• Aphyxion koncert Atlas Aarhus
  • Møl koncert Atlas Aarhus
  • Northern Blues koncert Atlas Aarhus
  • Eigengrau koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

15. marts: Vi har fanget Aphyxion-guitarist Jonas Haagensen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Prime Collective-pakken bestående af Aphyxion, Møl, Northern Blues og Eigengrau byder på alt lige fra dødsmetal og shoegaze til hardcore og postrock.

… Læs mere

 

Aphyxion
“Meet Aphyxion, the new saviours of melodic death metal… One of the most exciting new bands in Europe!” – Dom Lawson, Metal Hammer UK.

Metal Hammers redaktør, Dom Lawson, talte højt og tydeligt, da han anmeldte den moderne metalkvintet Aphyxion i 2014.

De unge drenge, som kun er i starten af 20’erne, har allerede fået en del opmærksomhed efter deres koncerter på festivaler såsom Wacken Open Air og Copenhell. De har turneret rundt i Europa og spillet sammen med anerkendte bands som Soilwork, Soulfly, Hatebreed og Hatesphere.

Bandet opstod i 2007 og blev hurtigt spottet af de danske medier. I løbet af de første par år blev de nomineret til ”Bedste Live Band” ved Danish Metal Awards, vandt publikumsprisen til Royal Metal Grand Prix og fik deres første demo anmeldt som ”Månedens Demo” i Danmarks største musikmagasin Gaffa.

I 2011 spillede Aphyxion på verdens største metalfestival Wacken Open Air som det yngste band i festivalens historie. Året efter kom de på deres første Europaturné – på trods af, at ingen i bandet var gamle nok til at få kørekort.

Debutalbummet ”Earth Entangled” blev udgivet i 2014 og produceret, mixet og masteret af Jacob Hansen (Volbeat, Aborted, Primal Fear m.fl.) og Aphyxions guitarist Jonas Haagensen.

Udover en nominering som ”Bedste Hard Rock Album” til Gaffa Prisen fik albummet rosende anmeldelser fra prestigefyldte rock- og metalmedier fra hele verden.

Metal Hammer: “… The new saviours of melodic death metal… One of the most exciting new bands in Europe and budding figureheads for a melodic death metal scene that’s been stagnating for some time”.

The Guardian: “Simultaneously fresh-faced and ferocious, they attack every last riff and roar on debut album Earth Entangled like slavering cacodaemon from the mean streets of, erm, Ribe. This is straightforward modern metal with no gimmicks, and all the better for it.”

Powerplay Magazine (UK): “Earth Entangled is a marvelously heavy and fresh listening experience. Aphyxion are surely destined for big things…” (8 ud af 10 stjerner).

Så sent som i december 2016 udkom Aphyxions andet album, “Aftermath”.

Møl
Aarhus-baserede Møl sammensmelter hvirvlende guitarer og hvæsende vokaler med den drømmende ambiente lyd, vi kender fra shoegaze-genren, og skaber på den måde en unik blanding af lydlandskaber og knusende passager. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest udgav de deres selvbetitlede debut-EP tilbage i 2014. Året efter forfinede de deres lyd på deres anden EP, “II”, der blev produceret af Jacob Bredahl. EP’erne fik flotte modtagelser og gav bandet mulighed for at komme ud at spille koncerter, der er blevet rost til skyerne i pressen.

Møl har blandt andet optrådt på Aalborg Metal Festival 2015 og på Spot Festival i 2016, hvor deres optræden blev kåret til én af festivalens bedste af musikmagasinet Gaffa. Derudover vandt de prisen for Bedste Upcoming-band til High Voltage Awards i 2016.

Northern Blues
Københavnske Northern Blues har floreret på den danske metalscene i en del år efterhånden. Medlemmerne, der udgør Northern Blues, har blandt andet været en del af Woes og Hexis, men også medvirket på anerkendte undergrunds-udgivelser. Senest har forsanger William været gæstevokalist på Cabals seneste EP “Purge” samt i Wolf Pack. Bandet, der har sine rødder solidt plantet i det københavnske hardcore-miljø, har et omfangsrigt CV på deres skuldre. Efter at have udgivet to EP’er og efter supporttjanser for blandt andre Crooks er bandet nu klar til at udgive deres debutalbum “Splitmind”.

Northern Blues kan bedst beskrives som tempofyldt og kompleks hardcore med inspiration fra den nuværende amerikanske hardcore-scene. Drengene er det yngste band, der nogensinde har udgivet et album igennem Prime Collective.

