Carsten Dahl Trinity koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Koncerten er en siddekoncert.

5. februar: Vi har fanget Carsten Dahl til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den grammyvindende pianist Carsten Dahl gæster denne aften Atlas i Aarhus med sin trio Trinity feat. Nils Bo Davidsen & Stefan Pasborg.

… Læs mere

 

Carsten Dahl er utvivlsomt én af klodens dygtigste pianister. Med en idérigdom og en kreativitet uden sidestykke bringer han alle konstellationer, han er med i, op på et næsten skræmmende niveau. Hvad end han spiller solo eller i samspil med Arild Andersen Trio, med vokalisten Torhild Ostad, sine mange trioprojekter, med Palle Mikkelborg eller med sit tidligere band, Carsten Dahl Experience.

Udover Carsten Dahl består trioen af bassisten Nils Bo Davidsen og trommeslageren Stefan Pasborg. De to er kendt fra en række spændende konstellationer. Davidsen fra bands som Simon Toldam Trio, Bobby Prevites Pan Atlantic Band, When Granny Sleeps, Oknok Kongo, Phoenix City, Copenhagen Art Ensemble, Kasper Tranbergs Yakuza Shuffle, Butch Lacy Trio , Peter Bruun, Jakob Dinesen Trio, T.S. Høegs Locomotion Starsemble, Høeg/Davidsen/Osgood, Jan Kaspersen Sextet, Jacob Anderskov, Tranberg/Davidsen og Stork for at nævne nogle få. I forhold til Stefan Pasborg er det tilstrækkeligt at nævne Ibrahim Electric, Odessa 5 og samarbejdet med Alex Riel.

Carsten Dahl har vundet en lang række priser – blandt andet Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards. Han medvirker på over 300 CD-indspilninger. Sammen med de to andre musikere i Trinity rækker han ud efter essensen i sammenspil og improvisation gennem kendte standards.

“Denne konstellation er min favorit. Det er som en kollektiv indånding af luft, hvor den horisontale og vertikale forståelse mellem os går i ét. En sjælden oplevelse i musik faktisk og en forpligtigelse til at levere musikkens universelle sprog videre til publikum. At være sammen i en komplet musikalsk treenighed,” siger Carsten Dahl.

Interview med Carsten Dahl

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente tre komponerende musikere/spillende komponister, som tager de gamle amerikanske jazzstandarder og propper dem en tur i vaskemaskinen på 90 grader, så de bliver komprimerede og formindskede. Vi forbeholder os retten til den totale frihed til at fortolke og genfortrylle de gamle brugte klude.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Ingen i trioen ved, hvilke numre vi skal spille, da rummets stemning er med til at vælge repertoiret, men mon ikke der bliver plads til travere som “Autumn Leaves” og “Somewhere Over The Rainbow”?”

Hvad har du med af merch?
“Vi har vores nye internationalt anmeldte 6-stjernede CD “Painting Music”, som kan købes ved koncerten for 150 kroner.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“All The Things You Are” og “Blame It On My Youth”.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Den seneste koncert foregik den 24. januar på Godset i Kolding for 200 begejstrede mennesker, som med stående ovationer klappede tre ekstranumre ind. Kan I mønstre det i Aarhus? Hallo?”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De kan se Trinitys promoklip eller portrætfilmen på dr.dk, eller de kan tjekke mit website ud for at se, hvordan jeg maler mine kompositioner ud på lærred.”

Links

Carsten Dahls hjemmeside
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.