Aidt/Nørlund koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

17. oktober: Vi har fanget Nikolaj Nørlund til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Til efteråret drager Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund på turné med det fælles album “Housewarming”. Med sig har de en trio og et show, der forbinder musik og sprog, når de indtager landets scener med både musik og litterær tekst skrevet særligt til denne turné. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Det er et kunstnerisk makkerpar helt i særklasse, der tilbage i februar udsendte det anmelderroste album “Housewarming”. Hun er én Danmarks mest respekterede, anerkendte og roste forfattere, der blandt en række priser har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris, og hvis seneste bog i eget navn nu er ude i 11. oplag. Han er én af landets mest produktive og anerkendte sangskrivere og har en lang række udgivelser bag sig – både som producer og i eget navn.

Housewarming

På albummet “Housewarming” er det ikke overraskende Naja Marie Aidt, der har skrevet teksterne, mens Nikolaj Nørlund står bag musikken.

Aidt fortæller om arbejdet med teksterne:

”Det var Nikolajs housewarming, der satte gang i inspirationen. Det blev titlen på den første sang, jeg skrev til albummet. Vi ville egentlig lave en EP. Men så tog det fart, og Nikolaj spurgte, om vi ikke skulle lave et helt album sammen i stedet. Efterhånden opstår der jo en stemning i materialet, som gør det muligt at holde en stil. At finde en tone, et univers. Der er også noget tilfældighed i det – ingen kunne jo vide, om vi overhovedet kunne skabe noget godt sammen. Men jeg havde af én eller anden grund nemt ved det. Så timing er også vigtig – at det skete lige på dette tidspunkt i vores liv.”

Det er dog ikke første gang, de to kunstnere arbejder sammen. Allerede i 1998 skabte de sammen med komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen forestillingen Blæs på Odysseus i anledning af Thorvaldsens Museums 150 års jubilæum. Da H.C. Andersen i 2005 blev hyldet stort, var Aidt og Nørlund hovedarkitekterne bag albummet “Andersens Drømme”. Hér fandt Aidt de digtere, der deltog, mens Nørlund producerede musikken, og de to skrev i øvrigt et par sange sammen til albummet. Desuden findes tekster af Aidt på Nørlund-pladerne “The Trouble with Rhonda Harris” (2001), “Tændstik” (2003) og “Det Naturlige” (2014).

Anmelderne har givet albummet en særdeles varm velkomst:

“… et godt samarbejde, er, at man sætter hinanden fri” (5/6, Politiken)

“kølige synthflader, der i den grad klæder de smukt vævede sange” (5/6, Gaffa)

“Et kosmopolitisk skær dvæler over albummet” (5/6, Soundvenue)

“Han er ude af stand til at levere et lunkent album” (5/6, JP)

“Femstjernede popsange” (5/6, Børsen)

“Mesterligt poetisk powerhouse” (5/6, BT/Metro)

“Smukke sange på et retrofuturistisk album” (5/6, Undertoner)

“… helledusseda, her brænder det på, så lytteren rykker helt ud på kanten af sin stol” (Weekendavisen)

Interview med Nikolaj Nørlund

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det bliver et sandt bombardement af lyd, ord, melodi, spoken, skønsang, nærvær, elektronik, fysik, eufori, kærlighed, idé og rytme.”

Hvad kan I afsløre om sætlisten?
“Det bliver primært fra “Housewarming”, men Naja og jeg har jo skrevet mange sange sammen før i tiden, så vi er i gang med en opdatering af nogle af dem. Det er altid ret sjovt at genfortolke sig selv. Nogen bruger en hel karriere på det.”

Hvad har I med af merch?
“Det er primært vinylversionen af “Housewarming”, vi har med – vi nåede desværre aldrig at få fremstillet Aidt/Nørlund-bøllehatten.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Man elsker jo ALLE sine børn, så det er svært at vælge. Men jeg bliver altid glad, når vi når til “Åh, Love”. Jeg elsker titlen, og linjen “Livet er en guldsmed ramt af lyset” er ikke den værste at begynde et omkvæd med.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Rigtig godt – jeg synes, vi har et helt unikt show med, og vi bliver bedre og bedre hele tiden.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Vi har lavet en mini-koncert i Sauna Studiet, som kan ses hér.”

Links

Nikolaj Nørlund på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.