Dawda Jobarteh koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

1. oktober: Vi har fanget Dawda Jobarteh til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Der er en stille selvsikkerhed over “I Met Her By The River” – den i Danmark bosiddende gambiske sanger og kora-mester Dawda Jobartehs tredje album. Et album, der udkom tilbage i november 2018 på pladeselskabet Sterns Music. Selv om hans teknik er fænomenal, er den altid underordnet i forhold til hans sang. De smukke øjeblikke af fordybelse bliver aldrig hverken oversentimentale eller overfladiske. Han mister aldrig sin kraft og er tro mod sine intentioner. Og selv om han stadig omgives af sine mangeårige venner og loyale musikalske støtter Preben Carlsen og Salieu Dibba, så er det nye album i vid udstrækning et solo-statement. Denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Valget af sange afspejler både Jobartehs hjem og liv i Danmark og hans fødsel og historie i Gambia. På sange som “Karang Folo” og “Sidi Yella” hører vi den Jobarteh, der er barnebarn af én af de mest berømte kora-spillere, Alhaji Bai Konte. Den Jobarteh, der er yngste søn af Amadou Bansang Jobarteh – Gambias første præsidents yndlingsmusiker. Hertil kommer, at Jobarteh er nevø til nu afdøde Malamini Jobarteh og Dembo Konte. De udgjorde den første kora-duo, som optrådte uden for Afrika. Jobarteh lærte meget fra duoen, som Sterns Music i øvrigt udgav helt tilbage i 1985.

En moderne musiker

Andre steder hører vi traditioner og stilarter, som Jobarteh ubesværet har taget til sig. “Jeg Gik Mig Ud En Sommerdag” er eksempelvis en skandinavisk melodi, der minimum daterer sig helt tilbage til det 17. århundrede. Siden melodien i det 19. århundrede blev udstyret med en tekst, har den været uløseligt forbundet med den danske sommer. Vi finder også Adeles kæmpehit “Hello”, Mongo Santamarias jazzklassiker “Afro Blue”, mandens eget titelnummer og den sociale kommentar “Begging Boys”. Jobarteh er en moderne musiker, der har skabt sig et hjem i et vestligt land, og i dag rejser kloden rundt som professionel musiker. Det ville være absurd, hvis det ikke skinnede igennem i mandens musik.

Interview med Dawda Jobarteh

What can the audience expect from the show?
“They can expect to hear a repertoire that is a mix of songs from my three albums. There will be both quiet and meditative moments as well as psychedelic sounds and songs for dancing.”

What can you tell us about the setlist?
“Some of the songs have never been played live, but we are looking very much forward to play them in Atlas. One of them is called “Our Time In Tanjeh”.”

What merch do you bring?
“I am bringing CDs.”

Which song do you prefer performing live?
“I don’t have one favorite but “Sama Kebbalu” and “Kaira” always work well for me on stage.”

How have your most recent concerts been?
“We had a blast of a concert at Roskilde Festival sharing great moments with the audience.”

How should the audience be killing the time until the show?
Dawda Jobarteh anbefaler, at man læser denne artikel fra Globalnyt og ser følgende fire musikvideoer: “I Met Her By The River”, “Begging Boys”, “Jeg Gik Mig Ud En Sommerdag” og Roskilde Festival.

Links
Dawda Jobarteh på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.