Om koncerten

Bemærk: Læs interview med Aoife O’Donovan nederst i teksten.

Amerikanske Aoife O’Donovan er en fornem sanger/sangskriver, der med udgangspunkt i folk og bluegrass leverer stærkt berigende musik, som ikke mindst takket være kvindens smukke og smidige stemme er en nydelse af rang.

… Læs mere

 

Om Aoife O’Donovan
Aoife O’Donovan, der er medlem af såvel bluesgrass/stryger-bandet Crooked Still som folk/noir-trioen Sometymes Why, har over årene samarbejdet med en lang række beslægtede musikere, men besluttede i starten af 10’erne at forfølge en sideløbende solo-karriere. Således sendte hun et par ep’er ud i henholdsvis 2010 og 2012, og i sommeren 2013 fulgte så hendes debutalbum i eget navn, “Fossils”, der blev produceret af navnkundige Tucker Martine. O’Donovan, der har en celeber fan i Alison Krauss, og som nu om dage bor i New York, optrådte på Roskilde Festival i 2014 og medvirkede i øvrigt som gæste-vokalist på albummet “The Goat Rodeo Sessions”.

Beslægtede navne
Hem
Gillian Welch
Sarah Jarosz

Anmeldercitater
“It’s a terrific and enriching listen, especially with headphones, where the singer’s supple voice and imaginative lyrics along with Martine’s sympathetic production dovetail with an effortless grace.” (American Songwriter, 2013)

“There are neat pedal steel guitar threads, horns, electric guitar and it’s clear she is entirely comfortable with her producer, Tucker Martine.” (The Telegraph, 2013)

Links
Aoife O’Donovans hjemmeside
Aoife O’Donovan på Twitter
Aoife O’Donovan på Facebook
Aoife O’Donovan på Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

Interview (30.01.15)
Du er lige ankommet til Glasgow – hvad laver du dér?

– Jeg er for at spille på Celtic Connections Festival, som er en kæmpestor, tre uger lang festival, der udspiller sig i hjertet af byen. Jeg optrådte i går (i forgårs, red.) med en ny trio, der også tæller Sara Watkins og Sarah Jarosz – og i morgen (i går, red.) [spillede] jeg med den skotske violin-gruppe Blazin’ Fiddles.

Hvordan var din rejse herover?

– Jeg var med det allersidste fly, der fik lov at lette fra New Yorks JFK-lufthavn, inden trafikken blev lukket helt ned grundet snestormen Juno. Jeg tilbragte fire timer på startbanen og derefter seks timer i luften – ret udmattende, men jeg er så glad for at være her.

Hvad kan vi forvente af din koncert på Atlas?

– Jeg kommer til Danmark for at spille solo. Jeg spillede på Roskilde Festival i juli sammen med min trio – bas, trommer og mig – men jeg ser frem til at vende tilbage på egen hånd og give en lidt anderledes koncert. Mine solo-koncerter består mest af mine egne numre blandet op med en håndfuld traditionelle folk-sange og covers.

Hvad giver det dine sange, at du optræder solo?

– Sangene har mange former. På mit album er de indspillet med et komplet band, og på landevejen turnerer jeg i mange forskellige konstellationer – nogle større end andre. Solo-koncerterne er min mulighed for at fremføre numrene, som de blev skrevet – bare guitar og min stemme – og så er det ofte nogle dejligt uhøjtidelige stunder, hvilket jeg elsker.

Hvad er dit indtryk af Danmark?

– Jeg har været forelsket i Danmark, siden jeg første gang turnerede der i 2006. Jeg var af sted med mit gamle band, Crooked Still, og vi boede på Christiania sammen med vores kære – nyligt afdøde – booking-agent Eugene Graham. Jeg har nogle nære venner i København, og jeg glæder mig så meget til at se dem igen (Aoife giver også koncert på Global i København, red.).

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.