Ásgeir koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Islandske Ásgeir kreerer sjælfulde indiefolk-sange og finder skønheden i skyggesiderne. Denne aften vender han tilbage til VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Den gådefulde islandske sanger Ásgeir har altid lavet musik, der rammer dybere end de fleste andre. Han har netop udgivet den første single fra sit kommende album, “Bury The Moon” (ude den 7. februar). Sangen ”Youth” er en spejling af sanger/sangskriverens barndom og er en tilbagevenden til hans islandske folk-rødder.

Han har skabt ”Youth” i samarbejde med sin poetfar, Einar Georg Einarsson, og John Grant har oversat teksten til engelsk. Linjerne fortæller historien om, hvordan det var at vokse op i en lille by uden bekymringer og fyldt med uforfalsket glæde. Lydsiden svulmer af horn og forsigtige akustiske guitar-flader, mens sangerens honningbløde vokal svæver mod et nostalgisk højdepunkt.

Debutalbummet “Dýrd i Daudathögn” (2013) var en stor succes i hjemlandet, og resten af verden fulgte, da det udkom med engelske tekster som “In The Silence”. Med sin spændvidde, ærlighed og følsomhed tager Ásgeir et modigt skridt med det nye album, “Bury The Moon”, hvis islandske titel er “Sátt”.

Centralt for albummet er et længerevarende forhold, som sangeren så gå i opløsning. For at bearbejde dét isolerede han sig med en guitar i et sommerhus midt i vulkanøens imposante natur. Resultatet er en smertende, personlig oplevelse om de knubs, kærligheden giver, malet med skygger af den isolation, Ásgeir oplevede. Dage og uger strøg forbi kun afbrudt af venner, som kom forbi med mad og opmuntring.

Sangen “Rattled Snow” skælver af nordisk kulde, mens “Lazy Giants” skæver til spøgelset, som det økonomiske kollaps efterlod. Musikalsk er albummet en direkte, men kontinuerligt overraskende oplevelse, som bevæger sig fra smukke folk-passager over mere kliniske electro-flader. “Bury The Moon” er et album, der forbinder det personlige til verden udenfor gennem Ásgeirs genkendelige lyd og forfriskende nye ideer.

Beslægtede navne

James Vincent McMorrow
Benjamin Francis Leftwich
S. Carey
Ry X
Nick Mulvey

Anmeldercitater

“It feels like a satisfyingly natural progression, but brave all the same. Because his first album was a big deal.” (Musicomh.com, 2017 – læs hele anmeldelsen)

“Ásgeir’s music is far too complex and interesting to start writing off as advert fodder. There’s a depth to his work that deserves to be burrowed into.” (Clash Music, 2017 – læs hele anmeldelsen)

Links

Ásgeirs hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.