The KutiMangoes koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Danske The KutiMangoes’ seneste udgivelse “Made In Africa” (2016) begejstrede anmeldere, radioværter og publikum fra London til Ouagadougou. Efter en række udsolgte koncerter i Tyskland vendte det DMA-vindende afrobeat-band næsen mod de danske landeveje i april og maj måned, og nu vender bandet atter tilbage til Aarhus.

… Læs mere

 

“Made In Africa” blev velsignet med ord som “The KutiMangoes forvandlede på ingen tid den udsolgte koncertsal til et afrikansk dansetempel af fineste slags” (Norddeutsche Zeitung) og “Et af klodens hotteste afro bands… Autenticitet handler mere om attitude end om oprindelse” (Kieler Nachrichten), og albummets første oplag var udsolgt efter blot fire måneder.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus, var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?), men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til fem Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten såvel som Danmark.

I November 2016 udkom “Made in Africa”, der var blevet indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser (“bedre end den fænomenale debut” – 5/6 Gaffa), blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” og bliver spillet flittigt verden over på blandt andet BBC, RFI, WDR og WNYU.

Med på rejsen til Vestafrika fulgte dokumentarist Anders S. Jepsen, hvis film om bandet “Bamako Play” fik premiere på DFIs “Musik film festival” tilbage i april og i øvrigt blev vist til udvalgte koncerter.

“Musikken bliver levende for os, når vi deler den – både ved at skabe den sammen med andre og ved at dele den med vores publikum,” udtaler Gustav Rasmussen og fortsætter: “Det er én af grundene til, at vi forelskede os i afrikansk musik for længe siden – for dens måde at forene krop, hjerte og øre og for dens tradition, der forener alle, der deltager.”

Links
The KutiMangoes’ hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.