Dans & Lær koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

16. november: Vi har fanget Dans & Lærs Lars Meiling, der håndterer synthesizere og fuglesamples og bidrager med kor, til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Hvis Darwins idé om ”survival of the fittest” gjaldt i musikkens verden, ville Dans & Lær være en af den slags skabninger, der ikke burde findes. Musikken blev undfanget ud fra en aparte strøtanke om at kombinere fugle og dansabel musik og kunne nemt være endt i det rene ingenting. Der var fra begyndelsen ingen forventninger fra skabernes side om, at fuglemusikken ville egne sig til liveoptrædener. Og en samlet musikbranche har været og er fortsat stærkt i tvivl om, hvad man skal stille op med en vanskabning som Dans & Lær.

… Læs mere

 

Alligevel står Dans & Lær nu med oprejst pande, et ventende tiårsjubilæum i 2019 og deres fjerde og til dato mest ambitiøse udgivelse – dobbeltalbummet “Fra Fugl Til Fugl” – i hånden. Deres liveshows har udviklet sig til sveddryppende og tranceskabende ritualer med synkroniserede visuals og intense call and response-seancer. Og den dedikerede fanskare vokser støt år for år og show for show.

Med “Fra Fugl Til Fugl” vil Dans & Lær slå fast, at de ikke alene er en opfindsom gruppe, men også et band med vidtrækkende musikalske ambitioner. Efter tre album, der var skåret helt efter gør-det-selv-skabelonen, har indspilningsprocessen med “Fra Fugl Til Fugl” fået en overhaling. Bandet hentede til de indledende indspilninger forstærkning i den kompetente producer Joshua (MØ, Mew, Kent) og rykkede i Echo Zoo Studios i Eastbourne på den engelske sydkyst. Her røg al lyd gennem Tony Viscontis gamle lydpult, der blandt mange mesterværker blev brugt på David Bowies “Scary Monsters”. Resultatet er en bred palet af numre, der strækker sig fra den stramme og poppede “Gærdesanger” over den sfæriske og melankolske “Jernspurv” til den løsslupne, krautklingende og næsten 11 minutter lange “Tornirisk”.

Live har Dans & Lær gennem årene haft en lang række gæster på scenen, og med “Fra Fugl Til Fugl” er dørene også åbnet for gæster på indspilningsfronten. Annika Aakjær (aktuel i Toppen Af Poppen på TV 2) lægger luftig røst til “Jernspurv”. Og Jeppe Skjold (Hess Is More) udvider lydbilledet betragteligt på en række numre med sit elegante og afsøgende saxofonspil.

Som på de tidligere udgivelser sampler Dans & Lær på “Fra Fugl Til Fugl” ivrigt fra Dansk Ornitologisk Forbunds kassettebånd “Havens Fugle” fra 1968. Men på den lyriske front tager kvartetten sig flere friheder, da de ikke længere kun kopierer bidder af ornitologen Ole Geertz-Hansens tekstforlæg, men for første gang spæder til med egne lyriske input. Og de store armbevægelser slutter ikke der. Dans & Lær er faktisk gået så ivrigt til værks på det nye album, at de nu har sat musik til samtlige fugle på det kassettebånd, som hele bandets karriere er baseret på.

Så der er på alle fronter lagt op til, at “Fra Fugl Til Fugl” bliver et skelsættende album – albummet udgives mandag den 26. november.

Interview med Lars Meiling
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Da det er en releasekoncert, spiller vi sangene fra vores spritnye album “Fra Fugl Til Fugl”. Vi er meget stolte af vores nye plade og glæder os vanvittig meget til at præsentere de nye numre. Men vi kommer nok også til at spille en del af de gamle fugle. Det er som om, at vores publikum bliver direkte skuffede, hvis der er visse sange, vi ikke spiller. Til dem, der måske ikke har oplevet os live før, så gør vi også ret meget ud af at hive publikum i kraven, så vi sørger for, at de både danser og lærer…”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vores nye album med, der denne gang kommer på dobbelt LP. Den udkommer først den 30. november, så dem, der dukker op til koncerten, får en uges forspring. Vores debutplade er udsolgt, men vi tager både “Flere Fugle” og New Zealand” med på vinyl og CD og også nogle af vores plakater.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det skifter ret meget, men for tiden er det “Stillits” – et af vores nye numre. Det er et ulmende og hypnotisk track, der er fuld af vild energi, og det er superfedt at spille live.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi havde en weekend, hvor vi spillede Skarø Festival om fredagen og Helsingør Festival om lørdagen, og de var hver især helt fantastiske! Vi er så heldige, at spille koncerter, hvor folk som regel går ret meget amok og danser, synger og råber. Det giver en masse energi tilbage i hovedet på os, så vi igen smider endnu mere energi ind i sangene. Så det korte svar må være: Godt!”

Links
Dans & Lærs hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.