Aksglæde koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

22. marts: Vi har fanget Jacob Aksglæde til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Aksglæde blev først opdaget under Karrierekanonen 2015, hvor deres sang “Lille Taarbæktøs” viste den unge sangskriver Jacob Aksglædes store potentiale. P6 Beat udnævnte nummeret til én af de bedste sange fra en upcoming artist i 2015.

… Læs mere

 

I 2016 har Aksglæde cementeret sit høje niveau yderligere og hostet ros for deres første udgivelse i form af en selvbetitlet EP. Førstesinglen “Fantomfølelser” var i rotation på P6 Beat i 11 uger i træk og er én af kanalens mest spillede numre i 2016. EP’en består af seks numre og udkom den 15. april på Aksglædes eget selskab Månelanding.

Om EP’en sagde anmelderne:
“Aksglædes debut-ep er et charmerende, ungdommeligt bekendtskab, hvor det københavnske firkløver med succes låner fra den danske musikarv.” (Soundvenue – læs hele anmeldelsen)

“Bandet spiller formidabelt og kender deres vej omkring et smægtende groove med fræk wah-guitar og luftige horn.” (Berlingske – læs hele anmeldelsen)

“Der er ikke så meget at tilføje, ud over at konkludere, at Aksglædes EP er en af de stærkeste debuter jeg kan mindes at have hørt.” (GF Rock – læs hele anmeldelsen)

“I feltet mellem forsanger Jacob Aksglædes skæve vokal og den overlegne samt fyldige produktion er der destilleret sommer til øregangene.” (Gaffa – læs hele anmeldelsen)

”Jeg er rigtig glad for, at folk kan lide musikken. Det var min første udgivelse og derfor nogle numre, der betyder meget for mig. I disse dage arbejder jeg benhårdt på at færdigøre en ny EP, som nok vil skubbe til min kunstneriske profil. Jeg er meget spændt på, hvad lytterne siger til det,” udtaler Jacob Aksglæde.

Interview med Jacob Aksglæde
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Netop koncerten på Atlas bliver faktisk lidt speciel. Det skyldes, at det er første gang, at vi spiller alle numrene fra min nye EP. Det bliver på sin vis en sneak-peek- premiere for EP’en i live-udgave, da den ikke er udgivet endnu. Vi spiller selvfølgelig også alle mine andre numre. Derudover kan publikum forvente en meget energisk koncert fra et band, der virkelig har glædet sig til at komme ud og spille. Derudover har vi altid haft nogle virkelig gode og kærlige oplevelser med Aarhus’ publikum. Publikum i Aarhus er nogle, der virkelig har styr på det med at gå til koncerter og være en medspiller under koncerterne. Derfor har vi altid spillet nogle gode shows i Aarhus. Så vi glæder os virkelig til at komme tilbage og føle varmen. Rent musikalsk kommer vi til at spille mange pop-numre og et par enkelte rock-numre. Og så er der også sneget sig et enkelt covernummer med. Et nummer, der er skrevet af en dansk legende. Det bliver spændende at spille!”

Hvad har I med af merch?
“Vi har min første EP med.”

Hvilket er dit/jeres favoritnummer at fremføre live?
“Jeg synes, at vi kommer med et godt set, som jeg føler mig rigtig godt tilpas med. Settet har en god dynamik med både uptempo-numre og lidt langsommere numre med forskellige emner og temaer, som jeg brænder for. Den sang, som jeg for tiden synes bedst om at fremføre, er nok “Lille Taarbæktøs”. Den svæver bare på en bølge af velvære, og jeg kan altid mærke, at publikum er ekstra meget med, når vi spiller den.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Min seneste koncert var faktisk også i Aarhus, og det gik rigtig godt. Det er nok også derfor, jeg glæder mig til at komme tilbage.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Mit band er svært at beskrive som en samlet enhed, da de alle kommer med noget meget unikt hver især. Både personligheder, men også musikalske præferencer. Det, som de alle dog har til fælles, er, at de er knivskarpe. De er simpelthen nogle vildt begavede gutter. Det betyder, at vores interne kommunikation og vores fælles musikalske forståelse kører som en smurt maskine. Og så er det altså bare en fornøjelse at spille musik! Vigtigst af alt er dog, at vi har det skide sjovt sammen. Både i øvelokalet, tourbussen og på scenen. Selvom vi tager musikken meget seriøst, så er det befriende, at vores arbejde samtidig kan føles som en leg. Og netop fordi, at vi tilbringer så meget tid sammen, føles vores band også som en lille familie, vi alle værner om. Det er ren kærlighed.”

Hvad er dit/jeres forhold til aftenens øvrige optrædende, Yune?
“Jeg har først lige lært dem at kende, men jeg faldt for dem med det samme. Og så havde jeg faktisk lyst til at se en koncert med dem. Så hvorfor ikke få dem til at varme op. Smart, ikk’.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit/jeres yndlings – og hvorfor?
“Tja, det er måske en lidt sjov reference, da jeg aldrig rigtig har set en koncert med ham. Men C.V. Jørgensens liveplader, ”Sange Fra Scenen” og ”Så Live Som Muligt” er noget, jeg flipper ret meget over. C.V. Jørgensen og hans band er rigtig gode til at lave live-versioner af de indspillede numre, således at numrene får et nyt liv, når man hører dem til koncerten. Det er også noget, jeg tilstræber, når jeg laver mine live-versioner med bandet. Jeg har en mission om, at publikum skal have en følelse af, at koncerten er en unik oplevelse, som ikke bliver gentaget dagen efter i en anden by. Derfor er der også plads til at lege og ændre lidt i udtrykket fra koncert til koncert. Og derfor spiller vi aldrig med backtrack. Alt bliver spillet live! Og så er der altså også noget fortryllende over D’Angelo, der nok har et af verdens bedste livebands. Jeg mister næsten modet til sin egen musik, når jeg ser D’Angelo og hans band, fordi de er SÅ SKIDE GODE!”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Om ikke så lang tid udgiver jeg en ny single, og til sommer kommer der en hel EP fra min hånd. Så der kommer en del aktiviteter i forbindelse med det. Jeg ser virkelig frem til at få musikken på gaden og give sangene et liv blandt publikum. Det er jo blandt publikum, at sangene hører til. Derudover skal vi bare ud og spille en masse koncerter, nyde solen og drikke noget kølig campari. Mellem koncerterne og camparien kommer jeg også til at bruge foråret og sommeren til at skrive og producere nye sange til min næste udgivelse. Det bliver en god sommer!”

Yune
Yune udforsker rammerne for alternativ pop musik i en umiddelbar søgen efter det smukke. Med singlerne ”Paranomia” og ”Easy Sleeper”, der er produceret i tæt samarbejde med Brian Batz (Sleep Party People), har gruppen vakt interesse hos aktører på det danske og italienske marked og markeret sig som et et nyt navn på den danske indiescene. Fornemmelse for balancen mellem det fængende og melankolske bragte Yune på en efterårsturné rundt i Danmark – blandt andet til Recession Festival, hvor gruppen fik flotte anmeldelser og rosende ord med på vejen. Foråret 2017 byder ligeledes på en række koncerter, inden gruppen går i studiet for at indspille deres debutudgivelse, der udkommer i efteråret 2017.

Links
Aksglæde på Facebook
Aksglæde på SoundCloud
Yune på Facebook
Yune på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.