Om koncerten

Bemærk: Entréen lyder på 60 kroner for medlemmer af Sun Ship.

Den store digter Peter Laugesen i særligt musikalsk møde med to af Danmarks fineste jazzmusikere samt en prominent amerikansk gæst.

… Læs mere

 

Konstellationen 4 Konger gør sig i free form-møder mellem jazz og poesi i en vekslen mellem gennemarrangerede passager og åbne klanglige landskaber.

Poesien leveres af den store digter Peter Laugesen, som ikke blot gennem flere årtier har været en af dansk lyriks mest markante stemmer, han er også kendt for sin meget musikalske diktion og sit dybe kendskab til musikhistorien, ikke mindst jazzen. Hos Laugesen har ordenes klang og rytme lige så stor vægt som betydningen. Meget lig jazzens sprog kan det til tider virke løst og strejfende for så at samle sig i et intenst kraftfelt eller en skarp poetisk indsigt. Inspirationen hentes ikke mindst fra den amerikanske beat-digtning og den japanske haiku-form. Netop haikuen går også igen i Peter Laugesens helt nye digtsamling, hvis titel i sig selv næsten er som et haiku: “Der er ingen til stede kun ordene i flok som dyr på vej”.

Denne aften på Atlas får flokken af ord følge af en musikalsk karavane i form af tre fremragende jazzmusikere. Fra Danmark kommer saxofonist Jesper Zeuthen og bassist Nicolai Munch-Hansen. Normalt er den sidste konge i konstellationen guitarist Jakob Bro. Men denne gang ser kvartetten lidt anderledes ud, da de i stedet får følge af ingen ringere end den amerikanske trommeslager Jim Black. Han er en af den moderne amerikanske jazz’ mest eftertragtede trommeslagere med en stor nysgerrighed og en hælden til den mere eksperimenterende ende af jazzen. Han har spillet med store profiler som Dave Douglas og Tim Berne. Med sidstnævnte gav han en forrygende koncert under Vinterjazz 2014 på Atlas med trioen BB&C, der også tæller Wilco-guitarist Nels Cline.

En særdeles spændende kvartet med et fælles udgangspunkt i en fri og nysgerrig tilgang. Peter Laugesen har i mange år indgået i frugtbare musikalske samarbejder, hvad enten det har været med jazz-legende John Tchicai, garagerock-gruppen Singvogel eller med Jakob Bro. Hans poesi passer da også perfekt til formen, men læner sig heller aldrig blot mageligt tilbage i den. Og i dialog med disse tre stærke musikere er der basis for en jazz ‘n’ poetry-koncert langt ud over det sædvanlige.

Line-up
Peter Laugesen – stemme
Jim Black – trommer
Jesper Zeuthen – saxofon
Nicolai Munch-Hansen – bas

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.