som det, vores forældre gik og lyttede til i midt-firserne. Genesis, Elton John, Prince og Don Henley. Selv Michael Bolton har vi tjekket op på. Vi har været helt nede og kigge i arkiverne og endda indspillet på det samme udstyr, som de brugte dengang. Vi er gået autentisk 80’er på den”, fortæller Frederik Vedersø.

Som lyriker har han udfordret sig selv og forfattet en vidtfavnende tekst med miraklet i centrum:

”Det er en kærlighedssang om alt fra hverdagens småproblemer til det spirituelle bevidsthedsniveau, som det udspiller sig i et moderne parforhold. Den handler om noget, mange af os kender lidt for godt: At gøre det samme som man altid har gjort, men forvente andre resultater, måske endda mirakler, i stedet for at arbejde for kærligheden,” siger han.

Saint Kodiak
Han er blevet kaldt en hybrid mellem Johnny Cash og The Shins. Nok fordi han kombinerer traditionel folk og country med nutidig indierock i en southern gothic/dark americana-tradition. Men når Saint Kodiak går alene på scenen med sin akustiske guitar og nøgne, intense stemme, lyder han udelukkende som sig selv og leverer et originalt udtryk, der skærer forbi benet og helt ind til marven. Den danske singer-songwriter og solist bag Saint Kodiak, Gunnar Holm-Lintermann, har boet i Oslo i seks år. Måske har du hørt “Sweet Sweet Home” og “It’s Good To Be In Love” i rotation på P3’s Ukas Urørt-liste i Norge.

Links
The Eclectic Moniker på Facebook
Saint Kodiak på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.