Blaue Blume koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

6. november: Vi har fanget guitarist Robert Jensen Buhl fra Blaue Blume til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Når Blaue Blume denne aften gæster VoxHall bliver det i en sand slipstrøm af succes gennem det sidste halvanden års tid i ind- og udland.

… Læs mere

 

Blaue Blumes mange højdepunkter kan lines op over flere banelængder. Alene på P3, P4 og P6 har Blaue Blume været i massiv rotation med over 1600 afspilninger af singlerne ”Lost Sons Of Boys” og ”In Disco Lights”. Dette signalerer også den hurtigvoksende anerkendelse, kvartetten har høstet fra tusinde af publikummer til deres udsolgte koncerter og fra en lang række af anerkendende danske og internationale musikkritikere.

EP’en ”Beau & Lorette” var blandt andet som samlet hele en stor faktor til, at Blaue Blume har markeret sig som debutbandet, der skiller sig ud fra mængden af de mange andre nye bands i rockkategorien. Da EP’en udkom i samme periode sidste år udråbte Berlingske udgivelsen til at være ”den smukkeste danske debut i årevis”, og i forlængelse af rosende kritik har Blaue Blume opnået topkarakterer ved flere af deres udsolgte koncerter i blandt andet Pumpehuset, ved Frost Festival og på Atlas i Aarhus. Sidstnævnte koncert kvitterede GAFFA med fuldt hus i form af 6/6 stjerner.

Senest til årets Spot Festival fyldte Blaue Blume Musikhusets Store Sal til randen med intet mindre end 1600 publikummer. De fik smagsprøver på flere af de sange, som vil være at finde på det kommende album inklusiv den aktuelle single ”Thinking Of Roxy” og nummeret ”Candy”, som Blaue Blume slap ud af det blå, lige inden de stod på scenen til Spot Festival og spillede en showcase til The Great Escape Festival i Brighton midt i maj. Tidligere har Blaue Blume også spillet til den tyske Reeperbahn Festival, Glimps Festival i Belgien og JAJAJA Festival i UK.

Alt peger i retningen af, at der er store forventninger til Blaue Blume og det kommende debutalbum, hvad enten vi snakker om det brede publikum eller diverse musikjournalister fra danske og internationale medier.

Uden at afsløre alt for meget har forsanger og sangskriver Jonas Smith i Blaue Blume knyttet følgende historie til ”Thinking of Roxy”, der samtidig indikerer, at sangene står for ham som en dedikation til forelskelsen.

“Thinking of Roxy” føles som den mest personlige af alle teksterne på pladen. Det var den nemmeste at skrive, men den hårdeste at synge. Generelt ynder jeg at bruge min stemme som et instrument og gør meget ud af, at mine melodier skal kunne fortælle historier i sig selv, men med denne sang var det vigtigt, at stemmen blev tekstens redskab og ikke omvendt. Den skildrer en epokegørende episode i mit liv, hvor jeg til en fest slog min hånd ned i et glas for at få hendes opmærksomhed. Jeg var fuld og husker fra øjeblikket ikke meget andet end min rasende jalousi, glasskårene i mine knoer, blodet på trapperne, på min skjorte, i mit ansigt, tårerne i hendes øjne og i mine. Da jeg ligger på skadestuen og hun sidder ved siden af mig, mens jeg bliver syet i hånden, føler jeg mig, hvor absurd det end måtte lyde, lykkelig. Vi går gennem gaderne tidligt om morgenen, hjem til band-lejligheden på Gråbrødretorv, og ligger os ned i en seng i det bagerste rum. Det sidste jeg tænker, inden jeg falder i søvn med hendes åndedrag i mit, er, at jeg bare vil leve et godt og simpelt liv. Ingen drøm syntes større end den om hende.

Mini-interview med Robert Jensen Buhl fra Blaue Blume
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi har altid forsøgt at gøre vores koncerter til en helhedsoplevelse – et særegent rum – vi kan entrere sammen med publikum. Målet er at skabe dette på så overbevisende vis, at publikum får lyst til at deltage tillidsfuldt og fordomsfrit. Når det lykkes, ved alle, hvorfor de er der – både os og lytterne. Det gælder om at nå derind, hvor der er mening med tingene. Intet mindre. VoxHall er desuden et virkelig sejt spillested, som vi bare glæder os ustyrligt til at besøge sammen med den umenneskeligt dygtige og inspirerende Sebastian Plano (aftenens support, red.).”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At have succes med ovennævnte mål. Der føles det virkelig meningsfuldt at spille koncerter. Udover det, er det enormt hyggeligt at rejse rundt i landet og verden med sine bedste venner og gøre noget, vi elsker.”

Hvad medbringer I af merch?
“Vi medbringer vores nye plade, “Syzygy”, på vinyl. Den er blevet rigtig flot og med et interaktivt cover, hvor man kan vælge mellem fire forskellige forsider. Den glæder vi os rigtig meget til at vise for folk.”

Hvad er det bedste ved at komme hjem fra turné?
“Nu er vi jo ikke afsted på de der års- eller måneds-turnéer endnu, så der er egentlig ikke noget videre slemt ved at være afsted og derfor heller ikke noget fantastisk ved at komme hjem. Når det er sagt, er det stadig altid rart at vende hjem ovenpå et godt stykke arbejde. Det giver en god fornemmelse i kroppen.”

Om Sebastian Plano
Argentinske Sebastian Plano er en klassisk trænet komponist/multi-instrumentalist, der allerede som 12-årig begyndte at udforske sine stærke rødder i tango, samtidig med at han lod sig fortrylle af elektronisk musik. Plano udgav i 2013 sit album nummer to, “Impetus”.

Links
Blaue Blume på Facebook
Blaue Blume på SoundCloud
Sebastian Planos hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.