Aloft Quartet koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

27. november: Vi har fanget Aloft Quartet-saxofonist Simon Balvig til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Aloft Quartet er en skandinavisk jazzkvartet, der udgav deres debutalbum “First Year” i 2018. Gruppen gik hen og vandt “Årets Nye Danske Jazznavn” ved DMA Jazz 2018 – deres selvskrevne musik er inspireret af den nordiske såvel som den amerikanske jazzscene, og musikken kan beskrives som pulserende musik med melodien i fokus. De fire musikere mødtes på Skurups Folkhögskola i Sverige i 2016 og har siden da været på tre turnéer rundt i hele Norge, Sverige og Danmark og senest i Berlin. Nu har de været i studiet igen og har derfor en masse ny musik at vise verden! Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Anmeldercitat
“First Year er et vellykket debutalbum, der får præsenteret fire nye og spændende jazzmusikere. At de samtidig også har sans for at lave gode kompositioner af den melodiske slags er et ekstra plus. Pladen lover godt for fremtidens danske jazzscene.” (Niels Overgaard/JazzNyt)

Line-up
Simon Balvig – sax
Rasmus Sørensen – klaver
Jon Henriksson (SE) – kontrabas
Amund Kleppan (NO) – trommer

Interview med Simon Balvig

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente sig en medrivende koncert med både eksplosivitet og mere melankolske passager. Jeg ser frem imod præcis den her koncert, da Aarhus er min hjemby, og så er det sidste stop på denne turné, hvilket for os plejer at betyde stor leg og kreativitet med numrene!”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi har været i studiet i august og produceret et nyt album, som udkommer i marts 2020, og derfor kommer vi til at vise jer en masse ny musik, som har taget os i en ny retning som band! Den nye plade er vi meget stolte over.”

Hvad har I med af merch?
“Vi er desværre ikke nået så langt i merch-gamet, men man kan købe vores første CD, som indeholder et fint billede af os samt et lille digt!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Mit favoritnummer at spille live må være “In Orbit” (en af numrene fra den nye plade), fordi vi plejer at udfordre kompositionen og hinanden så meget, at jeg aldrig ved, hvor det lander!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Rigtig godt, synes jeg! Vi spillede blandt andet på Oslo Jazzfestival i sommer, hvilket var én af vores største oplevelser sammen. Musikken flød supergodt.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Man skal gå ind på YouTube og søge på Aloft Quartet og se en af vores “Summerhouse Sessions” – optaget i min families sommerhus i Tversted, Nordjylland! Man kan for eksempel se og høre nummeret “Jylland”, som er dedikeret til naturen deroppe!”

Links
Aloft Quartet på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.