• Xiu Xiu koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Der er et antal early bird-partoutbilletter til salg til 210 kroner – køb dem (så længe lager haves) hér. Når early bird-billetterne er solgt, er prisen 305 kroner og 260 kroner for studerende.

Det er også muligt kun at købe billet til koncerterne på VoxHall – disse billetter koster 235 kroner og 210 kroner for studerende, og de kan købes hér.

Det bliver ualmindeligt, uforudsigeligt og udefinerbart. Det bliver også uhørt, uneasy listening og uvornt. Men mest af alt bliver det bare utvivlsomt ujazzet.

… Læs mere

 

Ujazz hylder musik og musikere, der tør gå nye veje. Dem, der forlader den veltrådte sti og risikerer alt i jagten på musikalsk ukendte territorier. Ujazz er en festival for eksperimenterende musik på tværs af genrer, hvor jazz udforskes som begreb og ikke som genre.

Ujazz er en grænsesøgende rejse ind i et musikalsk univers, hvor kun lidt er kendt på forhånd, meget er improviseret, intet er forbudt og alt er muligt. Det er samtidskunst pillet fra hinanden, tilsat uhæmmet kreativitet, regelbrud og intensitet og hæftet sammen igen i en festivalform.

Ujazz er for dig, der gerne vil udfordres. Dig, der ikke nødvendigvis vil kende omkvædet, før du når til det – dig, der måske slet ikke vil have et omkvæd. Ujazz er for dig, der ønsker en alternativ, unik og givende musikalsk oplevelse, du ikke finder i så koncentreret form andre steder!

Xiu Xiu – The Twin Peaks Project
Der findes næppe en mere oplagt gruppe til at fortolke soundtracket fra “Twin Peaks” end Xiu Xiu. Angelo Badalamenti og David Lynchs oprindelige soundtrack fra kultserien, som i år kan fejre 25-års jubilæum med en ny sæson, ruskes, hyldes, destrueres, samles og placeres et sted mellem det virkelige og det drømmende – i ægte Twin Peaks-stil.

Med utrættelige Jamie Stewart (vokal, guitar, noise) i front flankeret af Angela Seo (keys, synth, noise) og Shayna Dunkelman (trommer) bevæger Xiu Xiu sig fra avantgardistisk pop over komplekst orkestreret rock og til skærende noise. Serveret med brutal ærlighed og intensitet fastholdes soundtrackets harmoniske grundlag, mens arrangementerne flyder ud i romantik, frygt og undertrykt seksualitet. ”Vi ødelægger musikken på smukkest vis”.

Xiu Xiu betyder sød. Xiu Xiu er børneslang for tis. Xiu Xiu er navnet på en giftig blomst og titlen på en film om en ung kvindes død under den kulturelle revolution i Kina. Xiu Xiu er “Twin Peaks”, som du aldrig har hørt det før!

Deerhoof
Et minimum af gear med et maksimum af volumen. Sådan kan man med rette beskrive San Francisco-bandet Deerhoof. I grænselandet mellem støjpop, rock og punk insisterer de på at spille hjernedødt højt, skyde alle gængse regler til hjørne og udforske samtlige musikalske aspekter af livet. For som de selv siger: ”Sometimes hair metal is the right choice”.

Deerhoof eksperimenterer med punk, glam, doo-wop, R&B og alt derimellem, samler delene og skiller dem ad igen i deres legende frirum. Vejen til ny musikalsk forståelse har ført dem forbi japanske tegneseriefigurer og nedlagte lagerbygninger i den amerikanske ørken, hvor de genfandt ”magien” i musikken.

Orkesterets indre musikalske kompas peger sjældent i samme retning lang tid ad gangen, og bandet er aldrig bange for give slip og sætte en ny, eksperimenterende og øresønderrivende høj kurs.

Atomic
”Vores musik er lige dele akademisk forelæsning og en god tur i byen”. Klassisk, amerikansk jazztradition tørner sammen med europæisk free jazz i Håvard Wiik (keys) og Frederik Ljungkvists (sax/clarinet) arrangementer. Duke Ellington, Charles Mingus og George Russell sluppet fri og udsat for improvisation og momentvis eksplosive udbryd. Atomic er et usagt oprør med den ”skandinaviske lyds” bekvemmelighed, hvor forholdet mellem det nøje planlagte og pludselige formindskes og forstørres på én og samme tid. Magnus Bro (trompet), Ingebrigt Håker Flaten (bas) og det norske supertalent Hans Hulbækmo (trommer) fuldender en musikalsk globaliseret kvintet med nordiske rødder, amerikansk historie og europæisk tilgang.

Tau
Ophavsmanden til duoen Tau er på en mission. ”Vibrationer, toner, halvtoner, messen, tekster – stort set hvad som helst – har energien til at helbrede og løfte sig over al fyldet, og hvis man kan skabe den slags magi for sig selv, kan man også give den tilbage til andre”.

Missionen opstod under en spirituel pilgrimsvandring i en hellig mexicansk ørken, og med indiansk stammemusik, iransk poesi og gæliske længselssange udføres den med autentisk verdensmusik og psykedeliske undertoner. ”Åndelig musik med trommer og klokker, synths og en akustisk guitar med en virkelig ringe pickup, der laver underlige lyder”, lyder beskrivelsen fra duoen selv. Tau er et musikalsk spraglet tæppe, der bringer glemte sange og melodier fra alverdens sanselige og spirituelle afkroge helt frem i nutiden.

Links
Aarhus Festuges hjemmeside
Aarhus Festuge på Facebook
Aarhus Festuge på Twitter
Aarhus Festuge på Instagram

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.