Dans & Lær koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

21. august: Vi har fanget Rasmus Jusjong fra bandet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Dans & Lær har i de seneste år markeret sig som et af de mest originale bands på den danske musikscene. Med deres særegne blanding af gamle båndoptagelser af fuglekald og håndspillet elektronisk musik har bandet skabt deres helt egen sound og musikoplevelse både live og på indspilninger.

… Læs mere

 

Missionen er at lære folk fuglelyde at kende ved at pakke det ind i musik, der taler til fødder såvel som hoved: Et lidt usandsynligt projekt i dansk pop, der alligevel har en fast fanskare, tre anmelderroste plader under bæltet og et ry som et liveband, der får publikum til at gå amok.

Hvad der startede som en skæv idé i Bjarke Søballe Andersens soveværelse, er blevet til et vaskeægte undergrundshit, der med jævne mellemrum stikker næbbet op over den musikalske trægrænse.

Dans & Lær arbejder på deres fjerde studiealbum, hvorfra singlerne ”Mursejler” og ”Gransanger” allerede er udgivet. Pladen forventes at være på gaden i december 2017.

Interview med Rasmus Jusjong
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente sig en stærkt dansabel omgang læring om fugle og fuglelyde. Vi spiller funky og groovy håndspillet og semielektrisk pop/rock/rave – og vores idé er, at man lærer bedst, hvis man bevæger sig, mens man lærer.”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer vores to seneste albums, “Flere Fugle” og “New Zealand”, på både vinyl og CD. Vores første album, “Havens Fugle”, er desværre udsolgt. Desuden medbringer vi vores superflotte plakater.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er lidt svært at skulle fremhæve en enkelt, da det – heldigvis – er forskelligt fra gang til gang. I dag må svaret blive “Gransanger”, som er et af de seneste skud på stammen. Det er en frisk og livlig humørbombe, der med garanti kan få folk til at danse med.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores seneste koncert var en eksplosion af glæde og dans. Vi spillede på en lille festival på Skarø, der hedder Love In Festival, på hvilken, vi har spillet de seneste fem år i træk. Det er næsten en lille hjemmebane for os og altid nogle mindeværdige aftener, vi har dér.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Søde, hyggelige, tålmodige og kreative.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Uha, det er der heller ikke noget entydigt svar på – det er forskelligt fra dag til dag. I dag kunne jeg fremhæve Veronica Maggio. Hun leverer dansabel popmusik og formår at fremføre den med håndspillet musik under. Det er desværre alt for sjældent hørt.”

Hvad er jeres planer for efteråret og vinteren?
“Vi er i skrivende stund netop hjemvendt fra studie-indspilning i Echozoo Studios i Eastbourne. Her lagde vi fundamentet for vores næste udgivelse, som vi forventer at skulle pusle om i løbet af efteråret.”

Anmeldercitater
“Det kan næsten ikke beskrives, hvor besynderligt Dans og Lærs musik er, så det dropper jeg. Men publikum var fuldstændig vilde med det.” (Fyens.dk)

“De er en kvintet, der tager deres fuglekikkert så alvorligt, at der kommer milde elektroniske sange ud af det. Seneste ornitologiske aftapning er om mursejleren, der får ristet sin pop-rune med et greb i krautrockens grundbog.” (Politiken)

Links
Dans & Lærs hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.