• Liserstille koncert Atlas Aarhus
  • Late Night Venture koncert Atlas Aarhus
  • LLNN koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

7. februar: Læs dugfriske interviews med alle tre bands længere nede.

Senere i 2017 hylder det københavnske bookingbureau Colossal for andet år i træk den gren af moderne rock musik, som i mangel af bedre har fået betegnelserne post-rock, post-metal og lignende – samt afstikkere med klare referencer til den musik, som af Aaron Turner (frontmand i det banebrydende band ISIS og indehaver af det lige så banebrydende label Hydra Head Records) har omtalt som “thinking man’s metal”.

… Læs mere

 

Men inden A Colossal Weekend 2017 sparkes i gang, præsenteres en række koncerter rundt i landet under betegnelsen Colossal On Wheels.

Denne aften på Atlas i Aarhus er vi glade for at kunne præsentere tre bands, der med hvert sit udtryk er nogle af de fremmeste repræsentanter herhjemme for den tænksomme, men samtidigt voldsomme og progressive gren af rockmusikken anno 2017.

Liserstille
Liserstille er progressiv rock i fuld længde og bredt format. De fire herrers hang til episke og monumentale kompositioner fornægter sig ikke, og Liserstille er kendt for være et fantastisk liveband, der hellere vil forbløde på scenen end have en dag på kontoret.

Når orkesteret i 2017 vender tilbage til offentligheden, er det med det anmelderroste album “Empirical Ghost” i ryggen – mixet af den amerikanske producer Randall Dunn (Sunn O))), Earth, Sort Sol). I foråret udkommer nummeret “Zenith” – en mørk mastodont på 12 minutter – som single med animeret kortfilm skabt af trommeslager Jon “No Heroes” Gotlev. Zenith vil uden tvivl være at finde på setlisten, ligesom helt ny musik muligvis også vil blive præsenteret.

Gaffa om Liserstille live: “Grænserne mellem det nøje tilrettelagte og den spontane improvisation synes ophævet. Det er musik, der live fungerer som et kontemplativt rum, du træder ind, eller måske verdensrummet du som astronaut svæver vægtløst i. Det er musik, som du ganske enkelt lader dig opsluge af.” (5/6)

Interview med Liserstille
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente en lydstorm fra tre af landets vildeste og mest komplekse livebands i skøn forening. Liserstille får i dén grad kamp til stregen om den episke trone, og man kan derfor forvente et højt tempo, adskillige orgasmiske crescendoer, fantastiske mentale projektioner og venlig, men pompøs attitude.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har trommeslager Jon “No Heroes” Gotlevs fantastiske designs med: T-shirts, vinyler en masse og CD’er i unikke indpakninger, der inden længe udgår fra lageret.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“”Wall Mark” fra vores seneste plade “Empirical Ghost” er et godt bud. Den sparker sgu røv.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Martin bor p.t. i Los Angeles og har gjort det stort set hele 2016, så vi har fokuseret på nyt materiale og udvekslet ideer i cyberspace. Derfor er det længe siden, vi senest har stået på scenen sammen, og derfor glæder vi os helt vildt. Vores seneste koncert var imidlertid Midnight Wave på Radar i Aarhus, hvilket i al beskedenhed var en ret god omgang.”

Hvad er jeres forhold til aftenens øvrige optrædende?
“Vi ser utrolig meget frem til at spille med dem. Her har vi jo at gøre med bands, som alle sætter en oprigtig ære i, at deres musik skal levere en fortælling eller et budskab. Det er nærmest ufatteligt, at vi ikke har spillet med Late Night Venture før, da vores stier unægtelig har været tæt på at krydse mange gange. LLNN er et nyt bekendtskab for os, som vi glæder os meget til. Fra koncerter i Europa har vi erfaring med, at publikum, der normalt hører hårdere musik, også godt kan fatte Liserstille, hvis de får chancen.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Samarbejdet med Colossal byder på flere spændende ting for Liserstille i foråret. Særligt ser vi dog frem til, at nogle særlige LIS-fans i Centraleuropa godt kan begynde at knappe absinth-flasken op.”

Liserstilles hjemmeside
Liserstille på Facebook

Late Night Venture
I spændingsfeltet mellem post-rock, doom/stoner metal, shoegaze og neo-psych har københavnske Late Night Venture fremelsket sit helt eget univers, hvor Flaming Lips og The Cure er lige så store musikalske inspirationskilder som Neurosis og Cult Of Luna.

Late Night Ventures seneste album “Tychonians” tager – som titlen antyder – afsæt i den danske astronom Tycho Brahes liv og skæbne. Fra ungdommens banebrydende videnskabelige opdagelser og berømmelse til landflygtighed, hævngerrighed og død i eksilet i Prag.

Men “Tychonians” handler også om at genopdage nattehimlens mysterier, stjernernes vandren og universets ufattelige dimensioner, skønhed og gru – og som sådan er albummet en hyldest til menneskets møde med kosmos.

Storladne, gåsehudsfremkaldende passager blandet med mørke tonstunge riffs, dystopiske beats, Moog-soli og vokalelementer varierende fra en stille hvisken til desperationsskrig, udgør fundamentet i albummets eklektiske og dragende lydbillede. Og tråden tages i øvrigt op på bandets helt nye EP ”Pilots/Greetings” – udgivet på kassettebånd og bandcamp af det lille københavner-label Virkelighedsfjern.

Med over 200 shows på bagen og mange tusinde kilometer tilbagelagt på Europas landeveje, er LNV et på den danske scene sjældent set stærkt sammentømret og rutineret band.

