• Bagland koncert Atlas Aarhus
  • Spacelab koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Bemærk: Det er muligt at købe billet i forsalg til alle Sun Ships Jazz Festival-koncerter for 360 kroner (300 kroner indtil 11/5) hér.

Bagland er en kvintet bestående af fem musikere, som alle har deres rødder stærkt forankret i den skandinaviske lyd. Musikken er inspireret af det øde og åbne nordiske landskab. Lyriske og melankolske melodier kendetegner kompositionerne, og lyden er ren og skrøbelig med klare referencer til den nordiske klang.

… Læs mere

 

Om gruppens debutalbum fra 2015 blev der skrevet:
”En gang imellem dukker der debutplader op, der fortjener roser af den helt store slags. Trompetist Jakob Sørensens plade Bagland hører hjemme i denne sjældne kategori.” JazzNyt.

Gruppens anden udgivelse “Nomad” fra 2016 var grundlaget for, at Jakob Sørensen i 2017 blev kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA. Om “Nomad” blev der skrevet:
“If Bagland introduced Sorensen to the world then Nomad reinforces his standing as the new bright star of this form in the world of jazz.” AllAboutJazz.

Kvintetten har ny musik på vej, som vil blive spillet til sommerens koncerter.

Jakob Sørensen – trompet
Alex Jønsson – guitar
Mathias Jæger – klaver
Frederik Sakham – kontrabas
Frej Lesner – trommer

Spacelab with guests
Kærlighed til smukke melodier og verdensmusikkens skæve og nuancerede traditioner.

Man kan tydeligt mærke den lange fælles historie og kærlighed til musik på den nærmest telepatiske kommunikation og fælles forståelse mellem disse tre musikere. De har spillet sammen i ungdomsårene i Vejle og har siden samarbejdet som selvstændig trio og som del af et væld af sammenhænge på den danske og internationale musikscene.

Et gennemgående fællestræk i den musik, de sammen og hver især laver, er kærligheden til smukke melodier kombineret med verdensmusikkens skæve og nuancerede traditioner.

Det er musik, der kommunikerer både med publikum og internt i orkesteret. De har en bred vifte af fælles referencer, men har også hver især spændende individuelle retninger i deres musikalske løbebaner.

Trioen har udgivet to anmelderroste plader, “The Champ” (2009) og “Spacelab” (2014).

Nikolaj Hess (piano) har udgivet utallige album som bandleder, komponist og producer og kan høres på mere end 100 udgivelser i alt. I 2014 vandt han med 3xHess en DMA for årets Danske Jazzudgivelse med “Music For Mum & Dad”, mens Spacelab var nomineret i samme kategori.

Anders AC Christensen (bas) – kendt som ”ace of base” – er en central sideman på den danske rock- og jazzscene og har blandt andet spillet med The Raveonettes, Paul Motian, Tomasz Stanko, Jacob Bro, Tom Harrel, Joe Lovano, Naja Rosa Koppel, Caroline Henderson, Savage Rose, Sort Sol, Poul Dissing og Ane Trolle.

Mikkel Hess (trommer) er grundlægger af Hessismore og også en produktiv film- og teaterkomponist – han stod blandt andet for musikken ved opsætningen af “Det Forsømte Forår” som ballet ved Det Kongelige Teater i 2011 og den danske film “Når Dyrene Drømmer” af Jonas Arnby i 2014.

Nikolaj Hess (p), Anders AC Christensen (b), Mikkel Hess (drm)
Guests: Mette Lindberg (voc), Ned Ferm (Sax), Rune Olesen (perc).

Links
Baglands hjemmeside
Spacelabs hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.