Binkbeats koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Hollandske Binkbeats alias Frank Wienk er en yderst kreativ og opfindsom musiker, der i sit mangefacetterede udtryk favner alt lige fra rungende techno/house til euforisk pop i bredformat og rugende drone-elementer.

… Læs mere

 

Om Binkbeats
Frank Wienk har brugt betydelige dele af sit liv på at studere forholdet mellem lyd og objekt. Oprindeligt kom hans fænomenale beherskelse af ikke mindst alskens trommer og percussion-instrumenter andre kunstnere til gode. Som Binkbeats er hans grænseløse forhold til lyd blevet til et dybt personligt projekt.

Binkbeats gjorde først opmærksom på sig selv med sin “Beats Unraveled”-serie, der bød ham at lave akustiske fortolkninger af forbilleder som Flying Lotus, Aphex Twin og J. Dilla. Og imponerende nok lykkedes det Binkbeats at lave disse fortolkninger uden at ofre originalnumrenes ellers uformelige natur. Ved at benytte en heftig vifte af instrumenter som eksempelvis vibrafon, den kinesiske harpe guzheng og skrivemaskiner(!) fik Wienk snart et anseligt følge af lyttere. For Wienk selv var “Beats Unraveled” en afgørende opdagelsesrejse i forhold til arbejdet med at genskabe lyde med udgangspunkt i mandens egne instrumenter.

Nu komponerer Wienk sit eget materiale, og han lader sig på ingen måde begrænse – eksempelvis udforsker han nu også, hvad der kan ske, hvis han benytter sig af andre virkemidler end de, der gemmer sig i mandens omfattende percussion-park. Som det første nye krydderi har han tilføjet harmonier og stemmer til sit samlede udtryk. Resultatet er, at Binkbeats er blevet til Wienks smukke limbo, hvori han intuitivt og frygtløst sammenfletter sine mange idéer.

På scenen omgiver Wienk sig ikke overraskende af enorme mængder legetøj, instrumenter og andet grej – det er en fysisk forestilling, der spænder fra det vovede til det indadvendte, og som udforsker en sand vulkan af muligheder.

Beslægtede navne
Ryan Helsing
Kashuks
Earlham Mystics

Shatter Hands
Siden sin debut-EP “This Is Why We Can’t Have Nice Things” (2011) har Johan Klinkvort a.k.a. Shatter Hands indtaget en position som et af de største talenter på den europæiske beatscene. Med udgangspunkt i hans skoling som hiphop-DJ og -producer har han bevæget ud over gængse genrekonventioner for i stedet at afsøge grænselandet mellem samples, synthesizers og feltoptagelser.

Shatter Hands har turneret med Den Sorte Skole, varmet op for The Internet, Onra, Samiyam og DJ Shadow, optrådt til Copenhagen Jazz Festival, Nordklang i Schweiz, Roskilde Festival og senest til Dimensions Festival i Kroatien som CDR’s repræsentant.

Han har haft tracks og mixes featured på XLR8R, Red Bull Studios og Bitchslap Magazine (der kaldte ham “Our favourite beatmaker ever”). I januar 2017 udgav han sammen med gruppen Berlin Zoo pladen “Super Bad Disco” på det international anerkendte label HHV.

Links
Binkbeats på SoundCloud
Facebook
YouTube
Shatter Hands på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.