• Dør Nr. 13 koncert Atlas Aarhus
  • Girlcrush koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

15. november: Vi har fanget Dør Nr. 13-forsanger Lasse Storm til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Dør Nr. 13 spiller fængende guitarpop med skramlede punk- og postpunk-elementer på et hudløst og vedkommende nudansk. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Deres vilde liveshows byder på fællessang det ene øjeblik og moshpits det næste med uforfalskede sange, der går lige i hjertet, hjernen og fødderne.

Postkort fra rejsen mod det ukendte

Udgivelsen af debutalbummet “Verden i Flammer” markerede et foreløbigt gennembrud for Dør Nr. 13 med udsolgte koncerter, radiohits på både P4 og P6 samt flotte anmeldelser. Til september udgiver de første del af et planlagt selvbetitlet album og fejrer udgivelsen med en mindre efterårstour.

“Hellere brænde op / end at brænde ud” sang Dør nr. 13 på P6-hittet “Assistens” fra debutalbummet “Verden i Flammer”, der udkom i fjor. Det er en opsang til os allesammen om at leve livet maksimalt, mens vi har det, men også en rammende beskrivelse af den følelse, bandet står med lige nu her på den anden side af en veloverstået albumtour:

“Vi er et spændende sted. Det føles som om, alt, der sker, er et level op for tiden. Som om stigen, vi er på vej op af, forsvinder under os, hver gang vi tager det næste skridt. Der er ikke nogen vej tilbage – kun det næste trin op,” siger forsanger Lasse Storm.

Et band, der vokser

Det er fornemmelsen af et band, der vokser på alle parametre for tiden. Derfor har bandet været i studiet on and off imellem koncerter det sidste stykke tid for at arbejde på opfølgeren til debuten.

“Vi bliver nødt til at tappe ind i det nu, mens det sker og få den vibe ind i de sange, vi skriver på for tiden. Der kommer flere og flere og mennesker til vores shows, publikum bliver vildere og vildere, jo højere vi spiller. Og hver ny sang, vi laver, føles bedre end den sidste. Hvis ikke vi gør det nu, er det måske væk imorgen.”

Under arbejdet med debutpladen fandt gruppen for alvor ind til den åre, der er Dør Nr. 13. En genreopløsende hybrid af rock, pop, punk og postpunk, der er lige så nysgerrig, som den er stålsat. Men “Verden i Flammer” var kun toppen af isbjerget:

“Vi har det som om, vi satte ild til det hele med “Verden i Flammer”. Den lyd, vi fandt der, er der ikke nogen, der har lavet før. Så den er fuld af uanede muligheder. Det føles som om, vi kan det hele, men ikke har gjort det endnu. Vi er først lige begyndt.”

Selvbetitlet værk på vej

De første seks sange fra det nye projekt udkommer 13. september. Til dels fungerer de som en selvstændig EP. Men det er planen og ambitionen, at de til sidst vil ende op med at udgøre side A på et længere selvbetitlet værk, som forventes at udkomme i 2020. Første single derfra, sangen “Smagen” udkommer 10. maj forud for en tætpakket festivalsæson. Resten af værket vil blive udgivet løbende, mens bandet fortsat pendler mellem koncerter og studiet.

“Vi kan ikke vente med at udgive det hele, til vi står med det endelige værk i hænderne. Det føles godt at udgive tingene henad vejen, mens vi laver dem, og endnu ikke ved, hvor de ender. Lidt som at løbe over vejen med lukkede øjne. Der skal være noget på spil,” slutter meldingen fra Lasse Storm.

Interview med Lasse Storm

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Forhåbentlig en aften, der vil ligge og sitre i deres hjerter resten af livet. En sær blanding af katastrofe og triumf. Det kan gå alle veje. Uanset hvad kommer vi til at give os 110%. Det gør vi altid. Jeg tror også, at det bliver højt.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Den er stadig på tegnebordet. Men jeg tror, at det bliver en solid blanding af nyt og gammelt, højt og hurtigt, kinddans, moshpit og fællessang.”

Hvad har I med af merch?
“Shirts og plader. Ved særlige pristillæg har vi også nogle særlige ydelser, som vi ikke kan komme nærmere ind på her.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det skifter fra aften til aften. De numre, der får folk op af stolene og får dem til at gå amok, er ikke altid de samme. Men det er altid dem, der er de sjoveste at spille.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Godt, men også lidt kaos. Publikum har været fucking på, men vi har været mellem bassister det sidste stykke tid. Så de sidste tre gigs har været med en ny bassist hver gang. Det bliver det også denne gang. Det er Tobias’ debut. Til gengæld kommer det til at være ham, der står der de næste mange gange.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Slukke deres smartphone, tænde nogle stearinlys og se hinanden dybt i øjnene. Hvis abstinenserne bliver for hårde, kan de komme i stemning på vores YouTube. Der ligger blandt andet en musikvideo-trilogi, som vi har udgivet i forbindelse med vores seneste EP “13 – Side A”, der udkom i september. Alternativt kan de gå ud og købe den nye Yahya Hassan-digtsamling. Hvis ikke de allerede har læst den første, er det kun en endnu bedre anledning til at starte nu.”

Girlcrush

De er queerfeminister, og så spiller de skramlet og catchy pop-punk.

De kalder sig selv ​girlcrush​, og de har fundet sammen om en fælles vision: At ændre på folks opfattelse af køn, kropsidealer og seksualitet gennem charme, stærke holdninger og pissegode sange.

Nat​, ​Andrea​ og ​Marie ​fandt hinanden gennem et opslag i Facebook-gruppen ‘​Ugidelige Feminister​’ for blot halvandet år siden. Den oprindelige ambition var blot at hygge sig med at spille et cover af The Cures “Boys Don’t Cry”. De havde nemlig aldrig for alvor spillet et instrument før.

I takt med at sammenspillet, venskabet og kærligheden til projektet voksede, fulgte ambitionerne med. I løbet af sommeren 2018 spillede bandet deres første koncerter. Det gjorde de med en sådan overbevisning, at ​Roskilde Festival​ hurtigt forelskede sig i bandet og bookede dem til årets ​Rising-program​.

Alt dette er sket på blot et år – endda uden officielt at have udgivet en eneste sang.

Hvad ​Girlcrush​ endnu ikke har med sig af musikalsk erfaring, kompenserer de for med deres evner til at skrive ukomplicerede og ærlige popsange – fyldt til bristepunktet med attitude, kækhed og kærlighed.

Links
Dør Nr. 13’s hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
SoundCloud
Girlcrush på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.