• Charanjit Singh koncert Atlas Aarhus
  • DJ Hvad koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er desværre aflyst grundet sygdom. Købte billetter refunderes ved henvendelse til Billetten på telefonnummer 70 20 20 96 eller mail info@billetten.dk

Efter årtier som relativ ukendt Bollywood-komponist og studiemusiker hyldes 74-årige Charanjit Singh i dag som en pioner inden for den elektroniske musik. Årsagen er albummet “Synthesizing: Ten Ragas To A Disco Beat” fra 1982, hvor Singh ved et tilfælde opfandt acid house – en genre, som egentlig først kom til live fem år senere med Chicago-navne som DJ Pierre og Phuture.

… Læs mere

 

Fusionen af klassisk indiske ragamelodier og hypnotiske beats skabte Singh ved hjælp af trommemaskinen Roland TR-808 og synthesizeren TB-303, der i sidstnævntes tilfælde skulle blive synonym med acid house-genren. “Synthesizing: Ten Ragas To A Disco Beat” var et flop i sin samtid, men efter 25 år i obskuritet fik den pludselig et helt nyt liv, da den hollandske pladeselskabsmand Edo Bouman tilfældigt fandt et eksemplar i en musikbutik i New Delhi. I 2010 genudsendte Bouman pladen på sit pladeselskab Bombay Connection til en sensationel modtagelse; mange troede slet ikke på, at den var indspillet i 1982 og mistænkte Aphex Twin eller beslægtede kunstnere for at stå bag. Skeptikerne blev dog overbevist, da Singh efterfølgende tog på turné og spillede for ellevilde publikummer over hele Europa, herunder en koncert i København til filmfestivalen CPH:DOX. Successen har ført til flere turnéer i både Europa og USA, og nu lægger Singh endelig vejen forbi Danmark igen for at fremføre numrene fra sit mesterværk såvel som præsentere nye kompositioner.

Hari Kishore alias DJ Hvad er en af Danmarks mest kompromisløse musikere, der leverer uforudsigelige mashups af breakcore, bhangra, drum ‘n’ bass, dub, reallyde og alskens andre ting. Indiske ragaer møder benhårde elektroniske beats, og dansk politik og populærkultur bliver taget under kærlig behandling i et udtryk, hvor intet er helligt. Hari opererede tidligere under aliaset Kid Kishore og som den ene halvdel af duoen Albertslund Terror Korps ligesom han en overgang skiftede navn til og lod sig booke som Trentemøller, hvilket blev mindeværdigt dokumenteret i TV-programmet Den 11. Time. Blandt højdepunkterne i hans diskografi kan nævnes numre som “Klap Perker”, “Hvad Raga” og “Handwork Pandit”.

Links
Charanjit Singhs hjemmeside
Charanjit Singh på Facebook
DJ Hvad på SoundCloud
DJ Hvad på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.