• Chinah koncert VoxHall Aarhus
  • Ghazal koncert VoxHall Aarhus
  • Helena Gao koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Bemærk at man som følge af de gældende retningslinjer foruden billet skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til koncerten.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 6. marts til den 28. maj. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Kun få billetter tilbage..!

Københavns værdsatte alternative poptrio Chinah vender endelig tilbage, og det gør de med den nye single “Promise”. Udover hermed at udgive deres første nye musik siden den skelsættende debut “Anyone” (2018) offentliggør Chinah nu deres danske februar-tour på udvalgte spillesteder. Denne aften gælder det VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Den første officielle single “Promise” følger op på teaseren og videoen “Eternal Blue”, der for nylig blev afsløret på bandets sociale medier. Det er en potent og kommanderende erklæring. En single, der angiver trioens evige kemi såvel som deres mystificerende evne til at få en hård indvirkning fra den mest afslappede tilstand af tilbageholdenhed.

Stærke anmeldelser

Chinah fik deres første gennembrud både i Danmark og internationalt med debut-EP’en “Once The Lights Are On”. Herefter udviklede de et formidabelt live-omdømme gennem shows på SXSW, The Great Escape, Iceland Airwaves og Roskilde Festival. Bandet lukkede efterfølgende deres seneste kapitel med toppende rave-anmeldelser og regelmæssige afspilninger på BBC Radio 1 ved at udføre 90’ernes R&B-banger “Give Me Life” på Colors. På den måde opnåede de en glødende tilslutning fra Munroe Bergdorf.

Herefter har bandets periode med rolig refleksion stille og roligt bygget sig op til en storm på vej. Bandet er nu klar til at lade deres fans fordybe sig i en dristig ny verden. Et univers, der udforsker konceptet om nostalgi og den befriende regenererings-proces.

Omfavner teenage-soundtrack

Bandet fortæller om “Promise”, og hvorfor dette nummer blev valgt til deres comeback: “For nylig har vi omfavnet soundtracket i vores tidlige teenageår. At se MTV og VH1 efter skole, uanset hvad der var på og bare absorbere de amerikanske mainstream-musikvideoer, der var på det tidspunkt. “Eternal Blue” og “Promise” minder om disse 00’er-popnumre. “Promise” beskriver en tilstand af ro, hvor du føler dig både følelsesløs og desperat på samme tid.”

Den rettidige tilbagekomst af Danmarks foretrukne leverandører af mørk pop er mere end velkommen og med “Eternal Blue” og “Promise” viser det sig uden tvivl, at de er lige så dragende og spændende som nogensinde før.

Chinah blev dannet i 2014 af en speciel sammensætning af musikere og personligheder. Sanger Fine Glindvad er som datter af en banjospiller vokset op med bluegrassmusik. Guitarist Simon Kjær Lauridsen kommer fra en baggrund i eksperimentel elektronisk musik. Og manden bag synthtangenterne, Simon Andersson, er klassisk trænet pianist. I 2016 vandt de P3 Talentet og var nomineret til Danish Music Awards i kategorierne Årets danske gruppe og Årets nye danske navn. I 2019 var de nomineret til Carl Prisen i kategorien Årets komponist inden for pop.

Ghazal

Ghazal er iranske Melodi Soltanis artpop-projekt. Hun skriver, producerer og performer legesyge sange, der på elegant vis formår at balancere det catchy og det kryptiske. Ghazals musik et produkt af at navigere i og forene modsætningsforhold og afspejler på den måde, hvordan en fremmedgjort identitet overlever. Det viser sig i foreningen af organiske og syntetiske elementer, popmelodier over eksperimenterende akkordprogressioner og store følelser i galgenhumoristiske tekstuniverser, der bliver leveret på både engelsk og farsi.

Helena Gao

Helena Gao kommer fra et multikulturelt hjem. Med en mor fra Kina og en far fra Viborg er hun vokset op med en følelse af at skille sig ud. Som barn forsøgte hun at smelte så meget sammen med sine omgivelser som muligt, og ville helst ikke have bragt sin kinesiske baggrund på banen. Det mindede hende om, at hun blev set som anderledes.

Men med anerkendelsen af, at det var umuligt at adskille sig fra sit ophav, begyndte Helena at bruge musik til at skabe et rum, som var fri for udefrakommende forventninger og fordomme. rodløsheden, der prægede hendes barndom fortolkes nu i hendes musik. Her opstår mødet mellem den venlige popmelodi og de ubekymrede, eksperimenterende arrangementer, hvis samspil afbilleder Helena som menneske. Helenas musikalske opdragelse startede allerede som 3-årig, hvor hendes kinesiske bedsteforældre var på besøg i Danmark og havde medbragt musikvideoer fra 80’erne på VHS. Herefter gik dagene med at danse rundt med balloner på armene og synge med på videoerne.

Teenage-årene blev brugt i selskab med Radiohead, hvor både tracklister og tekster blev nøje indstuderet. Helena kunne relatere til rockgruppens melankolske udtryk: “Melankolien og af og til den altopslugende sørgmodighed, som de kunne udtrykke, var jeg virkelig på bølgelængde med. Det gik op for mig, at jeg kunne bruge de klavertimer, jeg havde i baggagen, på at spille de sange, der gav mening for mig emotionelt. Det gav mig et output, når jeg følte mig socialt usikker. Det blev hurtigt til, at jeg skrev mine egne sange.”

Af samme årsag er især Radioheads eksperimenterende harmonikker og alsidige udtryk en stor inspirationskilde til Helena Gao, som i dag går på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Her udforsker hun komposition, produktion og øvrige musikalske evner på mange parametre, og begår sig nu også som DIY-artist.

Resultatet er indtil videre blevet til EP’en Extended Adolescence, som udkommer d. 20. november 2020. På EP’en udtrykker Helena sit følelses- og tankeregister, og man mærker både stemmen af generation Z og en barndommens illusion, der opløses gennem teenage-årenes ensomhed. Helena udtaler: “Extended Adolescence er et begreb, der er opstået for nyligt. Overgangen fra barn til voksen er trukket ud, og vor tids ungdom føler forvirringen et stykke op i 20’erne. EP’en er en samling af mine egne forvirringsmomenter i en tid, hvor jeg havde håbet på at have det meste under kontrol og afvænnet mig dårlige vaner, men gang på gang finder ud af, at jeg stadig har meget at lære. Sonisk er der taget inspiration fra klassiske singersongwriter-baskere fra eks., Fleetwood Mac og The Beatles, der møder eksperimenterende produktionselementer a la, Björk og St. Vincent.”

Links

Chinah på Facebook
Instagram
Twitter
Ghazal på Facebook
Helena Gao på Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.