África Negra koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

OBS: Koncerten er aflyst.

Omstændighederne omkring Corona-virus betyder, at África Negra desværre er nødsaget til at aflyse hele deres Europa-turné, og dermed også koncerten på Atlas. Købte billetter refunderes automatisk.

I de sidste 40 år har África Negra indiskutabelt været de vigtigste ambassadører for musik fra São Tomé og Príncipe – østaten i Guineabugten på den centralafrikanske vestkyst. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

África Negra er særligt berømte i de portugisisktalende afrikanske lande. Også i både Europa, Nord- og Sydamerika har de betragtelige fangrupper. De er elskede for deres helt egen, uforlignelige fortolkning af den behagelige rumba og soukous fra São Tomé. En version, der også fletter skønne doser highlife ind i ligningen. Gruppen blev oprindeligt dannet i 1974, men deres første optagelser er fra 1981. Hér begyndte de at turnere rundt i Angola, Guinea-Bissau, Kap Verde og Portugal. Sideløbende blev deres musik udgivet af det legendariske Lissabon-pladeselskab Iefe Discos. Pladerne er nu om dage stærkt eftertragtede blandt vinylsamlere verden over med hang til elektrisk afrikansk musik fra efter kolonitiden.

I 1989 blev ensemblet, der på daværende tidspunkt talte tæt på et dusin medlemmer (inklusiv dansere og en blæsersektion), på dramatisk vis delt i to. Halvdelen vendte hjem til São Tomé, mens den anden halvdel blev i Kap Verde, hvor de opholdt sig på den tid. Op igennem 90’erne gennemlevede bandet en del ændringer i besætningen.

Spiller igen regelmæssigt

Gruppen har imidlertid i nyere tid stabiliseret tropperne. Det har givet dem mulighed for at spille mere regelmæssigt i deres hjemland. Også et støt stigende antal ture til udlandet er det blevet til. De bruger stadig nogle af deres gamle instrumenter, som på mirakuløs vis endnu virker. Og de bruger vintage guitar-effekter, der sikrer, at den helt originale lyd fra 80’erne stadig skinner karismatisk igennem.  Bandet tæller nu om dage seks medlemmer (sang, to guitarer, trommer, bas og percussion). Heraf har de to været med siden starten tilbage i 70’erne – nemlig João Seria (sang) og Albertino (bas). Den skelsættende guitarist Leonildo Barros må dog også nævnes – han bor nu om dage i Portugal, men hjælper stadig med at forfine bandets udtryk.

Siden 2014 har bandet turneret i Europa adskillige gange. Blandt andet har de optrådt på festivaler som Wasser Musik i Berlin, FMM i Sines og Afrika Fest i Hertme. I 2019 udgav de deres første album i over 20 år, “Alia Cu Omali”, der består af nyindspilninger af gamle klassikere. Her i januar 2020 gælder det opsamlingsalbummet “Léve Léve”.

Link

Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.