Bilal koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Moderne soul og R&B i absolut topklasse venter, når den amerikanske Grammy Award-vinder Bilal giver sin første koncert i Århus.

… Læs mere

Om Bilal
Inden for moderne soul og R&B er Bilal uomgængelig. Fire Grammy-nomineringer og én Grammy-statuette er det således også blevet til for den 38-årige sanger og sangskriver, som tilmed også kan skrive samarbejder med Beyoncé, Jay-Z, Solange, J Dilla og Kendrick Lamar med flere på sit CV.

Bilal debuterede med et brag med albummet ’1st Born Second’ i 2001. Albummet peakede som nummer 31 på den amerikanske Billboard 200-liste og solgte over 300.000 eksemplarer med ’Soul Sista’ (produceret af Raphael Saadiq) og ’Fast Lane’ (produceret af Dr. Dre) som pladens største hit.

Herefter fulgte der for Bilal en disputs med hans pladeselskab Interscope, som ikke mente at opfølgeren ’Love For Sale’ havde noget potentiale, og albummet blev derfor aldrig udgivet. Det tog hårdt på sangeren, som frem til 2010 kørte karrieren på lavere blus og kun indspillede musik, når andre kunstnere spurgte, om han ikke havde lyst til at bidrage på deres sange. Det kom der imidlertid også mange gode ting ud af, og i den periode nåede Bilal at samarbejde med kæmpestjerner som Beyoncé, Pharrell Williams, Jay-Z og Solange med flere.

Siden 2010 har Bilal udgivet tre albums, som alle er blevet fremragende modtaget af kritikere, men ikke er braget helt lige så hårdt igennem til hitlisterne, som mange af hans musikalske legekammerater er. Seneste album er ’In Another Life’ fra 2015, som af musikmediet PopMatters blev kaldt ”one of, if not the best R&B albums of the year”. Samme år kunne han bl.a. høres som den fløjlsbløde stemme i Kendrick Lamars hits ’Institutionalized’ og ’These Walls’ fra albummet ’To Pimp A Butterfly’.

Beslægtede navne:
Common
Erykah Badu
J Dilla
Thundercat
Curtis Mayfield

Links
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.