Debutalbummet har fået titlen “Splitmind”, som er en reference til forsanger William Van Der Bourghs mentale problemer. William lider af angst – en tilstand, der over årene har skabt en imaginær person, som altid er tilstede i alt, hvad han foretager sig. Hvad der ligner de tidlige stadier af skizofreni er nu blevet omfavnet af bandet og er blevet gjort til omdrejningspunkt for debutalbummet.

Som William udtrykker det: “If you can’t fight it, join it”.

Northern Blues tilbyder noget ærligt og uspoleret. En kompromisløshed, der hurtigt fangede Prime Collectives opmærksomhed. Debutalbummet “Splitmind” bliver udgivet den 3. marts efterfulgt af en Danmarksturné som support for Aphyxion.

Eigengrau
Eigengrau er en instrumental kvintet, der udforsker det uudtalte forhold, der opstår mellem musikeren og lytteren, når musik uden ord er det eneste sprog. Først og fremmest komponerer Eigengrau musik, der trækker på postrockens panoramiske horisonter. Eigengraus udtryk har helt symfoniske kvaliteter, idet musikken bevæger sig fra noget sfærisk og ambient til stram, polyrytmisk brutalitet og melodisk æstetiske passager, fra ren minimalisme til tidevandsbølger af skønhed. Mange genre-prædikater kan bruges om Eigengrau, men bandet ser det som deres opgave at lade det være op til lytteren selv at sætte ord på oplevelsen, som i sagens natur er individuel.

Det instrumentale udtryk leder ikke lytteren i en bestemt retning via ord og dikterer dermed ikke, hvad lytteren bør tænke eller føle – tværtimod skænkes der plads til, at lytteren selv kan reflektere og indtage musikken på et helt personligt plan. Og musikken kan netop opfattes på lige så mange måder, som der er lyttere.

I løbet af de fem til 20 minutter, numrene typisk varer, hører gentagelser til sjældenhederne, og musikkens dynamik og facetter er nøje gennemtænkt. Det er hér, at Eigengrau inviterer alle til at fortolke og opleve musikken i det overjordiske nu, der også kaldes virkeligheden.

Interview med Jonas Haagensen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et energisk og fængende show. Vi har stor fokus på at komme ud over scenekanten og interagere med publikum. Så vær beredt på at få et spark i røven.”

Hvad har I med af merch?
“T-shirts i massevis, plader, vinyler og caps!”

Hvilket er dit/jeres favoritnummer at fremføre live?
“”Destined To Fail”. Der sker bare et eller andet, og den hæver energiniveauet i hele salen.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Rigtig godt. Vi har allerede spillet rigtig meget i år (næsten 30 koncerter, red.), så vi er i rigtig god form, og det kan virkelig mærkes. Der er meget mere overskud til at komme ud over scenekanten og give publikum et spark i bagen.”

Hvordan vil du beskrive jeres nye album, “Aftermath”?
“Moderne, melodisk og hookbaseret. Vi har lagt meget energi i at skrive sange fremfor riffs ovenpå riffs. Og så eksperimenterer vi meget med at lave vokalhooks uden at synge toner.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Som en flok tosser basically. Hvis man var fluen på væggen i vores tourbus, kunne man godt fristes til at tro, at vi var stukket af fra den lukkede.”

Hvad er dit/jeres forhold til aftenens øvrige optrædende, Møl, Northern Blues og Eigengrau?
“Rigtig godt. Eigengrau har vi ikke haft æren af at spille med endnu, så dem kender vi ikke personligt. Deres musik er super blæret, og jeg er sikker på, at gutterne er super nice. Møl og Northern Blues er for seje. Det er altid en fornøjelse, og noget vi ser frem til, når vi skal spille med dem.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit/jeres yndlings – og hvorfor?
“Bring Me The Horizon. Først og fremmest fordi de formår at blande det hårde og det bløde på en super fed måde. Og så fordi de formår at holde en rigtig fed fest. Vi var allesammen i bandet ovre og se dem i november, og vi var blown away.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi skal bare spille røven ud af vores bukser! Vi har Slam-it, Smukfest og en another-day-at-the-office-Metallica-supporttjans til september. Det bliver det vildeste pis ever, og vi kan slet ikke være i os selv af bare excitement.”

Links
Aphyxions hjemmeside
Møl på Facebook
Northern Blues på Facebook
Eigengrau på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.