Dør Nr. 13 koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Dør Nr. 13 spiller fængende guitarpop med skramlede punk- og postpunk-elementer på et hudløst og vedkommende nudansk. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Deres vilde liveshows byder på fællessang det ene øjeblik og moshpits det næste med uforfalskede sange, der går lige i hjertet, hjernen og fødderne.

Postkort fra rejsen mod det ukendte

Udgivelsen af debutalbummet “Verden i Flammer” markerede et foreløbigt gennembrud for Dør Nr. 13 med udsolgte koncerter, radiohits på både P4 og P6 samt flotte anmeldelser. Til september udgiver de første del af et planlagt selvbetitlet album og fejrer udgivelsen med en mindre efterårstour.

“Hellere brænde op / end at brænde ud” sang Dør nr. 13 på P6-hittet “Assistens” fra debutalbummet “Verden i Flammer”, der udkom i fjor. Det er en opsang til os allesammen om at leve livet maksimalt, mens vi har det, men også en rammende beskrivelse af den følelse, bandet står med lige nu her på den anden side af en veloverstået albumtour:

“Vi er et spændende sted. Det føles som om, alt, der sker, er et level op for tiden. Som om stigen, vi er på vej op af, forsvinder under os, hver gang vi tager det næste skridt. Der er ikke nogen vej tilbage – kun det næste trin op,” siger forsanger Lasse Storm.

Et band, der vokser

Det er fornemmelsen af et band, der vokser på alle parametre for tiden. Derfor har bandet været i studiet on and off imellem koncerter det sidste stykke tid for at arbejde på opfølgeren til debuten.

“Vi bliver nødt til at tappe ind i det nu, mens det sker og få den vibe ind i de sange, vi skriver på for tiden. Der kommer flere og flere og mennesker til vores shows, publikum bliver vildere og vildere, jo højere vi spiller. Og hver ny sang, vi laver, føles bedre end den sidste. Hvis ikke vi gør det nu, er det måske væk imorgen.”

Under arbejdet med debutpladen fandt gruppen for alvor ind til den åre, der er Dør Nr. 13. En genreopløsende hybrid af rock, pop, punk og postpunk, der er lige så nysgerrig, som den er stålsat. Men “Verden i Flammer” var kun toppen af isbjerget:

“Vi har det som om, vi satte ild til det hele med “Verden i Flammer”. Den lyd, vi fandt der, er der ikke nogen, der har lavet før. Så den er fuld af uanede muligheder. Det føles som om, vi kan det hele, men ikke har gjort det endnu. Vi er først lige begyndt.”

Selvbetitlet værk på vej

De første seks sange fra det nye projekt udkommer 13. september. Til dels fungerer de som en selvstændig EP. Men det er planen og ambitionen, at de til sidst vil ende op med at udgøre side A på et længere selvbetitlet værk, som forventes at udkomme i 2020. Første single derfra, sangen “Smagen” udkommer 10. maj forud for en tætpakket festivalsæson. Resten af værket vil blive udgivet løbende, mens bandet fortsat pendler mellem koncerter og studiet.

“Vi kan ikke vente med at udgive det hele, til vi står med det endelige værk i hænderne. Det føles godt at udgive tingene henad vejen, mens vi laver dem, og endnu ikke ved, hvor de ender. Lidt som at løbe over vejen med lukkede øjne. Der skal være noget på spil,” slutter meldingen fra Lasse Storm.

Links
Dør Nr. 13’s hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.