Interview med Late Night Venture
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det bliver et mix af tung brutalitet og smukke psykedeliske rejser ud i verdensrummet. Noget, alle tre bands på hver deres måde er leveringsdygtige i.”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer et godt udvalg af bagkataloget og helt nye t-shirts med motivet fra vores seneste album “Tychonians”.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Åh – det er jo nærmest umuligt at vælge mellem sine børn. Men vi spiller noget nyt materiale, som selvfølgelig har en friskhed der gør, at det er fedt at spille live.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Rigtigt godt! Vi havde en kort tur til Tyskland i december, hvor vi spillede tre shows for et meget entusiastisk publikum. Vi har i en del år faktisk nærmere spillet flere koncerter uden for Danmark end herhjemme, så vi ser vildt meget frem til de her shows.”

Hvad er jeres forhold til aftenens øvrige optrædende?
“Det er alle bands, vi i høj grad føler et slægtskab med – vi har ret forskellige udtryk, men den røde tråd er der helt klart. Alle tre bands arbejder rigtigt meget med stemninger og atmosfære og har et meget løst forhold til traditionelle sangstrukturer. I bund og grund en ret eventyrlysten og eksperimenterende tilgang til det at lave musik.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Ud over Colossal On Wheels er vi i benhård arbejdsmode og laver ny musik for fuld skrue – forhåbentlig når vi også en tur i studiet inden sommeren er overstået!”

Late Night Ventures hjemmeside
Late Night Venture på Facebook

LLNN
LLNN tager dig med på en rejse til verdensrummets fjerneste kroge med deres post-apokalyptiske og klaustrofobiske hardcore-metal kombineret med ildevarslende sci-fi-elementer og massive droner. Det er mørkt, brutalt og ekstremt veludført.

Bandet, som blandt andre tæller medlemmer af hedengangne The Psyke Project, har siden starten i 2014 turneret flittigt og blandt andet spillet på anerkendte festivaler som Eistnaflug i Island, Tjekkiske Fluff Fest samt Distortion og ikke mindst A Colossal Weekend.

LLNN’s anmelderroste debutalbum ”LOSS” udkom i juni på tyske Pelagic Records, som også huser bands som The Ocean, Cult Of Luna og Mono.

Interview med LLNN-trommeslager Rasmus G. Sejersen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente fire venner, der elsker at spille sammen og være ude at rulle med LLNN. Selv bandet kun er et par år gammelt, har vi alle forskellige baggrunde indenfor musikken og dét at spille live. Furbo på bas er blandt andet tidligere medlem i Hexis og har praktisk talt spillet kloden rundt. Min bror Ketil på synth kommer fra den elektroniske scene og har optrådt en masse som DJ og produceret musik for andre. Christian og jeg har en fortid i The Psyke Project og har udgivet flere album sammen samt spillet en masse koncerter i ind- og udland. Sammen forsøger vi at gøre LLNN til en dynamisk oplevelse og skabe stemninger i musikken. Fra det tunge til det skrøbelige, fra det dissonante til det harmoniske. Om det så fungerer er op til lytteren at bedømme, haha, men jeg håber, at hun/han vil tage godt imod det.”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer lidt af hvert. LP’er, t-shirts, kassettebånd, CD’er og muleposer. Kom ned i merch og sig hej. Og drik en øl med os.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Jeg kan lide at spille dem alle live faktisk. Dog vil jeg gerne fremhæve sangen “Loss”, som også er titelsang fra vores album af samme navn. Cirka midtvejs i sangen har vi en opbygning, hvor jeg med tammerne i en periode kun spiller sammen med min bror, Ketil, der kører en række elektroniske flader oveni. Hvorefter Rasmus på bas og Christian på guitar kommer på – og derved får musikken til “at vokse”. Dette lille synergi-øjeblik nyder jeg altid helt vildt. Men generelt vil jeg sige, at det en stor fornøjelse at spille sammen med de her gutter. En ting er musikken selvfølgelig, men en anden ting – og vigtigere for mig – er det, vi som mennesker har sammen.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“I december var vi i Bukarest, Rumænien og spille på Control Club. En Vega-lignende natklub i centrum af byen. De lokale promotere havde gjort et fremragende stykke arbejde, og koncerten var derfor godt velbesøgt. Jeg ved, hvor hårdt det kan være for promotere og bookere at reklamere for deres koncerter, så vi sætter altid en kæmpe pris på deres indsats og dedikation overfor deres lokale publikum og ikke mindst de bands, der besøger deres venue. Det var en super cool oplevelse, og forhåbenligt ikke sidste gang, at vi spiller i Bukarest.”

Hvad er jeres forhold til aftenens øvrige optrædende?
“Late Night Venture spillede vi sammen med til A Colossal Weekend sidste år i Vega. Husker dem som et utroligt stramt band sammenspilsmæssigt med god live energi. Glæder mig til at høre dem igen! Jeg kender ikke bandet på et personligt plan så godt endnu, men mon ikke det ændrer sig i de her dage. Liserstille har jeg som orkester kendt til i en del år nu og har altid set dem som en del af samme musikgren som vores egen – selvom vores musik på mange måder lyder meget forskelligt. Liserstille omfavner det storladne og stemningsfulde, som vi i LLNN også forsøger. Deres melodier og opbygninger er fænomenale, så ser meget frem til at se bandet live, da jeg stadig har den oplevelse til gode.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi har en række koncerter booket og flere, der snart offentliggøres. Og så har vi en forårsudgivelse på vej via vores pladeselskab Pelagic Records. Det arbejdes der ret fokuseret på, og forhåbentligt kan vi snart melde noget ud.”

LLNN på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.