• Aarhus Reggae Festival koncert VoxHall Aarhus
  • Macka B koncert VoxHall Aarhus
  • Queen Omega koncert Atlas Aarhus
  • Perfect Giddimani koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Denne billet giver adgang til hele Aarhus Reggae Festival – billetter kun til fredag kan købes hér, mens lørdagsbilletter findes hér.

Gå ikke glip af Aarhus Reggae Festival 2018 – den fjerde udgave af festivalen. Oplev Macka B, Queen Omega og mange flere.

Aarhus’ legendariske reggaefestival er klar igen i år og byder traditionen tro på både reggae og dancehall og meget mere.

… Læs mere

 

Aarhus’ legendariske reggaefestival er klar igen i år og byder traditionen tro på både reggae og dancehall og meget mere.

I år forsætter vi med at fejre Aarhus som Europas kulturby ved at præsentere et stærkt musikprogram med internationale og lokale musikere. Herudover vil der være kunst, mode og kulinariske oplevelser. Det vil være en festival, der foregår indenfor på VoxHall såvel som udenfor på græsarealet ved VoxHall ligesom de forrige år, så vi derved når ud til børnefamilier, teenagere og voksne med forskellige kulturelle baggrunde.

Program
Det bedste af jamaicansk kultur, mad, kunst og musik.

Fredag
Macka B
Perfect Giddimani
+ Tba

Lørdag
Queen Omega
+ Tba

Macka B
Engelske Macka B hører til historiens vigtigste og mest indflydelsesrige reggae-artister. Over 30 år har han spillet en betydelig rolle vidt og bredt – ikke mindst i Jamaica og Storbritannien. Manden er inkarneret rastafari-tilhænger, hvorfor hans musik helt oplagt sværmer om bevægelsens musikalske såvel som spirituelle budskaber – ofte med lyse og humoristiske vinkler. Sammen med Mad Professor har han kreeret reggae med kraftige dub- og dancehall-undertoner – uden at have forfulgt synderligt kommercielle tilgange til stoffet.

Macka B voksede op i Wolverhampton og blev allerede som barn grebet af musikken – han spillede violin og sang i skolens kor. Som ung blev han involveret i diverse sound systems, og særligt en tur til Jamaica i 1982 opildnede ham til at forfølge en karriere inden for musikken. Inden længe hev han fat i Mad Professor, som indvilligede i at producere Macka B’s første album – mødet blev starten på et langt og udbytterigt samarbejde de to imellem. Debutalbummet “Sign Of The Times” landede i 1986 og opnåede flotte hitliste-placeringer – ganske som de næste plader, der efterfølgende udkom i linde strømme. I både 1991 og 1992 vandt han prisen British Best Male DJ, og i 1994 fik han et stort, internationalt hit med “Squeeze Me” fra hans 10. album “Here Comes Trouble”. Siden er udkommet yderligere et par håndfulde plader, hvoraf sidste års “Health Is Wealth” er den seneste, og så har Macka B ellers turneret kloden tynd – på egen hånd og i selskab med navne som Lee “Scratch” Perry og The Wailers.

Queen Omega
Queen Omega alias Jean Osbourne kom til verden i San Fernando i Trinidad og Tobago i 1981 og slog først sine folder i diverse calypso- og soca-bands, inden hun kastede sig siden over reggae-musikken. Senere førte en betagelse af rastafari-bevægelsen til en passion for roots reggae, der hænger ved den dag i dag. Siden flyttede hun til England, hvor hun i år 2000 begyndte arbejdet med sit selvbetitlede debutalbum, der udkom året efter og i øvrigt sikrede hende en pladekontrakt med Green House Family. Toeren “Pure Love” fulgte i 2003, mens hun optrådte på den jamaicanske Rebel Salute Festival i 2004, hvor også treeren, “Away From Babylon”, udkom. Queen Omegas fjerde album, “Destiny”, landede i 2005, og i 2008 tog hun USA med storm via flittig turnévirksomhed. Samme år udgav hun sit femte album, “Servant Of Jah Army”, der udkom på Mad Professors legendariske Ariwa Sounds. Siden turnerede hun med jamaicanske Marcia Griffiths, og i 2012 landede hendes foreløbigt sidste album, “Together We Aspire, Together We Achieve”.

Perfect Giddimani
Greg Rose (født 26. marts 1980), bedre kendt som Perfect Giddimani. Mr. Perfect er jamaicansk reggae-sanger. Han har opnået global anerkendelse med sit reggae hit “Hand Cart Bwoy”, som kom på den jamaicanske hitliste i 2004 og skabte en massiv støtte til de lokale sælgere, som transporterer deres varer på markeder og gader ved hjælp af deres sæbekassebiler.

Perfect Giddimani er nummer tre af en søskendeflok på fire. Han voksede op i Bamboo, St. Ann, Jamaica. Han indspillede sin første sang som Little Ninja, før han ændrede sit kunstnernavn til Mr. Perfect og derefter til Perfect Giddimani.

Perfect Giddimani startede med at optræde med et lydsystem kaldet Trend Setter, som stammer fra Bamboo, hvor han boede på det tidspunkt. Det var med dette lydsystem, han indspillede sine første dubplates. Den første sang, der understregede hans navn, var “Lock Me Up” i 2004, men hans gennembrud kom med “Hand Cart Bwoy” i 2005. Han udgav sit første album, “Giddimani”, det følgende år. Det østrigske pladeselskab Irievibrations udgav hans andet album “Born Dead With Life”, i 2008.

I april 2017 var Perfect Giddimani med på Young Shantys EP med titlen “Chalice Row Or Dig A Hole”, som debuterede på Billboards Reggae Albums-liste som nummer et. Denne EP blev produceret af Giddimani Records, grundlagt i 2009 af Rose i samarbejde med Chalice Row Unlimited med base i Californien.

Den 7. juli 2017 udgav Perfect Giddimani sit album nummer 11 med titlen “Live My Life Again”. Dette 15 numre lange album, der blev udgivet af Giddimani Records, debuterede som nummer 1 på Billboards Reggae Albums-liste i september 2017. Den forblev på listen tre uger i træk. Dette album kom også på Billboards Independent albums-liste.

Flere navne tilføjes løbende…

Links
Jam Link Intl på Facebook
Info om handesbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.