Baal koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

14. oktober: Vi har fanget Baal-bassist Troels Skjærbæk til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Man ved aldrig helt hvor man har Baal, hvilket passer meget godt ind i bandets selvforståelse. Siden debuten ”Sensorama” i 1996, der spandt tråde på en illusion om en undfangelse et sted i Europa, har mystikken og tematikken gået hånd i hånd gennem deres mange udgivelser. Denne aften vender bandet tilbage til VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Med det nye album ”Time Is Old” (2019) rejser de sig fra deres skjul og afdækker et område. Et område, der er helt deres eget. Og deres unikke recept for sangskrivning med klare referencerammer til rockens DNA kan nu opleves 12 nye numre. Med Bjørn Fjæstads karakteristiske vokal i front for resten af orkestret tages der store selvsikre skridt på vej ind i en ny tid og et univers, som Baal dikterer. Et på samme tid udadvendt og indadskuende dystopisk værk med små øer af længsel efter nærhed.

Siden sidste album ”Behind Your Echoes” fra 2008 har de været lukket ned indtil forrige år, hvor de udgav en single og tog på danmarksturné i forbindelse med 20 års jubilæet for debutalbummet, der samtidig blev genudgivet på vinyl. Baal mødtes herefter i den svenske ødemark, på en skrænt ved kysten og senere i Korinth for at undersøge, hvordan Baal lyder i dag. Parallelt har Bjørn Fjæstad været på udflugt i et soloalbum.

Ud af disse produktive møder kom en masse materiale, som Baal har været i studiet for at indspille. Så hermed nyt album efter 10 år.

Interview med Troels Skjærbæk

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“VoxHall har altid været et af bandets favorit-spillesteder, så vi ser virkelig frem til koncerten. Vi glæder til at fyre den af sammen med publikum i den helt rigtige Baalske ånd – storladent, uforudsigeligt, hårdt og kærligt.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi spiller sange fra hele vores bagkatalog – med fokus på vores nye plade “Time Is Old” og “Sensorama” – og med et par gode overraskelser i ærmet.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har lidt af hvert: LP’er, CD’er, t-shirts og forskellige accessories. Har vedhæftet nogle billeder.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det varierer meget fra aften til aften. Er meget glad for mange af de nye sange – for eksempel “Slowly”, men det også fedt at spille de gamle sange.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores forårstour gik over al forventning med fyldte huse og et fedt, energisk publikum. Vi har det allerbedst, når det hele smelter sammen – os og publikum i fælles energi.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De kan hygge sig lidt med dette klip fra en tidligere koncert i Amager Bio.”

Links
Baal på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.