Blunt koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

19. september: Vi har fanget Blunt-bassist Jakob Barndorff-Nielsen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Sidste gang Blunt holdt releasefest på Atlas, måtte folk afvises i døren. Nu vil bandet overgå den episke fest i anledning af releasen af deres kommende plade “Prep For Armageddon”! Det bliver et eksplosivt hjemmebaneshow med masser af musik, overraskelser og razzmatazz, og du er inviteret!

… Læs mere

 

Blunt, der spiller groovy hardrock og festlig reggae, er nu klar med udgivelsen “Prep For Armageddon”, og de afbryder dermed halvandet års koncertpause! “Prep For Armageddon” igangsætter et nyt kapitel i Blunts historie, og det skal fejres med release-fester i landets to største byer og en omfattende turné i hele landet.

Blunt har siden år 2000 optrådt overalt i Danmark, og foruden reggae og rock kaster de sig også over metal, ska, balkan og verdensmusik i de nye sange. Med hundredevis af koncerter i bagagen leverer Blunt et sprælsk og uforudsigeligt liveshow, som få kan gøre dem kunsten efter.

Vær med og gå amok, når Blunt med hjælp fra musikalske venner slipper pladen fri på Atlas i hjembyen Aarhus!

Interview med Jakob Barndorff-Nielsen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente et band, som i løbet af meget kort tid står badet i deres eget sved. Vi giver alt, hvad vi har, når vi går på scenen. Jimmie (bandets sanger, red.) svedte engang så meget, at man kunne drikke fra hans sko.”

Hvordan vil du beskrive jeres nye album, “Prep For Armageddon”, der fejres denne aften?
“Det er på samme tid noget af det mest poppede og mest heavy, vi har lavet. Og så har der sneget sig lidt balkan-stemning ind visse steder. Det er noget rod. Ligesom det plejer at være. Men jeg føler, at det er noget mere gennemtænkt rod end på vores foregående album, og at vi denne gang har fanget vores live-energi bedre end før.”

Hvordan bliver det at fremføre alle de nye numre live?
“Det bliver da dejligt at spille de nye numre i Aarhus for et hjemmebane-publikum. Jeg forventer, at det bliver en fest af episke proportioner. Vi spiller dog kun de nye numre, som vi synes passer ind i livesættet. Resten må man høre på CD’en.”

Hvad har I med af merchandise?
“Vi har nye CD’er, t-shirts og hoodies. Og så har vi lavet fem “Prepper bokse”, som man kan grave ned i sin baghave. De indeholder vigtige ingredienser til at overleve i en post-apokalyptisk verden – blandt andet unikke Blunt camo-hoodies, som gør det nemt at gemme sig for mutanterne. Og der er kun lavet fem. Så hvis du ser en person i Blunt camo-hoodie, så ved du, at det er en rigtig prepper. Vi har dog ikke helt besluttet, om vi vil sælge dem, eller bare gemme dem rundt om i byen, så man kan gå på skattejagt efter koncerten.”

Hvad kan du fortælle om aftenens to supportbands?
“Aftenens første supportband Spacebaby ved jeg ikke meget om – andet end at de spiller godt, og at vores trommeslager Anders har set dem live og sagt, at de er gode og meget kærlige. Umpas havde jeg fornøjelsen af at se i torsdags på Gyngen, og jeg glæder mig at se dem igen. De er sgu festlige, og jeg tror de passer perfekt som opvarmning til Blunt. Der er sådan lidt balkan blandet med noget jødisk musik, som jeg ikke kan huske hvad hedder, og så har jeg dem mistænkt for at have lyttet lidt til Tom Waits, selvom de ikke har vokal.”

SpaceBaby
SpaceBaby blev dannet i starten af 2015 i hjertet af Aarhus. Kvintettens genre kan bedst beskrives som alternativ indierock med to dråber syre. Med et solidt afsæt i rocken bringes de bedste elementer fra blandt andet reggae, funk og country i brug – det giver dem et udtryk, der er helt deres eget. Musikken skrives i sammenspil, hvor medlemmernes forskellige inputs kombineres til et unikt og iørefaldende udtryk.

Med en forkærlighed for fængslende melodier, bevægende rytmer samt den nutidige elektroniske vibe, lykkes det SpaceBaby, med stor overbevisning, at smelte de to verdener sammen til et unikt univers. Et univers hvor der arbejdes med alt fra fortabt kærlighed til meningen med vores eksistens.

I december 2016 udgav SpaceBaby deres debut EP og fik disse ord med på vejen:

”Bag navnet SpaceBaby gemmer sig et godt, gedigent rockband, der kan minde meget om 70ʼer-inspirerede rockbands som The Blue Van, The Floor is Made of Lava og Go Go Berlin. SpaceBaby er et band, der tydeligvis har styr på deres lyd og trækker megen energi fra en rocket dynamik. Casper Lerches vokal er simpelt hen hvad man må kalde en fed rock-vokal, men det skal ingenlunde tage noget fra den finde bund, han krænger sjælen ud over; potente, drevne trommer og cool guitarer – især i de ikke overpyntede soli – fungerer bare skide godt!” – Jonas Bach, GFR.

Bandet består af Casper Lerche (forsanger), Lars Klit (lead-guitar, kor), Rasmus Kingo (guitar, kor), Kasper Hviid (bas) og Hjalte Barfod (trommer).

Umpas
Originalt, fængende og forbandet svært at sidde stille til! Det er Umpas! Uanset om du hører musik med intellektuelle ører, eller med danseglade fødder, så skal Umpas nok få dig op af stolen!

Umpas blev dannet i 2014, som et rendyrket klezmer-projekt centreret omkring den italienske klarinetist Valeria Conte. Senere forlod Conte Danmark – men det afholdt ikke den resterende kvartet i at fortsætte med dansable og viltre kompositioner, og det traditionelle repertoire er gradvist blevet udskiftet med bandets egne kompositioner.

Umpas’ musik er således stadig inspireret af klezmer, men låner hæmningsløst og fordomsfrit fra balkan, polka, reggae, surf og en masse andet godt fra øst og vest. Resultatet er originalt, fængende og aldeles dansevenligt!

I efteråret 2017 fungerer Umpas som husorkester på Limfjordsteatrets opsætning af Sebastians ”Ulvehøjen”. I samarbejde med skuespiller og sanger Lasse Popp, tog Umpas Sebastians klassiske, samfundskritiske sange under kærlig behandling med et ganske unikt resultat til følge.

Pressen skrev blandt andet:
“De fire musikere er energifyldte og skaber effektfulde temposkift. Spillende på skraldespandslåg, hoppende ud af et skab, dansende til balkanrytmer eller bare i stille musikalsk symbiose.” Iscene.dk.

“… en virtuos, supermusikalsk og visuelt flot oplevelse, som fortjener fem store stjerner.” Nordjyske.dk.

Med succesen fra ”Ulvehøjen” og en nyligt udgivet EP i bagagen, er Umpas nu klar til at indtage det ganske kongerige med deres festfyrværkeri af en koncertoplevelse.

Umpas er:
Simon Skov – Saxofon
Sune Pors Andersen – Guitar
Bastian Popp – Kontrabas
Mads Fjeldvig – Trommer

Links
Blunts hjemmeside
Facebook
SpaceBaby på Facebook
Umpas på Facebook

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.