Dreamers' Circus koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

6. april: Vi har fanget Nikolaj Busk fra Dreamers’ Circus til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Dansk folkemusik er i gang med en kæmpe udvikling. Musikken er blevet hip og eftersøgt og tiltrækker et stort, nyt og ungt publikum. Dreamers’ Circus er ikke et produkt af denne udvikling, men én af hovedkræfterne bag den.

… Læs mere

 

Et lykketræf. En legeplads. En lykkeamulet.

Dreamers’ Circus er alt dette og mere. Det er ikke en normal gruppe, et normalt band. Men nærmere en koncentration af musikalsk historie, håndværk og ren, uforfalsket kunstnerisk vision – på mirakuløs vis bragt sammen i et efterhånden legendarisk broderskab.

Ale Carr fra Sverige, Nikolaj Busk og Rune Tonsgaard Sørensen fra Danmark har spillet over hele verden med Dreamers’ Circus. De har vundet alle de priser i Danmark, de kan. De er anmeldt og anerkendt med den form for respekt, man i USA kalder “Awe”. Ærefrygt.

En gruppe for hvem folkemusikken er udgangspunktet, men som ellers ikke skelner mellem genrer. En gruppe, der har så meget respekt for traditionen, at de ved, at den ikke er en spændetrøje. En gruppe, der forstår, at folkemusikken er så stærk, at den kan holde til hvad som helst, at den stortrives, når den bliver udfordret og udvidet.

Interview med Nikolaj Busk
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi medbringer blandt andet nye instrumenter til denne koncert. Vi har eksperimenteret en del med vores lydunivers og har bevæget os ud i nogle mere elektroniske retninger. Det er både nyt for os selv og for publikum, så det er ret spændende, hvordan det bliver modtaget. Derudover har vi nye kompositioner med, som er et kig ind i vores kommende udgivelse, der udkommer senere på året.”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer vores to album og vores EP.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er jo et lidt tricky spørgsmål, for alle numrene arbejder sammen i en vis forstand. Sidste nummer i en koncert er farvet af alt det, der er blevet spillet tidligere, ligesom første nummer står helt rent uden at være farvet af nogle tidligere indtryk. Vi arbejder meget på at lade alle numre stå stærkt med en klar og tydelig identitet og historie. Et nummer, jeg dog vil fremhæve, er et af Ales numre, som jeg misunder ham for at have skrevet; nemlig “Circus Continuum”, som har været med os helt fra den spæde start. Jeg ville ønske, jeg havde skrevet den, men Ale kom først, og så priser jeg mig til gengæld lykkelig for at få lov at spille den med ham.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har netop overstået en 10 dage lang turné i Sverige, som har været utrolig fin. Det var vores første turné i 2017, så vi skulle lige slibe samspillet til, men det kom nu rimeligt hurtigt. Vi har efterhånden spillet så utroligt meget sammen, så vi er blevet helt symbiotiske i vores spil og kender hver en lille kurve og vridning i hinandens udtryk. Så vi rammer sjældent “forbi” til en koncert – det er mere et spørgsmål om at ramme den lige i øjet; altså ramme det der punkt, hvor tiden står stille, og det eneste, der står tilbage i rummet, er musikken. Det er altid målet for vores koncerter, og det er klart, at der er større rammegaranti, hvis vi er i koncertform.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Jeg har uden tvivl de bedste bandkammerater, jeg kunne ønske mig. Det kan siges helt kort: De fås ikke bedre!”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Seneste koncert, jeg var til, var en solokoncert med Chris Thile i København. Han gav mig absolut én af de største liveoplevelser, jeg har haft. Den mand er det nærmeste, vi kommer på et absolut musikalsk geni. Han er gjort af et stof, jeg simpelthen ikke har set magen. Jeg vil også fremhæve Radiohead som en virkelig stor liveoplevelse. Og jeg kunne virkelig blive ved. Store liveoplevelser kan være virkelig meget forskelligt. Jeg har haft store oplevelser på blandt andet Roskilde Festival med navne som Neil Young, Björk og Roger Waters… Roskilde Festival har givet mig kæmpestore koncertoplevelser, som har åbnet mit sind og mine ører. Og andre gange kan jeg sidde på for eksempel Mojo Blues Bar eller på La Fontaine og høre intimkoncerter med nogle vildt fede musikere og synes, at det er det bedste sted at være! Magien i musikken kan findes i mange rammer.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Sommeren byder på koncerter rundt i Europa. Vi skal til Wales, Irland, Tjekkiet, Tyskland, Østrig, Belgien, Spanien og Sverige – og lidt rundt i Danmark. Vi skal desuden spille en koncert med Copenhagen Phil. Det er anden gang, vi spiller med dem. Sidst var i 2011, hvor vi var ret nye. Nu har vi fået lidt mere erfaring og har skrevet og arrangeret mere af musikken selv. Og så skal vi spille to koncerter med DR Pigekoret til deres sommerkoncertserie. Dette bliver i DR’s Koncerthus, hvor vi ligeledes har skrevet meget af musikken. Det er første gang, vi optræder med kor, så det skal blive spændende og sikke en gave at starte med så velklingende et kor som DR Pigekoret. Vores fulde koncertprogram kan findes på vores hjemmeside, og vi håber bare at se en masse mennesker derude, så vi kan dele nogle gode musikoplevelser sammen.”

Links
Dreamers’ Circus’ hjemmeside
Dreamers’ Circus på Facebook
Dreamers’ Circus på Instagram
Dreamers’ Circus på YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.