AddisAbabaBand koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

6. oktober: Vi har fanget AddisAbabaBand-bassist Jens Peter Møller til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

AddisAbabaBand er et 12 mand stort energisk afrobeat/jazz-orkester fra Aarhus, der så sent som i november 2019 udgav et nyt album, “II”. Et album, der blev rost til skyerne og tilmed sikrede ensemblet flere priser. Denne aften vender orkestret tilbage til Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Orkestret har skrevet, arrangeret og live-testet musikken og lagt vægt på at eksperimentere med den allerede etablerede Addis-lyd. Afrobeat á la Skandinavien!

Der er udvidet i genre-bredden, så bandet for alvor begynder at sætte en ny standard for, hvad der er muligt at gøre med en stor besætning, kærlighed til afrikansk musik og en nordisk sensibilitet!

Musikken er energisk og både umiddelbar og detaljeret. Med mange nye teksturer, som væver et komplekst rytmisk og harmonisk tæppe. Der er lagt vægt på replay-ability, og mange små komplimentære detaljer for nysgerrige lyttere at gå på opdagelse i. Alt sammen som sædvanlig utrolig velspillet og velproduceret. Med rødder i afro-traditionen, men med blikket rettet mod fremtidens musik.

AddisAbabaBand er et kosmisk fartøj hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest en skarp og sammentømret hornsektion som støttes af en superswingende bas/guitar/keys-gruppe og en bund af besnærende beats.

Line-up

Jens Peter Møller (bas)
Mikkel Govertz (guitar)
Martin Madsen (trommer)
Preben Kaels (percussion/violin/megafon)
Feike Van Der Woude (percussion)
Christian Dietrichsen (percussion)
Olaf Brinch (saxofon)
Simon Gorm Eskildsen (orgel/synth)
Jesper Rasmussen (guitar)
Christian Tscherning (trombone)
Marco Dania (saxofon/fløjte)
Scott Christian Westh (trompet)

Interview med Jens Peter Møller

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente en energisk koncert med et veloplagt band, telepatisk sammenspil og svedende kroppe i fri udfoldelse.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi beslutter altid sætlisten i fællesskab umiddelbart inden vi går på scenen, så jeg kan ikke afsløre, hvad jeg endnu ikke ved, men vi kommer helt sikkert til at spille både nye og gamle numre. I sidste weekend spillede vi på Alice i København, og her valgte vi at spille en håndfuld numre, som vi ikke har rørt i flere år. Jeg kan forestille mig, at vi vælger at gøre det igen, for det er godt for vores musik, at vi ikke låser os fast i altid at spille de samme numre.”

Hvad har I med af merch?
“Vi sælger T-shirts, plader og CD’er. Derudover sælger vi nøgleringe, som vi har fået lavet i Cape Coast, Ghana.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg har især optur over at spille “Introgovertz” – nummer to på den nyeste plade. I B-stykket opstår der den her tætvævede polyrytmiske ting med langstrakte melodiske flader henover, og det hele bliver meget større og episk. Det er svært at spille, men dét, at vi indimellem går til kanten af, hvad vi kan musikalsk og teknisk, er med til at holde os friske.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi spillede en helt igennem vanvittig koncert i begyndelsen af september på Grim Festival sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Det var resultatet af en lang og god kreativ proces, hvor vi sendte arrangementer frem og tilbage. I sidste ende var alle meget dedikerede og professionelle, vi havde en fælles fire timers prøve dagen før koncerten, hvor vi fik styr på alt. Ude på Grim Festival har de lavet Corona-koncerter hele sommeren med plads til 400 siddende publikummer, så deres eventmaskineri var velsmurt, og vi havde en forrygende aften.”

Links

AddisAbabaBand på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.