• Kasper Tranberg Terzet koncert Atlas Aarhus
  • Anders Mogensen Trio koncert Atlas Aarhus
  • Hilmar Jensson Trio koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Gary Thomas har desværre set sig nødsaget til at aflyse sin medvirken denne aften grundet alvorlig sygdom i mandens familie. I stedet for ham spiller Ben Kraef.

Et portræt af tre nordiske stemmer i jazz.

… Læs mere

 

Kasper Tranberg Terzet
Kasper Tranberg – kornet og trompet
Nils Davidsen – cello og bas
Frands Rifbjerg – trommer

Anders Mogensen Trio
Gary Thomas – saxofon (USA)
Johnny Aaman – bas (S)
Anders Mogensen – trommer

Hilmar Jensson Trio
Hilmar Jensson – guitar (Island)
Trevor Dunn – bas (USA)
Jim Black – trommer og electronics (USA)

Ved denne koncert præsenteres tre unge, væsentlige og internationale stemmer i den nordiske jazz: guitarist Hilmar Jensson, trompetist Kasper Tranberg og trommeslager Anders Mogensen.

I jazzens grundlæggende trio-format vil de tre nordiske komponister og orkesterledere præsentere deres bud på jazzen anno 2018. Tre forskellige og personlige bud.
Koncerten vil falde i tre forskellige afdelinger (cirka 45 minutter hver).

Fælles for de tre grupper er, at deres improvisationer tager udgangspunkt i et kompositorisk fundament.

Trompetisten Kasper Tranberg, som har været en central del af den europæiske jazzscene i 20 år, præsenterer i sin trio en form for fabulerende moderne akustisk kammerjazz med tætte klange og luft i musikken. Han har arbejdet og indspillet med en bred vifte af kunstnere – for eksempel Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Tim Berne, John Tchicai, Steve Swallow samt Yusef Lateef med hvem han har udgivet to album. Kasper har udgivet 11 album i eget navn – senest i 2018 med sin internationale sextet “Strawboss” med blandt andre Tony Malaby og med sin “Terzet”.

Anders Mogensens trio med saxofonisten Gary Thomas (tidligere med Miles Davis,Herbie Hancock, Pat Metheny, John McLaughlin og Cassandra Wilson m.fl.) er en intens og magtfuld jazzoplevelse med groove og dynamik! Mogensen turnerer over det meste af kloden og har faste orkestre med blandt andre Jerry Bergonzi og Tim Hagans.

Hilmar Jensson har siden 1990’erne været en del af den internationale jazzscene og har med sine bands arbejdet fra New York, Norge og Island.
Hans trio TYFT har optrådt i mere end 35 lande. Ligeledes har han arbejdet og indspillet med blandt andre Wadada Leo Smith, Peter Evans, Chris Cheek, Ches Smith og John Zorn. Musikken er elektrisk fremaddrevet, medrivende, pågående og sine steder drømmende cinematisk. Jensson er endvidere én af skaberne af den islandske kunstner-sammenslutning, tænketank og pladeselskab “Kitchen Motors”.
I denne trio finder man ligeledes tromme-innovator Jim Black (tidligere med Laurie Andersson, Tomasz Stanko m.fl.).

Links
Kasper Tranbergs hjemmeside
Anders Mogensens hjemmeside
Hilmar Jenssons hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.