• Jakob Buchanan Jakob Dinesen koncert Atlas Aarhus
  • Jakob Buchanan Jakob Dinesen koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Entréen lyder på 90 kroner i døren for medlemmer af Sun Ship.

Sun Ship præsenterer den eminente trompetist og flygelhornspiller Jakob Buchanan og den hyperaktive hornspiller Jakob Dinesen.

… Læs mere

 

Line-up: Jakob Buchanan (Trompet & Flygelhorn), Chris Speed (saxofon & Klarinet) & Simon Toldam (Piano)

Jakob Buchanan er en eminent trompetist og flygelhornspille. Samtidig har han ved flere lejligheder bevist, at han er en dygtig komponist, senest med udgivelsen ”Some People & Some Places” fra 2014, som høstede utrolige gode anmeldelser. Buchanans musik er tilbageholdt i sit udtryk, lyrisk, sfærisk, søgende og er på mange måder indbegrebet af nordisk melankoli.

Nu er Buchanan klar med et nyt projekt, hvor han vil præsentere nogle skitser til ny musik, som skal munde ud i en større symfonikoncert for klarinet og flygelhorn i foråret 2016. Til denne koncert vil Buchanan få følgeskab af to af sine musikalske venner Simon Toldam piano og Chris Speed (US) Klarinet og Tenorsax.

Trioen vil undersøge skjulte hjørner af Jakob Buchanans Klangmalerier og vandre ud i forskellig melodi verdner.

Line-up: Jakob Dinesen (t-sax), Andrea Gyarfas (vio), Karen Johanne Pedersen (vio), Sidsel Feher Most (bratsch), Samira Dayyani (cello), Magnus Hjorth (piano), Anders Christensen (bas) & Jakob Høyer (trommer)

Jakob Dinesen er en af dansk jazz’ væsentlige og mest aktive jazzmusikere – nærmest hyperaktiv i perioder, altid i nærheden af sit horn og altid efterspurgt. Han har modtaget stort set alle de priser, man kan få i Danmark, Grammyer og solistpriser. Bag ham ligger udgivelser med Paul Motion, Kurt Rosenwinkel, Ben Street, Eddie Gomez, Tony Allen, Nasheet Waits, Steve Swallow, Etienne Mbappe, Ignacio Berroa og Jakob Bro for nu bare at droppe nogle navne.

Han er blevet karakteriseret som en både udtryksfuld og virtuos musiker og magtfuld formidler af jazzmusikkens store tenortradition. Hans tonesprog er på en gang progressivt og dybt forandret i traditionen, med et ben komfortabelt i swing, post-bebop og i noget der ligner moderne ”her-og-nu”.

Når “Dino With Strings” besøger jazzfesivalen spilles der numre fra pladen “Yasmin”, som har fået helt utrolig gode anmeldelser overalt og netop er blevet kåret til årets jazzudgivelse af Jazzspecials læsere.

Det er romantiske ballader med et superhold af jazzmusikere i jakkesæt og en kvindelig meget smuk og velklingende strygerkvartet i balkjoler og høje hæle.

Musikken på YASMIN er intim og smuk (i øvrigt tilegnet og tituleret sangerinden Yazmin, som Jakob fornylig er blevet gift med). ”Jeg har selvfølgelig hørt de store saxofonister med strygere bl.a. Ben Webster og Stan Getz. Deres spirits kommer simpelthen ud af væggene her i København, hvor jeg bor – både Webster og Getz – de er i luften. Jeg får mere og mere glæde af at lytte til dem og prøve at være i den musikverden de engang befandt sig i.

Links
Sun Ships hjemmeside
Sun Ship på Facebook
Info om handelsbetingelser

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.