Bixiga 70 koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Kvarteret Bixiga i den brasilianske storby São Paulo er en sand kultur-smeltedigel – dets italienske og afrikanske befolkning gør området til et af de bedste steder at spise ude og lytte til musik. Én af kvarterets skjulte skatte er musikstudiet Traquitana, der ligger i Rua 13 De Maio – en gade, der er spækket med spillesteder og restauranter. Netop Traquitana og Rua 13 De Maio er fødestedet for São Paulos fineste nye instrumentale band: Bixiga 70.

… Læs mere

 

Det 10 personer store ensemble udgøres af musikere med vidt forskellige musikalske baggrunde – de kommer eksempelvis fra byens scener for avantgardistisk pop, jazz, dub og brasiliansk musik, og sammen forsøger de nu at nedbryde grænser i tid og rum. Gruppen sammenblander alskens genrer lige fra afrobeat og guineansk malinké til brasiliansk candomblé, samba og cumbia og er således en kærkommen tilføjelse til en hvilken som helst fest. Inspirationen fra Fela Kutis Afrika 70-band er tydelig i både ånd og bandnavn, og bandets blanding af afrikanske og sydamerikanske rytmer sætter til hver en tid gang i dansegulvet.

Ensemblets selvbetitlede debutalbum udkom i Brasilien i slutningen af 2011 og fandt vej til mangen en “Årets bedste”-liste – eksempelvis i det brasilianske Rolling Stone og MTV. Gruppen betragtes som spydspids på den voksende brasilianske afro-scene og har delt scene med navne som Jungle By Night, Woima Collective, Tony Allen, Seun Kuti & Egypt 80, Ebo Taylor og Antibalas Afrobeat Orchestra.

Bixiga 70’s andet album dykkede dybere ned i bandets latinamerikanske og brasilianske rødder og miksede således candomblé, chants, cumbia, carimbó, funky baslinjer og malinké-percussion. Albummet, der blev udgivet på verdensplan af det London-baserede pladeselskab Mais Um Discos, opnåede lige som forgængeren flere “Årets bedste”-placeringer. I september 2015 udkom ensemblets tredje album, og det gjorde det på det tyske pladeselskab Glitterbeat Records.

Links
Bixiga 70’s hjemmeside
Bixiga 70 på Facebook
Bixiga 70 på Instagram
Vinterjazz 2016
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.