• AyOwA koncert Atlas Aarhus
  • Fjer koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

21. februar: Vi har fanget AyOwA-sanger Hannah Schneider til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

AyOwA er en elektronisk duo bestående af to erfarne navne på den danske musikscene – sangerinde Hannah Schneider, der har udgivet musik i eget navn, og den producerende pianist Nicolai Kornerup (Mames Babegenush, Kwamie Liv med flere). Med modular-synths, gamle båndmaskiner og sfærisk vokal skaber AyOwA deres nordiske, mørke og stemningsfulde elektroniske sange. Musikken er dansksproget, og med en universel og drømmende tilgang kombinerer AyOwA støjpop med elektronik og melodier med improvisation i et stemningsfuldt og legende mix. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

AyOwAs EP “Farvel”, der udkom i september 2018, udfolder nye sider af duoens dansksprogede elektroniske musik. På det musikalske plan sker det eksempelvis i inddragelsen af flere akustiske elementer end tidligere. Og på tekstniveauet tager Hannah Schneider livtag med et af livets svære vilkår – nemlig en nærtståendes sygdom og død. På trods af afsættet emmer sangene ikke kun af eftertænksomhed og sorg, men også af håb og glæde. Som på førstesinglen “Alt Det Du Ku'”, der er en sang om at stå mellem sammenbrud og gennembrud. Og om det abstrakte i at se ud i fremtiden og tilbage i fortiden på samme tid.

Omtalt vidt og bredt

Duoens musik har genereret masser af interesse fra dag et – også internationalt på trods af deres dansksprogede lyrik. De er blevet spillet på for eksempel BBC 1, BBC 6, Radio X og Beats 1 udover hjemlige P3 og P6 i Danmark. Den nordiske blog og showcase JA JA JA udvalgte AyOwA som en af “5 to Watch” i 2017, og deres nummer “Sommer” blev fremført i X Factor 2018. Duoen er desuden blevet omtalt i blandt andet Coolhunting, Wonderland Magazine, Line of Best Fit, The Clash, Noisey, Vice, The Independent og Huffington Post.

Live skaber AyOwA et energisk og fængslende show sammen med duoens tredje hjul, trommeslageren Anders Meinhardt. AyOwA havde travlt i 2017 med blandt andet koncerter på Spot og Roskilde Festival, åbningen af Marina Abramowich-udstillingen på Louisiana og omfattende koncertvirksomhed på mange af landets spillesteder.

Interview med Hannah Schneider
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi har et stemningsfuldt elektronisk sæt med fyldt af både nye numre fra vores EP “Farvel” og også endnu nyere sange, som er blevet til over vinteren i vores studie. Vi glæder os meget til at spille dem for et publikum og se dem komme til live. Det er tit, når man spiller sangene live, at man kan mærke, hvordan de virker.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har trykt en fuldlængde LP med vores to EP’er “Eremit” og “Farvel” på – den hedder “Hypnos”. Derudover har vi håndtrykte t-shirts og totebags med. Alt dette sælges ekslusivt til vores koncerter.”

Hvilket er dit eller jeres favoritnummer at fremføre live?
“Vi har været med kunstneren Eivør på en omfattende europaturné i efteråret, og vi fandt på, at Nicolai skulle tage sin harmonika med. Midt i sættet spiller vi titelsangen fra vores EP “Farvel” helt nedbarberet – kun med sang og harmonika – og det er som om, der sker noget midt i al elektronikken, når det bliver helt nedbarberet og akustisk. Det er nok et af mine ynglingsøjeblikke.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har spillet utroligt meget duo henover efteråret, og det er så fedt at have Anna Rømer med på guitar til blandt andet vores koncert på Atlas – hun kan lave de vildeste universer, og det løfter lydbilledet. Det har været helt vildt at spille vores musik for så stort et europæisk publikum på Eivør-turnéen og opleve, hvordan de tog imod vores dansksprogede sange.”

Fjer
Bag aliasset Fjer står Maja Barløse som sanger, sangskriver og producer. Musikken bevæger sig i et elektronisk R&B-land og leveres med tunge beats og synthesizers, hvor især sangerindens stærke stemme får lov at flyve frit og storladent. I 2015 rykkede Fjer til New York for at få ny luft under vingerne. Hun fik dannet en trofast fanbase og et springbræt for en international karriere med én fod plantet i Danmark og én i New York City. Efter mange års musikalsk udvikling og personlig rejse udgav hun endeligt sit debutalbum, “You Again”, i efteråret 2018. Det består af 12 nye sange skrevet, fremført og produceret af Fjer selv (på nær to sange produceret af den Københavnske producer Lennart Rasmussen (tidligere en del af Kill J)). Albummet indeholder features fra den amerikanske sangerinde Zoë Wick og San José rap-ikonet Lucy Camp. Med sine personlige tekster og musikalske færdigheder, skaber Fjer elektro-pop og alternativ R&B af international karakter.

Links
AyOwA på Facebook
SoundCloud
Twitter
Instagram
YouTube
Fjer på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.