• bob hund koncert VoxHall Aarhus
  • The Entrepreneurs koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

21. november: Vi har fanget bob hund-bassist Mats Hellquist til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

bob hund udgiver ny single fra deres kommende album og giver koncert på VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

bob hund er et band, som sprudler af kreativitet og en stærk vilje til at udfordre sig selv. De står bag en række eksperimenter og kunstprojekter, og de seneste år er den tilgang blevet reglen frem for undtagelsen. I 2015 spillede de på Jazzhouse og mødte op uden instrumenter, da de havde solgt deres egne. Fans skulle medbringe instrumenter for at høre bandet spille.

Men først og fremmest er bob hund et band, som kan skrive helt unik musik. Det er seks individer, som ikke passer ind, men som passer sammen, og som kan skabe magi. Når bob hund er bedst, så er de rørende, og deres særlige måde at gøre det på ræsonnerer dybt med noget almenmenneskeligt. Den ny single, “Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli”, er sådan en sang, der begynder med skriget ved livets begyndelse: “Livet börjar med ett skrik/vår kärlek helt unik.”.

Sorg og håb

Bandets kommende album “0-100” er et godt eksempel på gruppens evner til at skabe sin egen verden. Hér spejles virkeligheden i sin smukke skævhed. “Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli” er tvetydig sang: En sorgfuld sang, hvor det føles som om, at håbet lurer om hjørnet. På samme tid er det en håbefuld sang med sorgen som bundklang.

Forsanger Thomas Öberg kan som få andre lege med ord og give dem nye udtryk eller skabe sin egne, nye meninger. Med den nye sang er han er lykkedes med at beskrive en tragisk og ganske trist verden på en legende måde. Den fantasirigdom går igennem musikken på uventede måder. Med melodier, som sjældent tager den slagne vej, men altid går egne, men selvfølgelige veje.

“Immun mot magi kan du aldrig någonsin bli” – “Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli”, bob hund (2019)

”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli” er den første single fra bob hunds niende studiealbum, “0-100”. Et album, som senere i år udkommer på Adrian Recordings. På singlen synger Amanda Werne (Slowgold) kor og Sara Parkman & Samantha Ohlanders spiller strygere.

Interview med Mats Hellquist

What can the audience expect from the show?
“A bit of love, a bit of chaos and a bit of confusion.”

What can you tell us about the setlist?
“A fine and winding mix of bob hund history!”

What merch do you bring?
“A bit of this and a bit that. Grab this old-school t-shirt for grannies christmas-gift!”

Which song do you prefer performing live?
“My two favorites right now is “Rocka Billigt” and “Impopulärmusik”.”

How have your most recent concerts been?
“Great fun!”

How should the audience be killing time until the show?
“Why not check this link out?  We have listed ALL our gigs since concert #1 here. Memory lane deluxe!”

The Entrepreneurs

The Entrepreneurs startede som en duo, da bassist Anders Hvass og sanger og guitarist Mathias Bertelsen mødte hinanden i deres teenageår på Thisted Gymnasium. De indgik i en musikalsk alliance, hvor de mødtes for at spille musik for hinanden og præsentere hinanden for bands, den anden ikke kendte. Det endte i sidste ende med, at de selv dannede et band — i starten blot som en duo med en trommemaskine.

De blev dog ret hurtigt enige om, at de havde brug for en egentlig trommeslager, når de skulle spille koncerter, og på den måde kom Jonas Wetterslev ind i bandet. Til at starte med kun som trommeslager ved koncerter, men senere som en integreret del af The Entrepreneurs, der nu var en trio.

Efter en omfattende turné i kølvandet på deres debut-EP opnåede trioen hurtigt et rygte som et af de bedste livebands i Danmark med deres æstetiske rige og eksperimenterende variationer af nogle af rockens mest signifikante subgenrer til de danske koncertscener og festivaler som Roskilde, Spot, Reeperbahn i Hamborg osv.

Tidligere i år udkom The Entrepreneurs’ debutalbum, “Noise & Romance”.

Links

bob hunds hjemmeside
Facebook
The Entrepreneurs på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.