• Dawn Of Demise koncert VoxHall Aarhus
  • Bæst koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

21. november: Vi har fanget Dawn Of Demise-bassist Bjørn Jensen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bemærk: Der er fri entré til koncerten.

Den står på to gange sublim dansk dødsmetal, når Dawn Of Demise og Bæst denne aften vælter VoxHall.

… Læs mere

 

Dawn Of Demise
Dawn Of Demise er et silkeborgensisk dødsmetal-band, der har fundet inspiration i den amerikanske scene; dette værende både lyden, der kom fra Florida i starthalvfemserne og den bølge af bands fra New York-området, der spillede den tungere version af genren.

Med 12 år på bagen, over 100 koncerter i Danmark samt fire pladeudgivelser på diverse amerikanske pladeselskaber er bandet ved at være et af de mere rutinerede dødsmetal-bands fra Danmark. Liveoptrædener er noget, som bandet er mest kendt for – for eksempel kan nævnes prisen for bedste liveband ved Danish Metal Awards, hvor bandet var nomineret sammen med bands som Volbeat, Hatesphere og Mercenary.

På livefronten kan bandet blandt andet skrive følgende på deres cv: Tour i Indien, koncerter i Finland og Tyskland, adskillige danmarksturnéer med bands som Hatesphere, The Burning, Corpus Mortale, Illdisposed med flere, Copenhell (hvor bandet slog publikumsrekord på Pandæmonium-scenen), Roskilde Festival, to Headbangers Ball-turnéer, adskillige optrædener på Aalborg Metal Festival, Godzzfest, Aarhus Fee Metal, Royal Metal Fest, opvarmning for bands som Nile og Suffocation med mere.

Bandet har i år været i Antfarm Studios med Tue Madsen bag roret (for anden gang), og de udgav deres femte kontraktmæssige udspil “The Suffering” på amerikanske Unique Leader Records i slutningen af august.

Line-up
Scott Jensen – vokal
Bjørn Jensen – bas og vokal
Martin Sørensen – guitar
Astór Palsson – guitar
Bastian Thusgaard – trommer

Interview med Bjørn Jensen fra Dawn Of Demise
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente et Dawn Of Demise, der er KLAR!!! Vi har glædet os til disse tre dage, og siden Aarhus er første dag, ja, så kommer der hammer på! Vi spiller et lidt længere sæt, end vi plejer, og alle pladerne er godt repræsenterede!”

Hvad har I med af merch?
“Masser af nyt merch… Vi har i alt fire-fem forskellige t-shirts og to hættetrøjer med… Vi har også alle vores album med på CD samt det nye album på vinyl.”

Hvilket er dit/jeres favoritnummer at fremføre live?
“Wow, det er svært at svare på! Hvis jeg skal svare, så er det vel nok “Juggernaut” – det plejer folk at være glade for.”

Hvad er jeres forhold til Bæst?
“Jamen, der er ikke rigtigt noget forhold. Jeg hørte bare nogle af deres numre og tænkte “FEDT!!! Dem skal vi have med!!!” Noget i den dur. Jeg har gået i skole med deres sanger, Simon, men det var vist inden Bæst.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016 – og 2017?
“Vi skal forhåbentligt på Europa-tour til marts/april. Derefter håber vi på nogle festivaller – og så skal der laves en ny plade! Vi er allerede godt i gang med at lave numre!”

Bæst
Bæst, der har eksisteret siden oktober 2015, spiller old school dødsmetal med referencer til moderne stilarter og skandinaviske traditioner. Det danske metalmagasin Blastbeast.dk har skrevet følgende om Bæst:

“Der er larmende skud af inspiration af den svenske storhed fra Entombed og Bloodbath, men der kan også anes nik i retning af amerikanske Death, Autopsy og Obituary.”

Med en debut til Royal Metal Fest 2016 i Aarhus har de bevist sig selv som et stærkt upcoming old school dødsmetal-band. I maj måned spillede Bæst med i den danske version af Wacken Open Air Metal Battle-konkurrencen, hvor bandet spillede med i finalen i Kolding.

I juni 2016 var Bæst med som support for Illdisposed på VoxHall i Aarhus og på Beta i København. Gaffa anmeldte showet på VoxHall med fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet som følger: “Blæst bagover af Bæst”.

Derudover valgte Blastbeast.dk Bæst som juni måneds The New Shit-showcase. Denne showcase inkluderede airplay på den danske radiostation P6 Beat og to showcases i januar 2017.

Prevail
Prevail leverer groovy dødsmetal direkte fra den jyske muld. Det bundrutinerede band, der blandt andet består af tidligere medlemmer af Svartsot, er et forholdsvist ubeskrevet blad på den danske metalscene. Prevail har brugt tid på at udvikle den aggressive lyd, der danner grobund for debutalbumet, der har fået den passende titel “War Will Reign”. Albummet er et kunststykke i benknusende guitarriffs og teknisk abilitet. “War Will Reign” er et lydinferno, der ikke tager nogen fanger. Der er ingen tvivl om, at Prevail er “old school”, men de er også et band, der ikke går i vejen for et stort melodisk omkvæd inspireret af de nye og alternative metalgenrer, der går deres sejrsgang over hele verden i disse dage. Albummets lyd, der på én og samme tid er tyk, kaotisk og krystalklar, er indspillet og mixet i det legendariske Hansen Studios af Jonas Haagensen. Albummet udkom den 15 oktober og har fået fantastiske anmeldelser. Mød tidligt op og få en kickass start på showet med Prevail.

Links
Dawn Of Demise på Facebook
Bæst på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.