Om koncerten

Amerikanske Cat Power skriver udsøgte og uforglemmelige sange, der har rødder i indiepop, men som også låner elementer fra så vidt forskellige størrelser som folk, blues og soul, punk og electronica.

… Læs mere

 

Om Cat Power
Cat Power alias Chan Marshall blev opdaget af Sonic Youth-trommeslageren Steve Shelley i 1994, da hun en aften åbnede for Liz Phair. Shelley hev fat i sanger/sangskriveren, og det blev til et længere, frodigt samarbejde, der kastede de to første Cat Power-plader af sig – “Dear Sir” (1995) og “Myra Lee” (1996) – der fra start sikrede Marshall en status som regulær anmelderdarling i musikpressen. I 1996 fik hun pladekontrakt med Matador Records, der den dag i dag endnu huser kunstneren, som fik et større gennembrud med sit album nummer fire, “Moon Pix” (1998), der blev til i samarbejde med blandt andre Mick Turner og Jim White fra Dirty Three. Efter en mindre pause vendte Marshall i 2003 tilbage med sit sjette album, “You Are Free”, hvorpå verdensstjernerne Eddie Vedder og Dave Grohl medvirkede, og siden gjaldt det blandt andet kvindens andet cover-album, “Jukebox” (2008). Herefter måtte Marshalls fans væbne sig med tålmodighed, for først i 2012 var hun klar med endnu et album, hendes niende af slagsen, “Sun”, der til gengæld blev endnu et kunstnerisk højdepunkt og tilmed hendes hidtil største kommercielle succes.

Beslægtede navne
Feist
PJ Harvey
Fiona Apple

Anmeldercitater
“She’s never sounded more confident or in control than she does on Sun, her ninth album.” (Entertainment Weekly, 2012)

“For a songwriter with nearly two decades of performing under her belt, Marshall has never sounded so youthful or commanding.” (American Songwriter, 2012)

Links
Cat Powers hjemmeside
Cat Power på Facebook
Cat Power på Twitter
Nico Turners hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

4 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

 1. Finn Ekberg Christiansen

  Unik kunstner

  Jeg har nu i nogle år dybt og inderligt nydt Cat Powers musik. Var til hendes koncert i Kbh for 1-2 år siden, og den var fed! Jeg ved ikke hvordan en solokoncert vil lyde, men no way vil jeg gå glip af denne koncert! Cat Power (rigtige navn: Chan [udtales ‘Shawn’] Marshall – eller det HELT oprindelige navn: Charlyn Marie Marshall) er en unik sanger og sangskriver. Hendes seneste plade er selvproduceret og en hel del anderledes end hendes forrige udgivelser. Hun har et rimeligt stort bagkatalog og det kan anbefales på det allervarmeste!

 2. AK

  MUST SEE!!!

  Vil du med?

 3. Fidus_22@hotmail.com

  Gå ikke glip af Cat Power

  Jeg kan på det varmeste anbefale at man kommer på Voxhall i aften og hører Cat Power – Hun er en ener! En fantastisk dygtig sangskriver og sangerinde, som man ikke må gå glip af.

 4. Mette Flink Sørensen

  Verdensstjerne til smilets by!

  Skæv, fin, sprød kvindestemme, som passer perfekt til Aarhus hyggeligste og bedste spillested.

Vis flere anbefalinger