• Christian Hjelm koncert VoxHall Aarhus
  • Bål & Brand koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

3. oktober: Vi har fanget Christian Hjelm til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Til efteråret har du mulighed for at høre karismatiske Christian Hjelm live, når han drager landet rundt med hans spritnye album “Uskolet Magi” med mere i bagagen og hans faste band bestående af medlemmer fra blandt andet Oh No Ono og Kissaway Trail. Der er dermed lagt op til det helt store dansksprogede rock-brag, når de tørner sammen på scenen.

… Læs mere

 

Karakteristisk for Hjelm flyder “Uskolet Magi” med stærkt afhængighedsskabende melodier pakket ind i raffinerede arrangementer og fremført af én af Danmarks mest markante stemmer. Christian Hjelm er garant for særdeles veloplagt pop med et strejf af solskin i teksterne og en unik nerve i sound’en. “Uskolet Magi” er ingen undtagelse, men udstikker alligevel samtidig en ny kurs, hvor det hele har fået et nøk opad; Hjelm er mere flabet, skabet og finurlig end nogensinde før. Albummet er gennemsyret af en mørkere og mere rå stemning end vanligt, og lyrikken er Hjelms personlige betragtninger og beretninger om livets evige gåder. Store som små.

Den tidligere frontfigur i indierock-orkestret Figurines har med nu tre soloalbum på dansk for alvor fået cementeret sig som én af de stærkeste danske stemmer og sangskrivere i Danmark. “Uskolet Magi” har været Ugens Album på P4 og er blandt andet blevet mødt med fem hjerter i Politiken og ligeledes fem stjerner i Gaffa, hvor de skrev: ”Insisterende i sine energiske favntag med den gode, skæve og poetiske popsang er Uskolet magi en klædelig tilføjelse til Hjelms imponerende bagkatalog…”.

Christian Hjelm udgav i 2012 det meget roste soloalbum “Før Vi Blev Lette”, som både affødte en Steppeulv for Årets Vokalist, og blev kåret som årets album flere steder med fine sangperler som “Lang Vej Igen” og “Alibi”.

I 2014 fulgte Hjelm debutalbummet op med “Vaskeægte” med singlerne “I Disse Dage” og “Solen Bager”, hvorefter det blev til en kort afstikker tilbage til engelsk med sideprojektet Lucky Moon. Nu er Hjelm atter klar til at komme på landevejene med sit band og lufte nyt såvel som gammelt materiale.

Interview med Christian Hjelm
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et band, som er i topform, og som aldrig har spillet bedre. Med tre albums i bagagen har vi mulighed for at variere sættet hver aften, så på den måde er der altid noget på spil, når vi går på scenen, og det nyder vi.”

Hvad er dit forhold til aftenens supportband, Bål & Brand?
“Har mødt Søren Flindt (forsanger) flere gange til diverse fester igennem fælles bekendte. Jeg synes, de har nogle skønne sange og tænkte, at de ville passe perfekt på denne tour.”

Hvad har du med af merch?
“Vinyler, CD’er og muleposer. Mangler ideer til nyt merch – send endelig forslag!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det skifter meget, men lige nu er det “Sjældne Syner” og “Ud Af Kurs” fra mit nye album “Uskolet Magi”.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Der er stor forskel fra vores første koncert på touren til nu. Vi er smeltet helt sammen som enhed nu, og det er en fantastisk følelse, når man står deroppe sammen. Det dynamiske er det, som vi hele tiden forfiner, da vores koncerter både byder på vildskab, som skal gå hånd i hånd med sjælerne.”

Hvordan vil du beskrive dit backingband?
“Vi har kendt hinanden i mange år, og det afspejler sig i den måde, vi spiller på. Det er et privilegium at spille med de drenge. Vi er gode til at stå på en scene sammen – det er det bedste, vi ved – og vi er ligeså gode til at feste sammen, når koncerten er slut. Nis Svoldgård og Kristian Olsen har en fortid i Oh No Ono, Hasse Mydtskov har i Kissaway Trail, og Torben Risager spiller i alt lige fra Peppermint B til Beefeaters.”

Hvordan vil du beskrive dit seneste album, “Uskolet Magi”?
“”Uskolet Magi” er en personlig favorit ud af de tre albums, jeg har lavet. Jeg bevæger mig steder hen musikalsk, hvor jeg aldrig har været før, og det var en inspirerende rejse. Tekstmæssigt er pladen mørkere, og progressionerne er vildere, end noget, jeg før har skrevet på dansk. Det giver en spændende dynamik – især live.”

Hvad er dine planer for vinteren?
“Måske en kort storbyferie og så tilbage til skriveriet.”

Bål & Brand
Bål & Brands musikalske univers veksler mellem følsom og insisterende rock, der understøtter fortællingerne i de dansksprogede tekster, så der skabes en sammenhæng mellem teksternes tyngde og musikkens fandenivoldskhed.

Bål & Brands første plade er lige på trapperne og udkommer efteråret 2018.

Bål & Brand består af Søren Flindt (vokal), Emilie Brandt (trommer), Ulrik Bonde (guitar), og Rasmus Danstrøm (bas).

Links
Christian Hjelms hjemmeside
Facebook
Instagram
Bål & Brands hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.