• Theory koncert Atlas Aarhus
  • Impalers koncert Atlas Aarhus
  • Stone Cadaver koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det progressive metal-band Theory holder releasefest i anledning af deres nye album “The Art Of Evil” og har inviteret thrash-metal-bandet Impalers og og stoner-metal-gruppen Stone Cadaver, der således også kan opleves denne aften.

… Læs mere

 

Theory er for mange et relativt nyt band på den danske scene, men har man hørt deres nyligt udgivne debutalbum “The Art Of Evil”, så vil man vide, at dette band har et stort potentiale og mener det alvorligt. Stilen er iørefaldende prog-metal á la Dream Theater og Symphony X med masser af guitar-lir og fængende vokal. De fem medlemmer har alle mange år på bagen i metalmiljøet og masser af live-erfaring fra tidligere bands.

Bandet blev dannet i 2011 af guitarist Odin L. Madsen og trommeslager Martin Kilic, hvis tidligere band Rageborne netop var gået i opløsning. I de følgende år var bandet plaget af hyppige udskiftninger, alt imens sangene til debutpladen tog form. I 2015 sluttede guitarist Esben Dueholm (ex-Rapid Dominance) og bassist Kim Mikkelsen (ex-Twilight) sig til, og samme år begyndte indspilningerne af, hvad der skulle blive til ”The Art Of Evil”. Bandet fik en kaotisk start, da den daværende sanger valgte at trække stikket umiddelbart før de planlagte vokalindspilninger. Med teknisk krævende materiale og stålsat vilje til ikke at gå på kompromis, begyndte en utaknemlig søgen efter en ny metalvokalist på samme niveau. Jagten gik derfor både til Tyskland, Sverige og sågar Grækenland, men til alt held skulle den nye sanger findes i København. Nicklas Sonne var på det tidspunkt et relativt ukendt navn, men et YouTube-cover af Dream Theaters klassiker “Another Day” overbeviste bandet om, at Sonne var en yderst værdig kandidat. Respekten blev gengældt da Sonne hørte demoindspilningerne af sangene og skrev:

“Theory har rørt mit progressive metal-hjerte, og jeg kunne simpelthen ikke modstå at lave det her album med de her seje gutter. Stor spilleevne og kanon sangskrivning fra A til Å.”

Med Sonne ombord havde bandet ikke blot fundet en sanger, men også en habil producer til at få det bedste ud af det indspillede materiale. Som prikken over i’et kontaktede bandet den legendariske keyboardspiller Derek Sherinian (ex-Dream Theater) der indvilgede i at optræde som gæstesolist på album-tracket ”Strangers Descent”. I efteråret 2016 lå det færdige album klar til udgivelse. Efter nøje overvejelser og vurderinger af interesserede pladeselskaber valgte bandet at gå DIY-vejen og udgive albummet digitalt gennem Gateway Music den 16. februar 2017 og den fysiske skive i slutningen af april 2017.

Theory gav deres første koncert med det nye line-up til Mono Goes Metal 2017, hvor bandet på trods af en krykkebåren Nicklas Sonne, formåede at fyre op for festen på bedste manér.

Anthrax, Artillery, Mercenary, Machine Head, Pretty Maids og Toxic Holocaust. Det er blot nogle af de bands, som thrash-kvartetten Impalers har spillet med i de sidste par år, hvor det også er blevet til koncerter på festivaler såsom Copenhell, Metal Magic, Royal Metal Fest og Taunus Open Air.

Med vildskab og aggession borer Impalers sig med deres live-energi ind i publikums kranier. Bandet blander brutaliteten fra Kreator og Sodom sammen med det melodiske Bay Area-fokus og skaber på den måde en kompromisløs sonisk destruktion. De rammer scenen hårdt og hurtigt, og med deres eksempelvis anti-krigs-statements forsøger de at vise vejen til en bedre verden.

Stone Cadaver kombinerer 70’er-hardrock og tidlig heavy metal med elementer som eksempelvis doom-metal og fremtryller på den måde en unik stoner-rock-lyd, der befinder sig et sted mellem Kyuss, Electric Wizard og Black Sabbath. Stone Cadaver er en hidsig blanding af smerteligt langsomme grooves og forvrængede, iørefaldende uptempo-riff, der altid gør indtryk.

Links
Theorys hjemmeside
Impalers på Facebook
Stone Cadaver på Facebook

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.