Clemens Den Anden Verden koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

27. februar: Vi har fanget Clemens til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Clemens tager på togt med en kongerække af danske rap-koryfæer.

… Læs mere

 

Koncertgængerne, der i foråret bevidnede gladiator-stemningen, sjæleafbrændingen og hjerteblodsudgydelserne under “Regnskabets Time”-jubilæumsturnéen, når knap at få armene ned og dulme nerverne, før Clemens & co. igen inviterer til en beskidt omgang i “den støvede arena”.

Clemens har hevet sit DMA-vindende og kunstfonds-honorerede album “Den Anden Verden” op fra arkivet i sin underjordiske kunstner-bunker for at drage på kongetogt i 2018. I april rammer vogntoget de nøje udvalgte venues Vega og VoxHall.

Denne gang med et endnu stærkere hold – et vaskeægte rim-dreamteam. Den generøse gæstestjerneliste ved disse koncerter er tilnærmelsesvis længere og med flere prominente navne end mange en-dags festivaler i det ganske danske land kan prale af:

Jokeren – den legendariske baggårdspuma, der har produceret for de største i staterne og taget det bedste med hjem. Den vel nok mest kendte danske rapper, der gennem årtier har forkælet de dansksprogede med lige dele reflekteret intellektuel lyrik og grænsesøgende rock ‘n’ roll-livsstil.

Ataf – den første lyriker, der turde tale om integration i Danmark. Manden der opfandt såkaldt “perkerrap” årtier før, det blev et absolut must på alle danske hitlister. Ataf rappede intelligent og indlevende om at “holde balancen på en mur mellem to kulturer”, mens de andre stadig legede med Duplo-klodser.

Suspekt – Danmarks absolut største liveband, der med udsolgte koncerter i Forum og Aalborg Hallen må siges at være “i en helt anden liga” med en turnéform, man ellers kun finder mellem kamptrænede UFC-fightere.

I øvrigt gæstes koncerten af undergrundshelte som Kælderposen, Mortito og Paulo. Navne, der altid har stået for kvalitet og kompromisløshed for kritiske kulturkendere.

Ærlig snak: Clemens & co. turde næsten ikke selv tro på, at det kunne lade sig gøre at samle så indædt et hold under samme tag (indtil det bliver revet af). Med andre ord hersker der ingen tvivl om, at dette er en unik mulighed for at opleve nogle af de stærkeste kræfter, der har spillet med musklerne de sidste 25 år. En enestående oplevelse, som måske aldrig gentager sig, når først turnéen er forbi.

Interview med Clemens
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Den Anden Verden er et splitterragende galt album, som jeg personligt glæder mig til at fyre i fjæset på de seje drenge og friske piger. Sidst vi var på VoxHall til et udsolgt Regnskabets Time-jubilæum, var det med fuldt liveband. Denne gang holder vi det (på opfordring fra publikum) mere hip hop med de originale samplede beats. Dog stadig med gæstemusikere og rigtig mange gæsterappere. Jeg har jo halvdelen af dansk hiphop med på scenen den aften: Jokeren, Ataf, Kælderposen, Mortito, Paulo og drengene fra Suspekt. Det bliver et kæmpe show. I øvrigt har Mund De Carlo været så opturen, at han har sagt ja til at spille et udpluk af sit kommende album, før resten af os går på.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har en ny lækker nummereret collectors item version af Den Anden Verden med på vinyl. Originalvinylen var bare en whitelabel. Denne gang har vi sat gang i det helt dyre tryk, som jeg næsten hellere vil beholde selv end at sælge – så fedt synes jeg det nye oplag er blevet. Der er i øvrigt et remix af Hvad Havde Du regnet Med feat. svenske Petter og en liveversion af Den Anden Verden, som aldrig har været på vinyl før. Ellers trykker vi vel også lidt t-shirts med denne der sindssyge seksarmede edderkop fra forsiden. Og vi signerer selvfølgelig til de folk, der kunne tænke sig det.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Af de numre som vi har med i denne omgang, tror jeg, det er den sang, der hedder Kun Få. Det er et syret beat, med el-sitar af Simon Juul Jørgensen, produceret af Tue Track fra Malk De Koijn. Tempoet er højt og jeg rapper tre vers om alt mellem himmel og jord, der hver er 20-30 linjer lange. Det er et temmelig hardcore nummer, men jeg er faktisk 100% ærlig (og tosset) på tracket. Det er den rigtige Clemens, der taler. Og musikalsk føles det fedt at fyre af.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Mine seneste koncerter var Regnskabets Time-jubilæumsturnéen, hvor der var fulde huse over hele linjen. Spillestedet føltes som et nedsmeltet A-kraftværk. Publikum drak sig ned og gik amok. Jeg rappede, som var det en boksekamp, og vi sprang bogstaveligt talt scenen i luften med vores scenebomber og ild. Dørmændene spurgte, hvor jeg havde stampet alle de tosser op af jorden henne. For folk stod jo og drak vodka af flasken, som var det bare en almindelig pilsner. Ikke at jeg vil opfordre til druk og hærg, men det var eddersparkemig vildt, sidste gang jeg var i Aarhus, og dét håber jeg selvfølgelig, det bliver igen.”

Hvordan vil du beskrive aftenens gæstestjerner?
“Navnene taler for sig selv – Jokeren, Ataf, Kælderposen, Mortito, Paulo og Suspekt. De er alle stjerner, der hver især kunne være hovednavnet på disse shows. Jeg er meget beæret og taknemmelig over, at drengene gider stille op. Og jeg tror, vi får monster-grineren både på og bag scenen. Hele karateklubben kommer.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Jeg kan godt lide Kanye Wests shows. Det er en fantastisk blanding af galskab, storhedsvanvid, løbske ambitioner, rend mig i røven-attitude fra kunstneren selv blandet med ydmyg respekt for håndværket i en produktion, der er væsentligt større end dét, man normalt ser i hiphop.”

Hvordan vil du beskrive “Den Anden Verden” her efter alle de år?
“Jeg var på toppen af mit rapgame. Lige vendt hjem fra Regnskabets Time-turnéen. Overdrevet ambitiøs og forblændet. Behandlede rappen som et talerør til hele jorden og fandt på konceptet til Den Anden Verden, første gang jeg tog svampe. Det er på én og samme tid et samfundsrevsende tidsbillede uden skam over at behandle storpolitik og weltschmerz fusioneret med kompromisløs rapteknik og ren syre fra nattelivet til tider på niveau med Steppeulvenes Hip.”

Hvad er dine planer for foråret og sommeren?
“Jeg har ikke nogen planer ud over at få VoxHall og Vega til at eksplodere.”

Links
Clemens på Facebook
Mund De Carlo på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

2 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Brygwald

    Mødepligt for hip hoppere

    Mødepligt for hip hoppere

  2. Christian

    Definitionen på hiphop

    Kan kun blive the shit med Mund de Carlos nye tracks og dette mesterværk af et album “den anden verden”.