• Alex Jønsson Trio koncert Atlas Aarhus
  • Equally Stupid koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

13. marts: Vi har fanget Alex Jønsson til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Alex Jønsson Trio kreerer atmosfæriske kompositioner, fritsvævende progressioner og fælles improvisationer, mens Equally Stupid skaber intens og voldsom, men også melodisk musik bygget på fantasifulde kompositioner og rytmiske lag.

… Læs mere

 

Alex Jønsson Trio
Intet mindre end syv nomineringer til Danish Music Awards har den unge, danske guitarist Alex Jønsson bag sig. Nu er den anmelderroste guitarist aktuel med et nyt album, “Heart Of Gold”, der byder på en intim stuekoncert, optaget i en lejlighed i Aarhus midtby i foråret 2016.

Sammen med Jens Mikkel Madsen på kontrabas og Andreas Skamby på trommer skaber Jønsson et intimt, musikalsk univers, der ubesværet sniger sig ind på lytteren. Med de atmosfæriske kompositioner, fritsvævende progressioner og fælles improvisationer, drager de på en mission – sammen – de lytter efter ridser, rytmer og reaktioner, der kan føre dem på sporet af noget større.

Siden deres udgivelse af albummet ”Spy On Your Friends” i 2015 har trioen turneret i Danmark, Norden og Baltikum – og har efterladt sig dybe spor hos både lyttere og anmeldere i ind- og udland.

Interview med Alex Jønsson
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det bliver to veloplagte bands, som er midt i en større nordisk dobbeltturné. Koncerten på Atlas er den femte ud af turnéens i alt 10 koncerter. Begge bands har et nært forhold til Aarhus, da vi alle har boet i byen i en periode i forbindelse med studier. Så det bliver et kært gensyn for os alle. Jeg tror, det bliver en intens, energisk, god og varieret aften!”

Hvad har du med af merch?
“Uh, det eneste merchandise, vi har med trioen, er CD’er og vinyler. Men man kan jo lave skåle, ure og alt muligt andet ud af sådan nogle vinyler, så tæller det ikke næsten som merch..?”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det varierer nok lidt fra gang til gang. Der kan for eksempel ske noget nyt og uventet i et nummer, som gør, at det bliver aftenens højdepunkt, fordi det tager os et nyt sted hen.”

Hvordan er dine/jeres seneste koncerter gået?
“Godt! Vi spillede for nylig på Huset i Aalborg og på Blågårds Apotek i København. Nu glæder vi os til at komme “hjem” til Aarhus. Selvom jeg selv bor i København, så føles det stadig meget som at komme hjem, når jeg kommer tilbage til Aarhus.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Det er to rigtig gode venner, som jeg nyder at tilbringe tid med – både på scenen og på landevejen. Vi har spillet sammen igennem mange år i forskellige bands og kender hinanden rigtig godt. De er fantastiske musikere og spiller altid i musikkens tjeneste. Det sætter jeg stor pris på.”

Hvad er dit/jeres forhold til aftenens andet band, Equally Stupid?
“Vi har alle – pånær Jens Mikkel – gået på samme uddannelse, så vi har kendt hinanden gennem mange år, “crashed” på hinandens sofaer og lånt gear af hinanden. Jeg glæder mig rigtig meget til at høre dem.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit/jeres yndlings – og hvorfor?
“Uden nogensinde at have hørt ham live så vil jeg tro, at det må være Tom Waits. Håber jeg en dag får muligheden. Der er så meget energi, kant og sjæl i hans musik, og jeg kunne ikke forestille mig, at det kunne lade sig gøre for ham at spille en koncert, der ikke ville sætte sig i mit hjerte.”

Hvad er dine planer for foråret og sommeren?
“Denne turné er én af de større planer for os. Dagen efter vi har spillet på Atlas, tager vi videre til Island og Finland for at spille koncerter. I slutningen af måneden skal jeg til Grønland og spille med den finske singer-songwriter, Mirja Klippel, på Arctic Sounds Festival. Derudover er der koncerter hist og her med nogle af de andre bands, jeg spiller i – I Think You’re Awesome og Jakob Sørensen “Bagland”.”

Equally Stupid
Equally Stupid er en kraftfuld og energisk islandsk/finsk/schweizisk jazztrio dannet af Sigurdur Rögnvaldsson, Pauli Lyytinen og David Meier. Musikken er intens og voldsom, men også melodisk og bygget på fantasifulde kompositioner og rytmiske lag. Equally Stupids anmelderroste debutalbum “Exploding Head” blev udgivet af det finske pladeselskab Eclipse Music i februar 2014. Deres andet album, “Escape From The Unhappy Society” udkom så sent som i januar i år og følges op af en turné i Finland og Estland.

Alle tre medlemmer af Equally Stupid er flittige og alsidige musikere, der i mere end et årti har turneret med forskellige projekter i både Europa, Asien, Afrika og Sydamerika. Nogle af de mere bemærkelsesværdige af projekterne inkluderer Elifantree, SchnellerTollerMeier, Dark Forest, DEFEKT, Laser, Raoul Björkenheim eCsTaSy og Trio Riot.

Links
Alex Jønssons hjemmeside
Alex Jønsson på Facebook
Alex Jønsson på Twitter
Alex Jønsson på Instagram
Alex Jønsson på YouTube
Alex Jønsson på SoundCloud
Equally Stupids hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.