• Cody koncert Atlas Aarhus
  • Cisser koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

23. marts: Vi har fanget Codys Kaspar Kaae til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Bemærk: Koncerten er en sidde ned-koncert.

Cody spiller moderne folk, hvor de klassiske referencer som Dylan, Springsteen og Young møder den særlige nordiske lyd, som danske bands er kendt og berømmet for i udlandet. Marshmellowbløde korharmonier flankerer Kaspar Kaaes messende baryton på et fundament af døsige strygerarrangementer og elektriske guitarer.

… Læs mere

 

Cody har siden 2009 været afsender på fem anmelderroste udgivelser – tre album og to ep’er. Der er spillet over 400 koncerter i ind- og udland, og bandet har fået status som lidt af en live-darling hos det voksne og kvalitetsbevidste publikum. De er blandt andet blevet håndplukket til at opvarme for grupper som The National, Band of Horses, Tindersticks og Bonnie ‘Prince’ Billy ved disses besøg i Danmark, og har også leveret musik til Pernille Fischer-Christensen-succesen “En Familie” samt en række tyske film og serier. Gruppen består af sanger og sangskriver Kaspar Kaae, guitarist David Fjelstrup, cellist Line Felding og violinist Frederik Thyboe.

Bandet lægger i disse dage sidste hånd på de indspilninger, der til foråret kommer til at udgives som gruppens sjette album på ligeså mange år. Gruppen var sidst aktuelle i foråret 2014 med albummet Windshield, som de turnerede intensivt med i ind- og udland, og det er det fundament, der bygges videre på med det kommende udspil, der i øvrigt har fået titlen “I’ll Ride With You”. Guitarist David Fjelstrup belyser:

“Udgangspunktet er det samme. Sangskrivningen er den samme, og vores musikalske præferencer er de samme. Vi har aldrig været ude at jage det nye p3-hit. Vores ambition er at lave gode plader, som vi kan være stolte af at spille for vores børn om 20 år. Sådan en bliver “I’ll Ride With You”.”

Mini-interview med Kaspar Kaae
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Tidligere, hvor vi har besøgt Aarhus, har det været som et ret stort og til tider pompøst band. Cody har gennem årene været en dynamisk størrelse, som har varieret i størrelse. Denne gang har vi besluttet at gøre koncerten endnu mere intim, end vi plejer. Der kommer til at være mere træ og mindre elektrisk, som er noget, vi har brug for, men som vi også tror på vil kunne give publikum en rar oplevelse.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har alle vores plader med. Også den helt nye – “I’ll Ride With You” – selvom den først udkommer den 8. april. Så man kan kalde det en slags pre-release-fest, når vi besøger Atlas. Derudover har vi alle resterne fra årenes løb med. Tasker, t-shirts og de gamle vinyler.”

Hvilken er din/jeres favorit-sang at fremføre live?
“Det er et godt spørgsmål. Det er klart, at det er sjovt for os at spille de nye sange og lære dem godt at kende. Jeg synes, at titelnummeret fra den nye plade, “I’ll Ride With You”, er et vellykket og godt nummer at spille – det er sådan, vi lyder nu. Sidst vi øvede, omarrangerede vi nummeret “16 Holes” fra vores 2011-EP “Under The Pillow/Under The Elms”, og det havde vi det ret sjovt med, så den glæder vi os virkelig også til at spille.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Jeg talte i telefon med David i dag, hvor han sagde: “Jeg glæder mig så meget til at være sammen med mennesker, jeg har kendt længe.” Det må være det bedste. Vi har kendt hinanden i så mange år, og vi er måske også vokset i hver vores retning på nogle områder, men vi har det altid sjovt sammen. Så det bedste ved at skulle på turné er, at gode venner, som ikke får set nok til hinanden, kan bruge tid sammen.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Jeg er et utrolig stort hjemmemenneske, og jeg kommer lynhurtigt til at savne min kæreste og mine venner og mit hjem, og jeg bliver hurtigt træt af køreture og lufthavne og så videre. Det bedste ved at vende hjem er, at man slipper for den del af det.”

Cisser
Med stilsikkert akustisk guitarspil og en skrøbeligt twanget vokal følger Cisser i fodsporet på den amerikanske folktradition, men hun udvider og overrasker; spiller på sin fars gamle violin, som var det en ukulele, spiller på stole, tramper, klapper eller synger en portugisisk eller fransk sang helt uden akkompagnement. Med en særlig indlevelsesevne og nysgerrighed synger Cisser enhver kold vinteraften op og lader sine tidsløse historier stå rystende klare.

Links
Codys hjemmeside
Cody på Facebook
Cody på Twitter
Cody på MySpace
Cody på Flickr
Cody på YouTube
Cisser på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

1 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Tina Gravgaard

    De findes altså..

    Cody!
    Tak for sidst:-)