Dicte & Claus Hempler koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

1. december: Vi har fanget Dicte til en kort snak om koncerten – se, hvad hun har at fortælle, længere nede.

Bemærk: Det er en sidde ned-koncert.

To af Danmarks mest markante sangere i duo i international klasse.

… Læs mere

 

Dicte og Claus Hempler er blevet rost til skyerne for deres sublime samarbejde. Publikum har været vidne til seks-stjernede koncerter med to sangere, som klæder hinanden helt fantastisk. Senest har Lars Rix, Berlingske, skrevet følgende om sin oplevelse på Smukfest 2014:

“En ulastelig velklædt nydelse”… ”Dicte & Hempler leverede en forrygende intens, smuk dagdrøm af en koncert”. Og Lars Rix fortsætter: ”Dicte Madsen og Claus Hempler har hver for sig nogle af de mest sexede vokaler i dansk musik, og sammen klæder de hinanden ypperligt.”

Deres nedtonede singer/songwriter-katalog er en nydelse at lytte til. Hempler er en af Danmarks allerbedste sangskrivere, og Dicte er en sublim fortolker. Fornemt akkompagneret af Danmarks vel nok dygtigste guitarist i Mika Vandborg leverer trekløveret smukke og intense oplevelser: Musik og vokal går op i en højere enhed, når Hemplers talent for at skrive kærlighedssange direkte fra hjertet bliver fremført. Og Dictes ”übersensuelle” (citat; Lars Rix, Berlingske) stemme forfører.

(Og repertoiret besluttes ud fra følgende set-up: Dicte beslutter hvilke sange, Hempler skal fremføre (af hans egne numre) og ditto beslutter Hempler, hvilke numre Dicte skal fremføre fra hendes katalog)!

I efteråret 2013 udsendte duoen en live-optagelse, optaget på Jazzhouse i 2012, som ligeledes blev den samme koncert som den, der blev udsendt på DR K; ”The Dark And Stormy Sessions”. Tænk blåtonet, forfinet elegance og fornem pulsen fra storbyens svedige natklubber kravle ind under huden og helt ind i hjertet! Fusionen af så karismatiske personligheder og kunstnere er nemlig i sig selv en garanti for, at man som lytter beruses af nærværet og den skrøbelige intensitet, der helt naturligt opstår på scenen.

Dicte og Hempler har valgt at tage tråden op fra dengang, hvor Frank Sinatra og Marilyn Monroe endnu levede, og Cole Porter altid svævede over vandene.

Med udgangspunkt i skatten af selvskrevne sange og håndplukkede favoritter i nye og overraskende fortolkninger er ”soundtracket” leveret til en smuk og unik musikalsk oplevelse.

Dicte om koncerten
“”The Dark And Stormy” er et hjerteprojekt. Vi spiller det, vi elsker – vokalerne og sangene er i centrum. Vi elsker pop, rock, ærlighed – det bliver sådan en koncert. Jeg elsker at spille “Cool Winds”, jeg elsker Hemplers og min vokal sammen og så med et smukt “tæppe” skabt af Mika Vandborg. Vi medbringer CD’er: min nyeste, “Perfume”, og Hemplers og min, “The Dark And Stormy”.”

Anmeldercitater
Gaffas Jan Opstrup Poulsen skriver: ”Det er ualmindeligt elegant, når Claus Hempler lader sit prægnante croon tone frem i de stilsikkert fremførte sange, der for Hemplers vedkommende er som skrevet til en mørk og stormfuld nat.”

“Højdepunkterne står i kø på dette album […] disse to stemmer nærmest er født for hinanden”, mener KultuNaut og belønner med alle seks stjerner.

KultuNaut fortsætter: ”… sammen har de fundet en melodi, som på en gang er rå, melankolsk og sensuel”… ”Ingen anden dansk sangerinde kan som Dicte fange øjeblikke af skønhed og mixe dem med den rå attitude, som også har været hendes varemærke siden de tidlige dage i Her Personal Pain…”. ”Dicte og Hempler er som genfødte med dette samspil”.

”Hvorfor har jeg ikke hørt denne stjernekonstellation før, er mig en gåde. For rygtet om deres grotesk geniale samarbejde burde have spredt sig som en steppeild i løbetid”, skriver Simon Staun i Fyens Stiftstidende om en tidligere koncert på Posten i Odense.

Links
Dictes hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.