• Bisse koncert Atlas Aarhus
  • Anders Hjernø koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

7. oktober: Vi har fanget Bisse til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Kun halvandet år efter debuten “PMS” udkommer Bisses femte studiealbum “Højlandet” mandag den 3. oktober. Ovenpå blodtrilogiens udskejelser er det en forblødt Bisse, vi møder her – højt oppe under skyerne, langt væk fra lavlandets leben og trummerum i højlandets majestætiske og ensomme bjerge.

… Læs mere

 

Albummet skildrer Bisses rejse ind i det hinsides og tilbage igen. Det er en lang rejse – 15 sange og 81 minutter ialt. Genren kalder Bisse for death wellness. Et forsøg på at komme til orde overfor døden. Falde lidt til ro med den. Det lykkedes ikke helt. Og albummet endte snarere som en halv sang til døden og en halv sang til livet. Pladen er produceret og indspillet af Mads Brinch Nielsen i Sauna- og Tornado-studierne i København og markerer en ny blød lyd i Bisses værk.

Interview med Bisse
Hvad kan publikum forvente af koncerten på Atlas?
“De kan forvente en billet tur-retur til Højlandet. Den varer cirka 81 minutter, og der vil undervejs være indlagte stop – blandt andet ved Djævletrappen, hvor man har mulighed for at se Døden i øjnene. Så medbring solbriller. Måske vil vi også være heldige at se nogle eksemplarer af den sjældne Citybois-race, som lever vildt oppe i bjergene. Men de er meget sky. Medbring også din sjæl, men efterlad dit selv derhjemme. Vi skal helt derop, hvor vi ikke kan bunde. Og vi skal selvfølgelig nok også love at få alle sikkert ned på jorden igen.”

Hvad har du med af merch?
“Alle fem plader på vinyl. Blodtrilogien har været udsolgt, men kommer i et helt nyoptrykt andet oplag. Vinyludgaven af det nye album “Højlandet” kommer med en højlandsbog på 24 sider med billeder fra min rejse til højlandet. Jeg er dødspændt på at se det endelige tryk – indtil videre har jeg kun set den på computerskærmen og i mit hoved. Og begge steder har det med at være ret uvirkelige. Så ser frem til virkeligheden i merchboden ved siden af baren på Atlas.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Hmmm, det ku være “Seks Hjerter” eller “Drømmefundet” – begge fra det nye album. Men hvem ved? Måske kommer der en ny favorit den aften? En sang er ligesom en flod – det er aldrig helt den samme, du kaster dig ud i.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At se landet og de folk vi møder på vores vej. Jeg havde aldrig været i Sønderborg eller Kolding, før jeg spillede dér. Denne gang skal vi til, for mig, nye eksotiske byer som Vejle og Frederikshavn. Det glæder jeg mig til. Så vil jeg sende nogle postkort hjem. Men selvfølgelig er Aarhus min yndlingsby! Smilets by… Skal I ikke snart have et emoticon for den der Aarhus-følelse, alle går rundt og har en gang imellem?”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Uha… Det er som regel en ret trist affære. Man kommer hjem til en helt kold og mørkelagt lejlighed, det er søndag, og så finder man selvfølgelig ud af, at radiatoren er gået i stykker. Indpakningen er kalket til. Så sidder man dér i sin sweater og kæmper lidt med tømmermændene. Og savner alle de søde folk, man mødte på touren. Heldigvis har jeg Facebook, tænker man, men snart sidder man dér i skærmens blålige skær og føler tristessen lyse ud af hele den virtuelle verden. Og man savner atter publikums nærvær og banden og fællesskabet. En tour er optur, og hjemturen altid en nedtur. Det er dét min sang “I Dag Går Det Ned” handler om.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“At gå i studiet igen. Jeg er en evighedsstudent.”

Anders Hjernø
Anders Hjernø er den knuste vase, men han er også de våde liljers trillen rundt på gulvet. Han er kærlighedsmusik, men han er også et æseløre i et tilfældigt manifest. Niels Hausgaard og Andy Kaufman i harmonikasammenstød, en tilfældighedernes tjener toppet op med post-comedy. Det er en guitar i hånden, en mikrofon i munden, og det er ikke gammeldags. Det er neo.

Anders Hjernø er forsanger i gruppen Tidlige Armbånd og er desuden medstifter af musik- og litteraturselskabet Aftenrutine. Alene optræder han med egne sange med mere.

Links
Bisse på Facebook
Bisse på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.