Cactus koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

15. februar: Vi har fanget Cactus-saxofonist Maria Dybbroe til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Cactus’ musik befinder sig imellem det skrøbelige og det stærke, det smukke og det voldsomme. Bandet bevæger sig imellem kammermusik og grooves, og denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Cactus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer. Og med denne samklang og spejling er det oplagt, at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Bandet har de seneste to år fået bred opmærksomhed fra blandt andre P8 Jazz. Og særligt har de markeret sig på den mere eksperimenterende del af den danske jazzscene. Med base i Aarhus kommer musikerne fra et udpræget bandmiljø på tværs af genrer, hvor de på kryds og tværs kendes fra bands som Yune, The New Family, Bear With Me, Narcosatanicos, KØS og I Just Came From The Moon, som vandt Ung Jazz i 2016. Cactus’ debutplade udkommer i foråret 2019.

Interview med Maria Dybbroe
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En koncert med Cactus er en fysisk oplevelse af luftstrømme, træ, skind og strenge. Det er en oplevelse af intimitet, nærvær og på én gang skrøbelighed og det kraftfulde. Cactus’ musik er lange musikalske forløb, som både er smukke og udfordrende. Vi forsøger at lege så meget som muligt med den akustiske klang, og hvordan den dobbelte instrumentbesætning med to basser og to saxer kan bruges til for eksempel nogle gange at forstærke og andre gange kontrastere hinanden. Til koncerten på Atlas vil de fleste numre, vi spiller, være helt nye, og det glæder vi os rigtig meget til at indvie jer i. Jeg er netop hjemvendt fra et halvt år i Oslo, hvor jeg har skrevet en masse ny musik.”

Hvad har I med af merch?
“Ingen ting desværre, men vi er i gang med at arbejde på vores debutplade som gerne skulle udkomme i 2019.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg tror, at jeg glæder mig mest til at fremføre vores nye nummer “Bislett”, som er opkaldt efter et område og stadion i Oslo. Det er et både smukt og længselsfuldt nummer, som bærer præg af min hjemve, da jeg var i Norge, men samtidig er der også masser af energi og håb for fremtiden i det. Desuden rummer det unisone basgange, hvilket jeg elsker, og der er et rigtigt støvet luftigt sted, hvor saxofonerne viser sig fra deres bedste side.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi spiller koncert i aften (den 14. februar, red.) på Stengade i København, og det bliver virkelig dejligt at spille vores første koncert i lang tid, da vi ellers ikke har spillet koncerter siden sommerens jazzfestivaler, fordi jeg har været i Norge, og Tobias har været i Australien. Vi har til gengæld lige været en lille uge i sommerhus og øve, hvilket var super skønt, og vi håber at vores nye oplevelser hver for sig kan bringe noget spændende med til det kollektive.”

áslaug magnúsdóttir & jonathan jull ludvigsen
áslaug magnúsdóttir (Samaris, p2x) har fundet gnisten i eksperimenterende musik. Og ved at fokusere på musik-programmering og dét at skabe interaktive systemer med detaljerede processer og støjbaserede egenskaber udforsker hun nye måder at fremføre det på live. I samarbejde med jonathan jull ludvigsen (Athletic Progression, ZAAR) præsenterer hun et nyt stykke, der sammenvæver stykker af lyd til en helhed. Med sårbarhed i en kaotisk kakofoni gemmer der sig en varme i det krasse, for når tingene går for stærkt, har vi en tendens til at blive triste.

Links
Cactus på SoundCloud
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.