Om koncerten

Baal spiller vidunderligt storladen rock og har med deres enestående teatralske udtryk en helt unik plads på den danske musikscene, og så har bandet i frontmand Bjørn Fjæstad en af landets allermest ekspressive og karismatiske sangere. Denne aften fejrer gruppen sit 20 års-jubilæum.

… Læs mere

 

Om Baal
I 1994, midt imellem rasende grunge og arrogant britpop, mødtes sangeren Bjørn Fjæstad, guitaristen David Kampmann og pianisten Henrik Sten Melander i deres søgen efter deres egen musikalske identitet med inspirationer fra den europæiske musikhistorie. Med deres særegne tekstunivers og ekspressive udtryk ramte de efterfølgende plet i første hug med deres debutalbum “Sensorama”,  der ifølge Gaffas seks-stjernede anmeldelse “udfordrede alle musikalske opdagelsesrejsende”. Inspireret af blandt andet Kurt Weill og datidens depression i Europa byggede Baal deres univers op omkring de små skæve eksistenser, pakket ind i en unikt stort lydbillede med store armbevægelser. Et album, der solgte 20.000 eksemplarer og blandt andet blev nomineret til tre Grammy’er. Men på det efterfølgende album “Karaoke” gik Baal imidlertid elektronisk – et dristigt stilskift efter det store monumentale rockopus! De fik dog igen hele anmelderstaben til at lægge sig ned med fem-stjernede anmeldelser over hele linjen og modtog samme år en Grammy, og i bakspejlet må man bøje sig for, at bandet altid har gået deres helt egne veje. På tredje album “Funtex” skulle der igen afprøves nye musikalske landskaber, og med de efterfølgende udgivelser, senest på Universal Music, fandt bandet atter rockformlen og turnérede Danmark rundt med efterfølgende gode anmeldelser og airplay, senest med singlen “Copenhagen Street Lights”.

Beslægtede navne
Queen
U2
David Bowie

Anmeldercitater
“Det er rockmusik spillet med stor melodisk overskud og direkte i hovedet på lytteren. Og så er der selvfølgelig den karismatisk syngende Bjørn Fjæstad, som stadig virker sulten og udforskende i sin teatralske sang.” (Gaffa, 2008)

“[…] de storslåede strygere og den melodiske guitar giver genklang fra den catchy rockmusiks storhedstid.” (Soundvenue, 2005)

Link
Baal på Facebook

2 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

 1. Helle Rasmussen

  Total

  Total overskuds lyd der trylle binder en

 2. en oplevelse ud over det sædvanlige

  super koncert

  Dejligt med et gensyn med Baal. Det er en stor fornøjelse at høre Baals særlige unikke musik.
  De var super veloplagte og formåede at få alle med. Det kræver en særlig evne at have crowd controll og få publikum til at gå med på den særlige kontrakt og den evne har Baal. Det spiller maks.