• En:1 koncert Atlas Aarhus
  • Nohrland koncert Atlas Aarhus
  • PetaYan koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Denne koncertaften, der er en del af AuditionDays, står på folk- og world-musik. Oplev En:1, Nohrland og PetaYan.

… Læs mere

 

En:1
Duoen En:1 spiller musik i øjenhøjde, en til en. Små, fine og enkle arrangementer af melodier de kan lide – fra barok og klassisk over swing til fransk og nordisk folkemusik. Fælles er, at det er den smukke melodi, det gode swing eller den særlige stemning, der binder hele repertoiret sammen med en rød tråd, der fører lytteren gennem et rigt, betagende musikalsk landskab. Duoens lyd er kendetegnet ved nøgleharpens særlige middelalderklang og guitarens sprøde toner, der smelter sammen i et lyst og legende univers. Det var kærligheden til musikken og glæden ved samspillet, der førte til duoens tilblivelse. Side om side har de spillet adskillige koncerter med både balkan/rockbandet Rækværk og folkbandet Rauna. Sammen fik de lyst til at udforske nye og kendte veje.

Nohrland
Nohrland er et nyudklækket indiefolk-band, der har rødder i den mere nordiske fortolkning af folk og bluegrass. Det traditionelle udtryk suppleres med melodiske toner af pop og melankoli. Omdrejningspunktet er den organiske lyd af de akustiske instrumenter samt Sophia Nohrs længselsfulde og detaljerede klang i et usødet lyrisk univers fra et ikke altid uproblematisk liv. Stemningen er samlet omkring den til tider morbide historiefortælling, hvor tingene både serveres råt og upoleret, men hvor der hersker en blødende og skrøbelig sandhed, som fortællingerne lukker op for.

PetaYan
PetaYan indtager scenen med forskellige karikaturer af musiker-typer. Blandt hans figurer har vi folk-sangeren PetaYan – en venstreorienteret barde alene bevæbnet med sin guitar og vokal. Han spiller ærlige, intime sange for de efterladte og skæve eksistenser på jorden. Papa bratwurst på den anden side er en entertainer. Han synger de poppede og simple sange, som andre ville finde sig for god til. Han er til tider provokerende, men altid med et glimt i øjet. Så er der Piotr – en hipster og musiknørd, der lever for musikken alene. Hans univers er elektronisk folk med alt det bedste fra de tropiske lande. Han leverer instrumentale loops med lækre farver og kanter.

Links
En:1 på Facebook
Nohrland på Facebook
PetaYans hjemmeside
Tempis hjemmeside
ORAs hjemmeside

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.