Bangin' Bülows Nice Jazz Quartet koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

28. maj: Vi har fanget Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet (BBNJQ) har været i New York og indspille deres tredje album i samarbejde med Gilad Hekselman som artistic producer.

… Læs mere

 

Gilad om BBNJQ: “From the first moment I heard these guys, I could tell they were dealing with very original, individual music that has some influences, but mainly a unique sound and aesthetic of its own. This music is adventurous, daring, honest, and groovy!”

BBNJQ skaber progressiv musik, der ikke er genrebestemt – de spiller musik med en jazzet approach og henter deres inspiration i meget forsskellig musik som eksempelvis hiphop, afro og klassisk kompositionsmusik, men som stadig er helt deres eget.

Det kan man opleve denne aften, hvor Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet holder release på deres tredje udgivelse – “Let’s Get Weird!”

Interview med Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
Frederik: “Publikum kan forvente, at det bliver en fest uden lige, når vi spiller op til dans – så må vi se, om folk faktisk kan danse til vores skæve rytmer. Vores musik er et sammensurium af det musik, vi hver især er dykket ned i. Jazz møder hiphop, afro og balkan og bliver kogt sammen til vores eget Bangin’ univers.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
Jon: “Det er meget svært at svare på. Det er ligesom at vælge en favorit mellem sine børn! Jeg har godt nok ikke nogle børn endnu, men jeg tror, det føles nogenlunde sådan. Vi har et rigtig godt sæt lige nu med numrene fra vores nye album plus et par helt friske kompositioner, som er skrevet efter albummet er indspillet. Der er altid noget særligt over at spille et splinternyt nummer – så er der meget på spil, hvilket kan være fedt. Men med et nyt nummer får man ikke noget genkendelsens glæde fra publikum, som altid giver et fedt boost, når vi spiller live. Hvis jeg skal nævne et konkret nummer, så må jeg indrømme, at jeg altid får feeling på, når vi spiller “Sugar Dating”.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
Jon: “Vores seneste koncert er tilbage i efteråret, hvor vi lige var kommet hjem fra to ugers turné i Rusland. Det var en vild turné, hvor vi spillede hver dag et nyt sted i en ny by. Der var generelt et stort fremmøde, og det russiske publikum tog virkelig godt i mod vores musik, så det var en meget positiv oplevelse! Efter sådan en intens tour var vi blevet ekstremt godt sammenspillede. Så vores koncert, da vi kom hjem til Danmark, gik som en leg. Vi har ikke spillet live i et stykke tid, så vi glæder os meget til at spille vores releasekoncert!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
Mikas: “Bangin’ Bülow’s Nice Jazz Quartet er som et kongedømme. Selvudnævnt enehersker er selvfølgelig Frederik Bülow. Han er en god, men retfærdig konge, og jeg ønsker ham lang regeringstid trods hans voldsomme temperament og stærke holdninger. Ved hans højre hånd er Jon Bendixen. Jon er ligesom slangen i Robin Hood, eller Petyr Baelish i “Game Of Thrones”. Han har længe manipuleret med Frederik, akkorderne og taktarterne og på den måde forsøgt at spille Adrian og undertegnede ud mod hinanden. Jon fremstår som en skideflink fyr, men det er uklart, hvad der er hans egentlige agenda. Adrian, der også går under navnet ‘Hammeren, Bjørnen, Svenning eller Andreas’ er Bangin’s Holger Danske. Han er for gruppen, hvad The Mountain er for Cersei Lannister eller Frankensteins monster er for Frankenstein. Adrian (‘Hammeren’) har reddet os ud af mange situationer (dybt inde i Rusland), der ikke kunne løses ved forhandlingsbordet. Undertegnede Mikas Bøgh, er Bangin’s lyspunkt. Den unge prinsesse, der var den smukkeste i hele kongerriget. Den retmæssig arving til tronen og det lyse håb for fremtiden.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
Mikas: “Anderson Paak And The Free Nationals. Det er også en ‘bangin’ nice quartet’. Og Anderson Paak har næsten ligeså meget swag som kongen Frederik Bülow – derfor er jeg naturlig fan. Det er langt fra det musik, vi selv spiller, men vi er alle sammen enige om kvaliteten i de her drenge. Det er guld. Der er kun ét band, der er bedre end The Free Nationals og det er Aarhus’ egen Athletic Progression, men dem skulle alle gerne kende på nuværende tidspunkt.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste album, “Let’s Get Weird!”?
Adrian: “”Let’s Get Weird” er et album, der har været længe undervejs, og det er der god grund til! Vi har fået skabt et helt unikt værk, der virkelig lyder nyt og spændende. Musikken er mere produceret end meget andet jazz, men den mister ikke sin autencitet samt sit levende sammenspil – tværtimod! Bag produktionen står Gilad Hekselman, som har været én af de mest fremadstormende jazzmusikere i nyere tid, og som i samarbejde med Bangin’ har skabt en helt unik lyd. Albummet spænder genremæssigt vidt og sender lytteren rundt i et mix af hiphop, jazz, afrikansk, elektronisk, balkan-inspirerede taktarter samt lyriske, impressionistiske linjer. Helt afgjort noget du ikke har hørt før!”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
Adrian: “Planer for sommeren er i første omgang at spille på henholdsvis Aarhus og Københavns jazzfestivaler. Vi er ikke nået så langt med planerne i efteråret, men vi kommer helt sikkert til at bruge en del tid på at skrive ny musik.”

Links
Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartets hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.