Babylove & The Van Dangos koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

6. februar: Vi har fanget Babylove & The Van Dangos-sanger Daniel Broman til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Babylove & The Van Dangos er et turnerende liveband. Det, man på engelsk kalder et travelling band. Det musikalske og personlige liv er uadskilleligt, og der er ikke plads til falske imager eller billige tricks. Bandet kan sit kram både musikalsk og sangskrivningsmæssigt og leverer altid på scenen, ligegyldigt om der er 50 eller 2000 publikummer til koncerten.

… Læs mere

 

Bandet, der blev dannet i 2004, er godt i gang med at skrive sange til næste studiealbum, “Soldiering On”. Alt nyt afprøves til bandets koncerter i Danmark og udland. Der arbejdes på koncerter i et nyt asiatisk land, og bandet er blevet signet som backingband til en indtil videre hemmeligholdt jamaicansk sangtrio. Babylove & The Van Dangos kommer til at fungere som trioens band under deres koncerter i Europa til sommer. 2016’s højdepunkt indtil videre er en udsolgt koncert i Bruxelles, hvor bandet fremførte ska-ikonet Prince Busters hit “Hard Man Fi Dead” dagen efter Prince Busters død. Bandet fik til lejligheden selskab af den tyske sanger Dr Ring-Ding. Et smukt øjeblik, hvor alle fejrede dem, der skabte den ska og rocksteady, vi elsker. De levende såvel som de døde.

Interview med Daniel Broman
Hvad kan publikum forvente af koncerten på Atlas?
“De kan forvente en flok flotte mænd med bar overkrop og hofteorgel. Tænk Burhan G på Marabou-chokolade. Nej, forresten, tænk mere et band, som har spillet Europa tyndt med sit bud på, hvordan man i dagens Danmark kan skrive sange i den jamaicanske musiktradition uden at kopiere hele lortet og oversætte det til dansk. Tænk relevante tekster, dansende fødder og et band, som spiller fra sjælen. What comes from the heart touches the heart, som nogen klogere end mig engang har sagt.”

Hvad har I med af merch?
“En masse vinyler. Vi har lige fået genoptrykt to af vores album, så man kan få de fire sidste på både CD og vinyl. Derudover har vi en bunke t-shirts og andet tøj og et par ret eksklusive 7″-singler.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Det nyeste! Det er altid spændende at se, hvordan publikum reagerer på det. Eller noget helt gammelt, som man var træt af, men som lige pludseligt er sjovt at spille igen. “Big Baboon” er sådan et nummer.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Skide godt! Det var på en mindre jazzpub i København. Det er blevet til lidt af en tradition at spille der i december. Det er altid fedt at spille for en blanding af folk, der er kommet for at se én og folk, som ikke aner hvem idioten i hat er. Vi kan godt lide det der med at skulle vinde folk over på vores side.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi skal spille et par festivaler i Tyskland og være backingband for en jamaicansk sangtrio, som kommer til Europa. Vi er også i gang med vores sjette studiealbum, så der er nok at se til.”

Anmeldercitater
“One of the best ska bands in the world.” (Riddim Magazine)

“Babylove & the van Dangos is the most important ska export from Denmark.” (Moloko Plus)

“Babylove & the van Dangos is one of the most well-known ska bands in the world.” (Rocking Steady)

“The Danes have been in the off-beat top‐10 for a long time.” (OX Fanzine)

“This band rock the traditional ska ‐ and they do it well.” (Slam Magazine)

“… this band is in the world top‐10 of great ska bands.” (Skalovers)

Om Vinterjazz 2017
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer cirka 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk

Links
Babylove & The Van Dangos’ hjemmeside
Babylove & The Van Dangos på YouTube
Babylove & The Van Dangos på Facebook
Babylove & The Van Dangos på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.