Choir Of Young Believers koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

5. oktober: Vi har fanget Choir Of Young Believers’ Jannis Noya Makrigiannis til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Choir Of Young Believers debuterede i 2007 med deres EP ”Burn The Flag”, hvilket resulterede i massiv airplay og en masse fantastiske anmeldelser. Bandet leverede efterfølgende en uforglemmelig koncert på Roskilde Festival og modtog senere på året P3 prisen for ”Årets Håb” og en Steppeulv-pris for ”Bedste Nye Navn”.

… Læs mere

 

I 2008 udgav gruppen deres debutalbum ”This Is For The White In Your Eyes”. Igen var modtagelsen fantastisk, og de danske kritikere var enige om, at det var årets bedste danske album. Samme år spillede de igen på Roskilde Festival og endte 2008 på toppen af hitlisterne. Bandet blev nomineret i hele syv kategorier til Danish Music Awards og endte med at tage prisen for ”Bedste Nye Artist”.

I 2009 skrev bandet kontrakt med det amerikanske pladeselskab Ghostly Int., som udgav albummet på verdensplan samme år til yderligere lovprisninger især i USA og Storbritannien.

Bandet turnerede intensivt i to år i det meste af verden, herunder hele tre turnéer i USA, med shows på SXSW i både 2009 og 2010. Derudover spillede de på en masse radiostationer, blandt andet BBC og KCRW, i henholdsvis Storbritannien og USA, samt en support-turné i Storbritannien som opvarmning for danske Mew.

I 2012 udgav bandet opfølgeren ”Rhine Gold”, som modtog stor anerkendelse fra kritikere i hele verden for at have taget et musikalsk kvantespring. Albummet fik topkarakterer af de førende engelske og amerikanske musik medier, og herhjemme kvitterede blandt andre Soundvenue med seks stjerner og udnævnte albummet til et mesterværk.

Efter udgivelsen tog gruppen igen på turné i Europa og USA. Samtidig blev sangen ”Hollow Talk” fra deres debut album brugt som titelmelodi til TV-serien ”Broen” – med dette fulgte en ny fanskare fra hele verden, da TV-serien blev vist i cirka 150 lande. COYB endte 2012 med fem nomineringer til Steppeulven og “Rhine Gold” toppede ”Årets Bedste Album”-listerne i de fleste danske medier.

Efter en lang pause returnerede gruppen i 2014 som opvarmning for Depeche Mode til otte europæiske shows efterfulgt af enkelte danske festivalkoncerter, hvor gruppen udelukkende spillede nyt materiale. COYB udgav i februar 2016 deres tredje studiealbum, “Grasque” – et album, der efter sigende er inspireret af både Frank Ocean, Enya og Talk Talk.

Interview med Jannis Noya Makrigiannis
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et band i storform. Vi har simpelthen aldrig været bedre live, end vi er for tiden – og vi glæder os helt vildt til at komme tilbage til VoxHall, hvor vi har haft så mange gode oplevelser.”

Hvad har I med af merch?
“Choir-merch har altid været en lillebitte by i Rusland, men nu har vi sgu fået lavet nogle ret seje caps og tees, som man bør tjekke ud, hvis vi husker at tage dem med…”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Det er faktisk forskelligt fra aften til aften og fra person til person. Vi har altid stræbt efter, at vores samspil er en levende størrelse, som hele tiden flytter sig. Personligt er jeg superglad for nogle af de mere danse-agtige numre fra den nye plade – for eksempel “Gamma Moth”.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Det hele – elsker hvert sekund!”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At slippe for de andre i bandet. Ej, faktisk får jeg altid lidt nedtur på efter en tour er slut. Nyder virkelig at være i det dér helt særlige rum med nogle af mine bedste venner og at spille for så mange mennesker hver aften. Det føles enormt privilegeret.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Vi skal på EU-tour fra start-november, hvor vi får lov til at besøge nye steder, vi ikke har spillet før som for eksempel Prag. Til december regner jeg med, at vi tager en uge i studiet og kigger på nogle nye ting – det glæder jeg mig nu også virkelig meget til.”

Links
Choir Of Young Belivers på Facebook
Visitor Kane på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.