Om koncerten

Present Aarhus Festival 2014 udspiller sig den 29.-30. august på VoxHall. Denne aften (den 29. august) er De Dødelige og Astronaut på programmet.

… Læs mere

 

De Dødelige
Det er ikke kun Nik & Jay, der har forelsket sig i De Dødelige. Deres elektroniske, dystre og melodiske r&b har taget både musiknørder og publikum med storm. I april udvalgte Soundvenue den drømmende popperle ‘Sig Det’ til ‘Top Track’. Derefter gik det stærkt for duoen, der består af sanger Andreas Ringblom og producer Ulrik Schultz. De tilbragte store dele af 2013 som opvarmning for Marie Key på hendes udsolgte Danmarks-turné. I efteråret var de igen på tour, denne gang med Nik & Jay, der personligt havde udvalgt duoen som warm up-act på deres ‘United’-turne.

Nu er duoen klar til at indfri forventningerne med deres anden single ‘Langt Væk Herfra’, der gæstes af den talentfulde rapper AMRO. Nummeret stammer fra den kommende EP ‘OPDAG’ og bevæger sig i samme patosdryppende popunivers som ‘Sig Det’, der trækker på inspiration fra moderne r&b. Som altid med De Dødelige går sang, produktion og stemning op i en højere enhed. Med fokus på musikken og historiefortællingen, kommer menneskerne bag derfor i anden række.

“Det er historierne, der er vigtige. Ikke os, som kunstnere. Det er derfor, vi hedder De Dødelige. Fordi vi gerne vil væk fra det der med, at popstjerner fremstilles som udødelige. Vi vil gerne vise, at der er plads til gode historier i poppet musik, som ikke nødvendigvis er omsyret af glamour og popikonisering.”

I alt har De Dødelige spillet mere end 20 koncerter sammen med to af Danmarks største popnavne. I februar spillede de til koncerten ‘Nik & Jay Præsenterer’ sammen med prominente popnavne som Stine Bramsen, Carpark North, Kidd og S!vas. Til denne optræden præsenterede De Dødelige for første gang deres egen fortolkning af Nik & Jays Novembervej. Værløse drengene synes så godt om nummeret, at de har lagt det på deres Novembervej maxi single, som også udkommer i dag.

De Dødelige kan således bryste sig af at have spillet tre gange i en udsolgt DRs Koncertsal, inden de har udsendt deres debut EP. En EP der i øvrigt er en del af trilogien ‘OPDAG OPLEV OPGIV’, der udkommer i løbet af 2014.

I efteråret blev De Dødelige udvalgt til at medvirke i Sommersbys kampagne #Jointheopenminded, hvor de fortæller om deres musikalske univers.

Link
De Dødelige på Facebook

Astronaut
Som første navn på VoxHall i Aarhus Festuge, inviterer Astronaut på en rumrejse ud i de stormfulde, galaktiske tåger.

Siden en udsolgt koncert på Radar i marts, er det gået stærkt for de unge astronauter, der i september drager i et anerkendt studie og efterfølgende indspiller den første musikvideo. Forsanger Martin Zeppelin vil ikke afsløre for meget, men fortæller med et skævt smil, at første musikvideo bestemt ikke bliver let at se for mennesker med højdeskræk…

Bandet er dannet på musikkonservatoriet i Aarhus og har brugt det sidste år bag lukkede døre, bl.a. med hjælp fra Teitur, Peter Sommer, Jacob Bellens og amerikanske Chris Baron, på at skrive sange og udvikle et kosmisk kærligheds-univers i bedste Astronaut-stil!

Med inspirationer fra de store engelske kreativister som David Bowie, Pink Floyd og Beatles, er vi sikre på at man kan forvente sig en åbningskoncert med overraskelser, der skyder festugen i gang – og helt op til stjernerne.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.